Gå til innhold
  • Bli medlem

Harry-Kåre-Johnny

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Saken er vel heller at de ikke blir noe særlig vind i tillegg midt vidda. Karasjok er vel (et av) Norges mest vindstille steder på vinteren. Beste tips er nok et eller annet sted vest i fjellet. Finse kan (som alltid) være et godt utgangspunkt. (I "gamle dager" (før 1993) gikk toget over Taugevatn på 1301 meter, men NSB hadde et svare strev med å holde linja åpen da været stod på som verst. Når selv NSBs gigantiske diseldrevne ploger må gi tapt, kan vi vel slå fast at området er værhardt... )
  2. Tullball! Alle vet at Tynset er kuldehølet over (under) alle i Sør-Norge. Vi har bare vært litt uheldig med stasjonsplasseringen til tider. Norgesrekorden (offisielt*) burde definitiv ha røket i jan 87 (da Drevsjø hadde -47 ºC), men da var det ingen værstasjon på Tynset! * Uoffisielt: Selv har jeg målt -50 ºC og lavere flere ganger. Høh, selv -45 ºC har jeg opplevd så langt sør som Odalen.
  3. Det er sant, men værstasjonen på Gaustatoppen var også operativ i samme periode. Her ble det registrert vesentlig mindre vind. Blant de lavereliggende værstasjonene troner Kråkenes (fyr) suverent på toppen, med hele 118 orkandøgn i perioden 1961-90. (Fanaråken hadde suverent flest slike døgn i perioden 61-78 med 83, men denne ble som kjent lagt ned i 1978)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.