Jump to content

Pølsefar

Aktiv medlem
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Pølsefar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Siste helga i august er langt fra høysesong. Det vet vel du, som har hytte der oppe. Høysesong er siste uke i juli, og de to første i august. Etter dette går det FORT nedover i fjellet når man befinner seg så langt nord. Men nå snakker jo jeg om fisking - ikke om kaffekoking og bærplukking. DET kan du nok fortsatt gjøre der oppe. Jeg har vært i Børgefjell og fisket. Det trenger du nok ikke tvile på. At jeg ikke ønsker å være spesifikk på steder er jo hele poenget mitt. Jeg nevner konsekvent ikke navn på vann til folk jeg ikke står meget nær. At N Fiplingen ikke er tomt etter hva du mener er hard beskatning vet jeg ingenting om. Men at enkelte vann tåler beskatning bedre enn andre er vel ingen hemmelighet. Antagelig tilhører da F denne gruppen. Men at intelligent beskatning er bra for bestanden, det er såpass godt dokumentert og velkjent blandt alle som gidder å interessere seg, at det får du nesten finne ut mer av på egenhånd dersom du lurer. Jeg har ikke tid til å argumentere denne saken ytterligere. Se til USA, hvor fiskepresset i de populære elvene er stort, og C&R er en nødvendighet.
 2. Kjiver... Er du klar over at sesongen er over for Børgefjell? Tror du kanskje dette er en grunn til at du ikke møter folk der? Våkn opp. For å svare på noe av det du spør om: Hardangervidda f.eks er mye større enn Børgefjell. Det samme kan sies om Finnmarksvidda, som er enorm. Du burde ta en tur og sjekke en dag.
 3. "Sakens kjerne"... Vel... Så da er det med andre ord greit at man fisker tomme disse nærvannene, da? Det er jo nettopp DET som er poenget, at det er disse nærvannene som er mest truet, og som ikke burde reklameres for. Vann som ligger 2 dagsmarsjer inn er selvfølgelig noe mer beskyttet, men når man ser hvordan f.eks Monsen dro opp (og drepte) 11 kilosfisk på en drøy time, så er det all grunn til å være bekymret. Uheldigvis er folk så ego at de bare ser sin egen nesetipp. Hvis man skulle holdt på sånn, så sier det seg selv at bestanden blir rasert. Og en måte å unngå det verste presset på, er å UNNGÅ reklame med påfølgende oppkonsentrering av fiskere. Verre er det ikke. Vømmøl skriver: "Det virker som om det er enkelte her som ike er klar over størrelsen på Børgefjell, og hvor lite tilgjengelig det er for de fleste." At Børgefjell liksom skal være så stort skjønner jeg lite av. Man kan jo gå gjennom hele parken på 3 dagsmarsjer. Ikke et eneste sted i Børgefjell er mer enn 2 dagsmarsjer unna en bilvei. Forøvrig foreslår jeg at Vømmøl går til butikken for å kjøpe fiskemiddagen sin neste gang istedetfor å "bære kilovis med fisk ut". Det er både mer CO2-vennlig, tidseffektivt og fiskebestandvennlig. Fisk til middag mens du er på tur skal du gjerne få ta opp, men der går også grensen for hva som er bærekraftig. At voksne folk ikke skjønner sånt. Stønn.
 4. "Jeg er ellers motstander av å fiske for så å sette ut igjen. Men det er vel en annen diskusjon." Da er du med andre ord imot sportsfiske - ihvertfall bærekraftig sportsfiske.
 5. Hvis det er noe som er latterlig her så er det at du mener BF er folketomt i august. Samt det faktum at du går rundt i BF uten å fiske
 6. Haha! Hvis du kan gå 10 dager i Børgefjell i august uten å treffe folk så går du med hvit stokk! Du kommer jo ikke engang ut av parkeringsplassen før du har snakket med 10 stykker. Videre inn i parken treffer du en drøss med folk som er på vei ut når du er på vei innover. Deretter står det telt rundt vannet "ditt" når du endelig kommer frem. Hvor lenge siden er det du var i BF, sa du?... Det er leeeenge siden BF var folketomt i august.
 7. Kjiver... Det er flere måter å hindre overbeskatning på. En av dem er å unngå oppkonsentrasjon av fiskere - enten ved å holde kjeft om de beste plassene, eller å innføre dyre fiskekort a la Hemsila. En annen er å legge begrensninger på uttak, dvs ikke lov å ta ut fisk større enn 40 cm og maks en fisk pr snute. Dersom et vann vassdrag som ligger i nærheten av populære utfartsruter får for mye god pr så skjønner de fleste (kanskje bortsett fra deg) at dette vil redusere kvaliteten på fisket i det aktuelle vann/vassdrag. Problemet begrenser seg forøvrig ikke bare at selve fisket blir dårligere, men innbefatter også det faktum at de færreste av oss liker å fiske i kø. Det er kjipt å komme til god-vannet sitt og oppdage at det står folk på alle grom plassene. Dette skjønner de fleste. Du trekker frem Monsen... Monsen forteller ALDRI navnene på god-vannene sine. Les 90 dager i Børgefjellog du vil forstå. Om du er så sta og barnslig at du ikke kan akseptere at du har uttalt deg feil så får det være ditt problem. Jeg gidder ikke kaste bort mer tid på å snakke til folk som ikke vil forstå. Til alle som liker å fiske etter stor fisk i fred og ro: Fortsatt god fiskesommer, og Hold kjeft!
 8. Kjiver, kan du ikke bare innrømme at du ikke er spesielt godt informert, eller særlig interessert i fisking. Det er ingen skam dét. Det som blir for dumt er når du påberoper deg kunnskap du ikke sitter inne med. Jeg fisker MYE - også i Børgefjell, og jeg vet at en del av vannene/vassdragene der ligger så lett tilgjengelige at de kan få problemer dersom folk skryter av dem på nettet.
 9. Kjiver... Det er lenge siden jeg har lest så mye tullball i et innlegg. Ubegrunnet synsing og våsing vil vi ha oss frabedt. Dersom du ikke er istand til å skjønne at høy trafikk på et storfiskvann, med tilhørende overfiske, fører til forringelse av bestanden, så foreslår jeg at du i fremtiden holder den ignoransen for deg selv. Istedetfor å svare indignert på dette innlegget bør du bruke tida på noe mer konstruktivt - lese deg opp, eller snakke med folk som har peiling, f.eks. Anbefaler alle om å holde kjeft om godplassene sine dersom de ikke ønsker å få dem nedrent av folk som fyller opp sekken med fisk. Fortsatt skitt fiske til folket resten av sommer'n!
 10. Enig! Men iom at tråden uansett ble vekket til live for en uke siden, så anså jeg det som riktigst å komme med en formanende finger - som vil være til vår alles beste.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy