Gå til innhold
  • Bli medlem

StefanF

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om StefanF

  1. Takker for lurt tips om Outlet i Vestby. Mulig det blir en tur ut dit snart.
  2. Var på Olavsbu denne uka. Hytta var smekkfull grunnet stor utfart til Vinjerock, så det var noen folk som satt opp telt. Det sto ihvertfall 3 telt nedenfor hytta over elva. Det er også veldig greie teltmuligheter ved det lille vannet ved hytta.
  3. Etter en uke på fjellet må jeg erkjenne at ingen av mine to turbukser egner seg i dårlig vær. Tirsdag og Onsdag var det styggelig mye regn, og jeg ble gjennomvåt. Jeg innser at forbedringer av garderoben må til, men hvilken vei skal jeg gå? Jeg ønsker meg helst en bukse jeg kan bruke till fjellvandring samt høstjakta i de østfinnmarkske fjell. Den bør være "bål/glør kompatibel". Høsten i øst finnmark kan være en værmessig utfordring, og buksa bør ha mulighet til å tette rundt sko slik at myrer og bekker kan krysses uten å få innlagt vann i skoa. Finnes denne buksa, eller bør jeg satse på overtrekks-regnbukse på neste tur Jeg håper jo å slippe unna med en tusenlapp, men innser at budsjettet bør ha rom for solid økning. Et tilleggsaspekt er at jeg har en noe ukonvensjonell kroppsform, kort og brei, slik at merker som med "Short" eller "wide" modeller nok ligger godt an når innkjøpet skal foretas.
  4. Takker for mange bra innspill. Vi har studert kart og diskutert litt, og vi legger opp til en variant av det mmarius foreslo.
  5. Forslag til tur i marka v Oslo helga 7-8-9 Mai Jeg og en del venner planlegger telt/lavvo tur den nevnte helga. Personellet er en blanding av vante fjellvandrere og totalt uvante folk. Jeg er selv en av de vante, men er ikke noe kjent i området rundt Oslo. Jeg er tilhenger av turer fra tregrensa og opp, og liker strengt tatt ikke å tusle i tett skog, men jeg forstår at det er vanskelig å finne snaufjell eller utsiktsruter uten snø nå. Tanken er at vi skal ha camp en plass med maksimalt 1,5 til 2 timer gange fra parkering eller offentlig transport. Det bør være mulighet for å ta seg en fin dagstur på 3-5 timer på lørdagen. Denne turen er delvis for å gi noen "nye nordmenn" som kun har slitt asfalt i løpet av livet en smak på hva vi liker så godt med naturen. Håpet er at det skal gi mersmak for dem. Kikut har vært nevnt. Hvordan er det med snø nå? Hvor starter man fra? Sørmarka? Forslag og innspill mottas med takk
  6. En oppdatering. Turen ble utsatt ei uke, men tidsproblemer med jobb o.l. gjorde at vi var tilbake på endagerstur med avgang og ankomst Oslo samme dagen. Etter tips her og råd fra kolleger ble det Høgevarde. Jeg og 3 stk til starta fra Oslo idag (lørdag) kl 0800 med kursen for norefjell. Vi fulgte veien opp til toppen av veien ved alpinbakken og parkerte der. Vi hadde ikke kart da ingen av bensinstasjonene vi stoppet ved hadde fornuftige turkart over området. Fint vær og lovnader om godt merket løype gjorde at vi ikke anså det som noe problem. Vi forhørte oss med noen lokale arbeidsfolk på et anleggsområde hvor stien starta, og ble rett og slett ledet på villspor. Etter noe roting i skogen bestemte vi oss for å gå rett opp for å komme over skoggrensa og få oversikt. Som sagt så gjort, og deretter var det enkelt å finne fram. Vi traska opp med freidig mot, men med relativt dårlig fysisk form var det litt tung pust i et par av bakkene. Etter en stund dukket den umiskjennelige profilen av gaustatoppen opp langt til venstre. Etter 4t 20 min var vi på toppen. Den flotte utsikten var der, men et skydekke som lå like over 2000m gjorde det litt vanskelig å se godt selv med god kikkert. En brukbar rastepause med kaffekok og vel etterlengtet mat gjorde godt og etter en stund var vi på tur ned. Det gikk radig unna og vi var nede på 3 timer. En fin tur med veldig bra utsikt fra toppen. Ikke det mest utfordrende fjellet jeg har gått på, men med tanke på vår form var det passende. De andre gutta fikk blod på tann og nå ser det ut som det blir full helgetur på oss om 2 uker. Vi var tilbake i Oslo nøyaktig 20.00 Tidsforbruk på turen: Oslo - Norefjell 2 t Norefjell - Høgevarde 4t 20 min Rastepause 40 min Høgevarde - Norefjell 3t Norefjell Oslo 2t. Vi hadde greie pauser, og stressa aldri. Høgevarde kan anbefales som en endagerstur fra Oslo om man ikke forventer Alper.
  7. Takker for all respons. Det dukket jo opp noen interessante alternativer. Vi har funnet ut at vi skal ta det neste helg istedetfor. Han kompisen min mente det passet bedre da, og da får vi med oss 1 person til. Da har vi ikke stressfaktoren med å nå ned igjen på lørdagen. Blir nok da en tur der vi går til en hytte, overnatter og går videre på søndagen. Bør ende opp i nærheten av der vi har startet (bilen), eller være reletivt enkelt og ta seg tilbake dit. Kom med forslag folkens! Jeg får ta en tur i nordmarka førstkommende lørdag.
  8. Hallo alle sammen. Nytt medlem her Jeg har så lyst å dra på fjellet til helga og har fått med en kompis. Han har lagt det til meg å planlegge. Situasjonen er at vi må være ned i Oslo Lørdagskveld, seinest i 8-9 tida grunnet en bursdagsfeiring. Dette innebærer at vi må starte fra en plass der vi kan parkere, og komme tilbake til samme sted. Vi bør også være innenfor akseptabel avstand til Oslo. Foreløpig plan er å dra opp i Jotunheimen og overnatte på feks Gjendesheim for å starte ut i 8-9 tida på lørdagsmorgen. I og med at vi skal gå dagstur og kjøre ned igjen til Oslo kan vi ikke gå så altfor lang tur. Ingen av oss er i kanonform. Rasletind er jo et greit alternativ, men jeg har vært der en gang i sommer. Det var forresten en slitsom tur da han jeg gikk med var en superaktiv 55-åring og det fremdeles lå mye råtten snø. Vi klatra opp ryggen ved østlige toppen, gikk opp på selve toppen og gikk runden rundt ned. Brukte vel 8,5 timer og det var nok noe i overkant for min fysiske form. Knutshøe er foreslått av en på jobb. Må innrømme at den ikke ser så veldig spennende ut, men mulig jeg tar feil. Hvor lang tid tar den? Besseggen er jo en annen mulighet, men tror nok vi kan få litt tidsproblemer der. Noen som har andre forslag. Trenger ikke nødvendigvis være i Jotunheimen men bør ikke være lengre unna Oslo enn 5t kjøring.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.