Gå til innhold
  • Bli medlem

fjellfantast

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei! Det er som alltid en god del mygg i Børgefjell, det sies tilogmed at det er myggår i år (men det sies jo så mangt). Fiskeforholdene er heller ikke det de engang var, de fleste vannene er overbefolket, og det er nesten bare liten fisk og få . Der det er overbefolket får man til gjengjeld så mye fisk man bare gidder å dra opp, er fårholdene dårlige går det bare ikke like raskt, men det er grenser på hvor lenge man gidder å trekke opp hundregramsørretter uansett. (Ser at de har begynnt med utfisking med garn fra Båttjønna, bra!) Etter en to ukes tur med en del fiske på børgefjell tidligere i sommer var jeg bare over halvkiloen et par ganger og fikk et utall småfisk. Vannforholdene i de største elvene i Børgefjell kan endre størrelse raskt. Opplevde selv å ikke kunne krysse Kjukkelelva pga. høy vannstand, etter litt over en uke med regn. (Snakket riktignok med noen som hadde krysset den elva noen dager seinere, (med sol, vel å merke)). Dessuten er det også en del folk i Børgefjell, selv om det heldigvis ikke er sammenlignbart med jotunheimen, som har utviklet seg til å bli et stort turistbol, i alle fall i hovedstiene. (Ser at jeg kanskje er litt seint ute med å svare, kom nettopp tilbake fra fjellet.) Uansett, god tur!
  2. Det er bøttevis med søppel ALLE steder der det ferdes folk! Var selv i Børgefjell nasjonalpark for to uker siden, selv der lå det en del søppel. Spesielt i områdene nære innfallsportene, f.eks. ved Orreksvatnet. Mye plastikk, hermetikk, tomme ølbokser og annet ræl som folk drasser med seg, som bruker lang tid på å brytes ned i naturen. Det holder ikke å gjemme det bak en stein, selv om mange tydeligvis innbiller seg det .
  3. Det er mulig å kjøpe 100 % DEET på ebay, men som noen nevnte tidligere er det neppe særlig sunt. (Brukes visstnok mye i områder med stor forekomst av malaria, det å bruke dette i den norske fjellheimen blir litt overkill...). Jeg fant imidertid en britisk side som forhandler Wilma Nordic Summer. Det koster litt, rundt en hundrelapp per stykk pluss frakt, som kanskje kommer på en femtilapp eller deromkring, men dersom Nordic Summerer så bra som det gir uttrykk for å være, er det utvilsomt verdt hvert eneste øre! 100% DEET: http://cgi.ebay.com/Repel-Insect-Repellent-3-pk-w-100-DEET-Camp-WEST-NILE_W0QQitemZ230262720906QQihZ013QQcategoryZ52483QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Wilma Nordic Summer: http://www.raymears.com/Bushcraft_Product/284-Insect-Repellent-Nordic-Summer
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.