Gå til innhold
 • Bli medlem

Ulvegutten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Når man går fra teltstanga si, min er en helsport 6mans, kan man få kjøpt ny stang? eller må man ha telt hver gang? S: Tony
 2. Jeg er på nybegynnerstadiget når det kommer til fjellvandring og har et spørsmål jeg lurer litt på. Jeg er en enstøing i den grad at jeg liker å vandre alene når jeg er ute i naturen. Dessverre så bryter jeg allerede da et av fjellvettreglene; aldri vandre alene, men forhåpentligvis er jeg ikke den eneste så jeg håper noen kan hjelpe meg. Ute på tur hender det en tanke streifer meg. Nå som våren har tatt sitt sprang og elgmor er ute å våker over kalven sin så er det en kjent sak at hun kan være aggresiv hvis hun et uventet besøk på sitt territorie. Jeg er ikke er utstyrt med rifle, og er
 3. Man kan jo ikke feile om man bruker monsens sitt utstyr
 4. Takk for fine svar. Hvor kan jeg finne billige lette tunneltelt som Lars Monsen bruker? Skulle gjerne hatt den soveposen hannes til 700gram eller hva det var. Teltet veide vel 1.3 kg elns Hadde vært kurrant i sommer.
 5. Jeg husker ikke målene nøyaktig. Men sett bort fra kvalitet (antar at den er bra), så lurer jeg på en ting: Når man ser en person alene i en lavvo, er det som å se folk i midtalderskrisen kjøpe seg sportsbil? Blir det feil? Ikke gi meg svar ut i fra at andre mindre telt veier mindre. Jeg lurer rett og slett på om det ikke gjør noe å bruke lavvo uansett årstid!
 6. Nå har jeg endelig fått ferdig filmen fra turen vår som det ligger en rapport fra på [Hidden Content] Jeg klarte ikke å embedde videoen direkte på forumet her, så dere må trykke på denne linken for å se filmen: [Hidden Content]
 7. Jeg, Ulvegutten og min kompis Fjellreven bestemte oss i går Fredag 2.Mai 2008 for å begi oss ut på en liten fjell- og friluftstur. Turen vil i de flestes øyne anses som ganske amatørmessig (og den er det), så derfor vil eventuelle svar i den retning sees på som lite gjennomtenkt og taperaktig;) Vi ble kjørt ut mot Byneset til en plass som heter Berg. Vi som er lite vandt i natur og mark visste lite hva vi hadde i vente, men i ettertid så tenker vi oss nok om et par ganger når vi utøver slike ferder i ukjent terreng og med manglende utstyr. Jeg kan nevne med en gang: Kart og kompass! Målet
 8. Syns det er opp til folk å velge selv om de vil kalle seg fjellfolk eller ikke selv om de bare ferder rundt omkring i fjellet. Forstår at endel egenrådige vil reagere, men det er nok nettopp derfor det er krig i verden. Liker du fjellet, ferder rundt omkring og koser deg der kan du kalle deg fjellrev om du vil. Men reagerer mest på at folk kaller seg fjell OG friluftspersoner. Virker som om De legger på friluft så folk ikke skal tro Dem bare liker fjellet. Jeg står fortsatt på mitt; fjellfolk under friluftkategorien; sammen med blåbærplukkere, kanopadlere, skifolk og fiskere m.m.
 9. Bjarne, du forstår ikke spørsmålet. Spørsmålet lyder (noe oppdatert): Hvis fjellfolk jevnlig/ofte klatrer/bestiger fjell og nyter naturens omgivelser rundt seg på ferden kan de da ikke også kalle seg for friluftsfolk. Fordi fjellet,naturen og resten av moder jords skapelser befinner seg nemmelig i friluft. Jeg prøver bare å få frem at kategorien friluft dekker kategoriene fjell,vann,mark,is osv osv osv.
 10. Så jeg har lov til å kalle meg for en friluftsperson selv om jeg bare bestiger fjell? Hvis ja så er dagen reddet. Skal nemmelig på fjelltur i dag til søndag, og vet ikke om det blir like godt å gå hvis jeg ikke får graden "friluft" på CV'n min.
 11. Jaja, ble litt trist nå som jeg vet at jeg ikke er et friluftsmenneske, men bare fjellmenneske:\. Trodde virkelig jeg sto i friluft på siste fjelltopp jeg tok meg til, men akk å ve. Ikke denne gang!
 12. Da har vi konkludert med at noen fjellfolk er friluftsfolk, men ikke alle?
 13. Jeg hadde bare en formening om at dersom du liker å dra på fjellet, så er du en person i "friluft". Men det kommer vel andre svar som vil være litt mere konkret.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.