Jump to content

vannvidd

Aktiv medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

About vannvidd

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vannvidd's Achievements

 1. Mange takk for svar. Alltid greit å få info fra de som faktisk har vært der (ikke alltid like lett å gjette seg til forhold ut fra kart etc...)
 2. Hei. Vi er et par som har tenkt oss på en liten tur Rondane, og vurderer å gå fra Dørålseter til Langglupdalen, for å telte der før turen går over Rondeslottet neste dag. (kondisjonen er garantert ikke god nok for begge på en dag...) Hvordan er teltmulighetene i Langglupdalen mellom der stien kommer ned fra Høgronden og der stien går av til Rondeslottet? Finnes det OK teltmuligheter ved elva, eller må vi lenger opp i Langglupdalen (evt nedover). På forhånd takk for svar
 3. Takker for gode svar som belyser ulikhetene. Vi skal uansett ikke benytte telt vinterstid, så ekstrembrukere er vi ikke. Men alle har vel opplevd vind/snø på tider av året hvor det ikke skulle gjort det. (Eller tidlig høst når det fortsatt er fantastisk i fjellet) Vi vurderer innkjøp av telt fra USA siden dollarkursen er såpass hyggelig, og de fleste teltene vi finner derfra er med "mesh", ellers er det ekstremtelt med dertil pris. (Hilleberg er også relativt uaktuelt prismessig...) Derfor dukket spm om dette holdt mål til vår/sommer/høst bruk i Norge (også over tregrensa i f.eks Jotunheimen/Rondane/etc). Dersom man ved å ha et mesh telt muligens trenger kraftigere sovepose for å veie opp for den ekstra luftingen/trekken, går vel vektgevinsten bort? 4-sesongstelt (North Face VE25 f.eks) ser jeg ofte på over 4kg, og det er jo en del tyngre en de letteste 3-sesongsteltene,s amtidig som det ser ut som plass tilt ryggsekker og evt matlaging i fortelt er dårligere. (Alternativt kan man jo være såpass traust og kjøpe et Helsport Rondane...)
 4. Har tittet litt på ebay siden prisene er såpass mye bedre, men føler meg ikke komfortabel uten anbefalinger fra Norge (kjente) på hvem som er seriøse. Har noen noen tips?
 5. Hei Vi er et par som vurderer innkjøp av telt. Vi har tittet litt på ulike muligheter og ser at en del "amerikanske" telt (Big Agnes/MSR/Sierra etc) har telt med netting/mesh mens de mer nordiske (Hilleberg/Hel Sport) har ikke dette. Hvordan er erfaringene deres på denne ulikheten i den norske fjellheimen? Vil et netting innertelt bli veldig vindfult når man går litt i fjellet? (kraftig vind kan man jo oppleve hele året) Hvordan tåler nettingteltene generelt snø/kulde? (man har jo opplevd snø i juni i Oslo, så...) Vi er ingen ekstrembrukere av telt, men vil ha et godt, lett telt når vi først investerer. Vekt er en av hovedprioriteringene (foruten pris/kvalitet...), så da frister nettingteltene siden de ofte er lette. Vi vurderer Big Agnes Copper Spur UL 3 teltet. Har noen opparbeidet seg erfaring med dette relativt nye teltet? Har lest litt på forumet her, men finner ingen direkte sammenligninger av telt med/uten mesh. Arnvid
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy