Gå til innhold
  • Bli medlem

Jossi

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Liten kommentar til Erik: jeg forholder meg til De lege lata, etter som ingen rettskilder i Norge sier noe om nettopp dette tema. Ellers bør vi vel skrive norsk og ikke latin... Men flott at du imponerer! Er også litt overrasket over de av dere som går fjelltur med "feil dame" og allikevel skriver seg inn i toppbøker. Til disse vil jeg foreslå å ikke skrive navnet sitt i boka!
  2. He he. Utrolig artig å lese innleggene ders. Særlig de som konstruerer opp "konflikter med likningsmyndighetene" m.m.! Den godeste Apenes og Datatilsynet har som oppgave å vende tommelen ned til alle slike små og store prosjekter. Akkurat som en forsvarsadvokat til en tiltalt: jobben er å forsvare personen, uansett holdbare bevis. For det første, la det være helt klart at det er 100% frivillig å skrive seg inn i toppboka. Den som velger det, har lagt igjen sitt navn og dato til absolutt alle andre (ukjente) som kommer etter. For det andre, å legge ut navnene på nettet slik Lars Tore har gjort, og uten ytterligere personinformasjon, er milevis fra å være straffbart! Jeg har faktisk diskutert nettopp dette med 3 straffesaksjurister på jobben (den ene har tidligere vært utreder i Høyesterett). Alle tre rett og slett avviste at dette var i nærheten av å være straffbart, både etter personvernlovgivningen og straffeloven. Det eneste jeg ser som er dumt, er at jeg burde ha gått ennå flere turer til toppen på Ruten. God tur!
  3. Flott tiltak Lars Tore. Min umiddelbare tanke når du nevnte dette med personvern første gang var at nei, dette har lite med personvern å gjøre. Her har folk høyst frivillig, til og med etter å ha gått i timevis, skrevet sitt navn i en bok sammen med alle andre topp-vandrere. Det er ingen plikt å skrive navnet sitt i boka, de som evt. tenker i retning personvern, kan avstå. Boka ligger der, i høyeste grad i "det offentlige rom". Og enhver vet at navnene i boka blir lest av andre. Det er faktisk det som er litt av hensikten! For moro skyld spurte jeg, helt uavhenig av hverandre, to jurister på jobben. Begge har lang erfaring, hovedsaklig med strafferett som sitt spesiale. Begge svarte at nei, å publisere fornavn, etternavn, dato og evt poststed, er fullstendig uproblematisk i forhold til temaet personvern. Eventuelle personer som vil skjule sitt forehavende på toppen av Ruten vil behendig måtte avstå fra å skrive seg inn i boka. I alle tilfelle er "digitaliserings-prosjektet", systematisert på en hjemmeside, milevis unna å være straffbart i forhold til personvernlovgivningen. Sett i relasjon til telefonkatalog, skattelister og annet, hvor adskillig flere detaljerte personopplysninger ligger "ute", er prosjektet ditt ubetenkelig. Men like fullt kan det være lurt å begrense offenliggjøring på nettsiden til bare å gjelde navn, dato og evt. bosted, og ikke gate/veiadresse og nummer. Likeledes eventuelle kommentarer om bursdagsfeiring, osv. Det eneste betenkelige kunne være hvis noen har sagt til kona at vi gutta skal på fisketur til Valdres, og så oppdager hun i ettertid at mannen akkurat den helga har vært på Ruten sammen med Kari..... God tur på Ruten!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.