Gå til innhold
  • Bli medlem

Utenfor

Aktiv medlem
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Utenfor

  1. I fjor kjøpte jeg Helsport Spitsbergen.......................................................... på tilbud. 

    Er heller ikke mye ute i storm og skal ikke til Spitsbergen på vinterekspedisjon, men er som deg ikke interessert i å fryse. Kaldeste natt i den i vinter var rundt 15 minus uten telt. Ingen problem selvsagt. De fleste nettene med den har vært langt over i temp. Sist i helgen var natten over null, sov forstatt med begge posene (inner og ytter). Posene var tåpelig varme for den natten, om det var større  bæring ville jeg ikke gjort det slik. På vinteren er det ingen pose som blir for varm etter min mening, mulig jeg tar feil. Men vekten er over 3kg. Også vinterstid på Spitsebergen. 

    I Draumr ville jeg ikke hatt to pose systemet til Spitsbergen, det blir nok mye styr. 

    Min tenkning med Spitsbergen systemet er at jeg fikk det beste fra begge verdener, den ville fungere bedre en 100% dun under tarpen som jeg bruker mye på vinteren/høst, ofte i klassete miljø. Deilig dun pluss robust syntetisk, alltid varm nok.

    Konklusjon; Moderat suksess som jeg tror det alltid er med soveposer, den er som sagt veldig tung. 

    ALtså. Jeg tror det oftest er vekten (kanskje pris) som får folk til å velge en kaldere sovepose, ikke  at den blir for varm. Som sagt kan ta feil.

     

  2. On 4/19/2024 at 6:11 PM, Lompa said:

    Villreinen er sterkt truet. Bestanden må reguleres, siden dyrene ikke kan flytte seg mellom de 23 ulike områdene de nå står i. Det er mangel på vinterbeiter siden dyrene skremmes bort fra å flytte seg dit de vil. Jakt er måten man i dag regulerer stammene på. Om dette heller gjøres med andre virkemidler har ikke jeg sterke meninger om. Det kan for eksempel gjøres med avskyting av SNO. 

    Aktivitet som legger ytterligere press på villreinen må begrenses. Turisme osv har dokumentert negativ effekt. Dette er hensyn som går foran allemannsretten. 

    Her lages det en stråmann som man hevder uthuler allemannsretten. Allemannsretten har aldri gitt rettigheter til å ferdes i naturen på en måte som truer dyrelivet. 
    Nå handler det om å finne nivåer for tilgang som er akseptable for både folk og rein. 

     

    On 4/19/2024 at 6:14 PM, ingen87 said:

    Den grunnleggende allemannsretten: "I utmark kan enhver ferdes til fots hele året, når det skjer hensynsfullt og med tilbørlig varsomhet".

    Hvordan kan stengte hytter i kalvingsland innskrenke dette? For meg er det er virkemiddel for at enhver skal kunne ferdes hensynsfullt med tilbørlig varsomhet.

    Igjen, alle trenger ikke å være overalt hele tiden. Det vil være enorme naturområder tilgjengelig hele året  selv om enkelte områder er utilgjengelig i hekke og yngletid.

    Repeterer meg sikkert. 

    Om vi gjorde unntak for allemansretten på Hardangervidda, Rondane og Jotunheimen ville vi fortsatt hatt allemannsrett i resten av Norge.  Men etter min mening er allemannsretten mer verdifull og BEDRE jo større områder den omfatter. 

    Greit, det er ikke stengning av hele Nasjonalparker som diskuteres ennå. 

    Vi har hatt allemannrett siden 50 tallet, praksisen mye lenger og villreinstammene har eksistert ved siden av dette. Det er moderne næringsutvikling, vei, infrastruktur, hyttebygging, grunneiervirksomhet osv. som har brakt villreinen til nesten kollaps, disse truslene finnes mot alle naturområder og villdyr i Norge. 

    Så vi flytter turistene fra dette område til et annet, som igjen vil få økt belastning og kanskje på grunn av dette  utvikler egne begrunnelser for allmenn begrensning. Da har vi plutselig et nytt problemområde. 

    Om det som skjedde med villreinområdene var unikt og kunne isoleres, skulle jeg vært enig,  men gitt situasjonen, hvor mange steder som opplever lignende dynamikk skjønner jeg ikke annet enn at dette bildet er en trussel mot allemannsretten. 

    Jeg tror alle kan gjennkjenne og identifisere steder med lignende problemstillinger hvor løsninger som dette kan bli presedens. 

    Tross alt, om nekte allmenn ferdsel er eneste mulige løsnong -gaffateipen som redder villreinen, da er jeg for. Men unnlatetelsesynden i å ikke diskutere/belyse/fokusere/FREMHEVE og gjøre noe med de bakenforliggende årsakene er ............ikke bra.. For å si det pent.

    Jeg er heller ikke mot nedleggelse av hytter flytting av stier ol. Slike Turisthytter som det er snakk om styrker (sikkert både og) ikke nødvendigvis allemannsretten.

    • Liker 1
  3. On 4/18/2024 at 12:44 PM, ryback said:

    Hvis poenget er at det skal ferdes færre folk på vidda uten å innføre et forbud så må man gjøre det mer tungvindt/mindre tilgjengelig. Har man lyst nok så kommer man seg på vidda vinterstid uten å måtte kjøre midt ut på vidda - i hvertfall  om man har kite, hundespann eller langrennsski. Det er nok av eksempler på dette på fjellforum.no.

    Enig i dette. 

    Fjerning småveier ville mange steder hatt enorm effekt. Grunneieres tilgang på tungt maskineri osv. Har vært  en forbannelse  for Norsk natur. 

     

    15 hours ago, Lompa said:

    Da synes jeg du skal lese deg opp på hva allemannsretten faktisk er for noe. Det er ikke, og har aldri vært, en rett for alle til å gjøre hva man vil i naturen. 

    Er dette et svar på 

    On 4/18/2024 at 12:54 PM, Storm_Eagle said:

    Personlig syns jeg allemennsretten og tilgjengeligheten på naturen er noe av det beste med Norge, og syns ikke det skal innskrenkes.

    dette? 

    Enig med Storm_Eagle. Den grunnleggende allemannretten må beskyttes, den er jeg sikker på vil innskrenkes fremover.

     

    Som bekjent av flere jegere kan jeg signere på at naturvernet i villreinjakten er et vikarierende motiv for mange. 

  4. 21 hours ago, Gabs88 said:

    Du ser det samme i alle andre produktklasser, noen merker har stabile priser mens andre har priser som er designet for å herjes med.

    Jeg har også inntrykk av at tibudsprisen er den egentlige prisen på mange produkter. Resten er manipulering, eller markedsføring som noen liker å kalle det.

    Har Bosh produkter i hjemmet som jeg stadig ser på tilbud der ute, produkter som på ingen måte hører hjemme i den orginale prisklassen. 

    • Liker 2
  5. Jeg har en eldre versjon av Xtherm. Ventil på toppen og mye knitring. Knitrer mindre etter noen år. Lapper småhull med sømforsegler/silikon.

    Bruker dette hele året om jeg skal sove inne i telt. Legger ved skummatter, skinn, tepper etter behov.  Har alltid som han over et tynt skummlag fra Biltema som beskyttelse under.  

    Uten telt, med bål bruker jeg oftest skumunderlag. 

    Kanskje litt tungt, men jeg savner et enkelt, romslig opplåsbart underlag med en tynn EVA(matte) på hver side.

    Jeg tar den ekstra vekten.. 

     

  6. 4 hours ago, ingen87 said:

    Ferdsel i kalvingsland påfører vel miljøet skade?

    Kanskje. Kanskje ikke. Er det gitt at hensynsfull ferdsel forstyrrer kalvingen?

    4 hours ago, ingen87 said:

    Jeg tenker at en begrensning i ferdsel må være i bestemte områder, i gitte perioder av året. Det er ferdselsforbud i mange naturreservat med fugl. Dette blir jo mye av det samme.

    Ferdselsfrie fuglereservater er ofte bittesmå holmer i skjærgården og vann. Syns ikke det er til å sammenligne. 

    4 hours ago, ingen87 said:

    Spørsmålet er jo om ferdsel i disse områdene allerede er i strid med allemannsretten og paragraf 11 i Friluftsloven: "Enhver som ferdes eller oppholder seg på annen manns grunn eller på sjøen utenfor, skal opptre hensynsfullt og varsomt for ikke å volde skade eller ulempe for eier, bruker eller andre, eller påføre miljøet skade. Han plikter å se etter at han ikke etterlater seg stedet i en tilstand som kan virke skjemmende eller føre til skade eller ulempe for noen". 

    Jo, jeg kan se for meg situasjoner hvor ferdselsforbud er akseptabelt.


    Jeg kan  også se for meg at ferdselsforbud, fremover, blir den lettvinte løsningen for å holde liv i  økosystemer som kollapser av følgene fra helt andre  menneskelig aktiviteter enn fotturisme. 

    For å repetere. Det er også et problem at midten av vidda er 4 timer gåing  fra nærmeste bilvei istede for 6-8 om vi hadde fjernet 2-3 grusveier.
     

    • Liker 1
  7. 1 hour ago, qwer993 said:

    Jo det er en innskrenkning av alle-manns-rett til å ferdes. I fremtiden skal det være byråkrati og fagfolk som får ferdes i området. Hvilket ord man setter på det er ikke så viktig, poenget er at ødeleggelse av reinens leveområder for økonomisk "utvikling", rammer mange.

    I tillegg har vi sett en antagelig feilslått, teknokratisk viltforvaltning med utskyting av store deler av reinstammen. Jeg har ikke sett noen nøytral evaluering av dette tiltaket.

    Byråkrater fagfolk og de som betaler feite bunker for å jakte..?

    Forbud mot å gå i disse områdene er selvsagt mot allemannsretten. Forbud mot telting også.

    Men forbud mot kiting, fatbike, elsykkel, droner.. Omlegging av stier, stenging av hytter osv. Ingenting av dette er særlig inngrepende i allemannsretten. 

    Jeg syns det er tåpelig og skremmende, og dessverre alt for mye i tråd med hvordan jeg ser for meg fremtiden for allemannsretten, om dette i det hele tatt blir vurdert foran et hav av andre helt opplagte tiltak. 

     

    • Takk 1
  8. 1 hour ago, Flyalf said:

    Kudos til NRK for å ta opp et viktig emne. Målgruppen burde være de som ikke vet nok og som bør overbevises, dvs kanskje det som omtales som folk flest slik Vigdis Vandvik poengeter i 4de episode. Nettopp derfor er det synd at NRK ødelegger det å nå denne gruppen med å at inn Exention Rebellion og blande de sammen med seriøse aktører som faktisk jobber for å redde miljø. Jeg tenker at "folk flest" inklusive meg med rette oppfatter slik "naturvernere" som E.R. som 100% tullinger som forsøker å få folk til å mislike naturvern. Og det mener jeg de lykkes godt med. Det er nok av seriøse aktører som burde ha sluppet til i stedet.

    NRK har også et omdømmeproblem (med rette?) som et PK, woke og venstrevridd organisasjon som driver med ensidig aktivisme i stedet for opplysning. Kanskje noen mener det er det som skal til? Da er de på en slippery slope.

    Vigdis har et annet godt poeng; målgruppen er neppe folk i dette forumet (fjellforum.no). I parentes bemerket synes jeg vi er en gjeng med dobbeltmoralister når vi ser på konsum av utsyr og reiser.

    Det jeg håper kommer bedre fram er hvilke tiltak som er lønnsomme sett fra et bærekraft ståsted, og da spesiellt i forhold til soail og økonomisk bærekraft. Da muntrer det nok opp oss urbane-kaffe-latte-redde-verden å se miljø symbolpolitikk, men det er neppe veien å gå for de mer voksne som forstår at historien startet før de ble født og .har realisme i forhold til at jorden ikke blir å gå under om 5 år.

    Skjønner hva du mener. Regner dette er dilemma mange aktivister er klar over. Når jeg hører  Extinction Rebellion tenker jeg fort vekk på snørrunger som ramponerer kulturarv. Men jeg tror ikke det er helt rettferdig. Hvis jeg var 20 år i dag og så utsikten ville jeg også tatt radikale grep.. kanskje stoppet opp og vurdert strategien. Men organisasjoner som dette er løse strukturer hvor ingen kontrollerer alle, kanskje det er best slik. 


    Som sagt jeg skjønner litt hva du sier, men jeg tror med det utbyggerne alltid vil få siste ord. 

    Husker en av de tidligere vindmølle kontroversene, i alle fall den første jeg la merke til. 
    PR folk innleid av disse megaselskapene manipulerte og satte lokalbefolkningen opp mot hverandre. Jeg fulgte dessverre ikke for godt med men det var opplagt strategi der. Lokalfolk som var i ferd med å bli fratatt livsgrunnlaget og var med rette forbanna. De ble diskreditert, gamle synder ble gravd opp fra sosial medier, de ble presentert som usaklige og truende....Man skal liksom stole på prosessen . Forbanna tull jeg stoler ikke på prosessen, jeg forstår godt at folk er sinte. 

    Nå ser jeg de subsidierte milliardærene har kommet til bygda mi, med sine PR folk, artiklene har begynt å flyte i lokalavisene, motstand er ennå ikke mobilisert fordi det fortsatt er mye usikkerhet om prosjektet. Og med sine erfaringer fra denne bransjen kanskje de greier å nøytralisere motstand før den oppstår? Men det er virkelig skremmende å makten i apparatet de har, man får en tydelig fornemmelse at de store gutta er kommet. 

    For min del skal jeg f...n ikke finne meg i at de ødelegger den siste fliken av "villmark" i området jeg bor . 

    VELKOMMEN Extinction Rebellion!! 

    • Liker 5
  9. 2 hours ago, Dompappen said:

    Allemansretten er i ferd med å bli uthuelt, iallefall i flere nasjonal parker, blant annet at det ligger forslag på bordet om ferdselsforbud på Hardangervidda.

    https://www.nrk.no/vestland/foreslar-drastiske-tiltak-pa-hardangervidda-for-a-redde-den-raudlista-villreinen-1.16597827

    Personslig synes jeg det er på sin plass. Nok av natur som folk og fe kan ferdes i, kanskje ikke like vill og vakker. Men det kan nå saktens være litt igjen til de generansjonen som kommer om 50 - 100 år. Nasjonalparkene innholder også mye urørt natur og denne minker og disse urørte områdene er kun noen få prosenter av totale naturområdene, samt at disse områdene er under sterkt press, blant annet av friluftsliv. Friluftsliv ødlegger utgangspunktet minimalt med natur, men dagens friluftsliv er med å bidra til å sette enda mer vekt på feil sida av vektskåla. Så er jeg for at friluftsliv og allmenn ferdsel blir strengere regulert fremtiden. 

     

    En stund siden jeg leste artikkelen men kan ikke huske de foreslåtte tiltakene angriper allemansretten på noen grunnleggende måte? 
     

    2 hours ago, Dompappen said:

    Hørte på Uteliv og epsioden Skogen - mye mer enn bare trær - Anne Sverdrup Thygeson. Som blant omhandlet annet kelo-furutrær, som minker og minker. Så hjelper det heller ikke på at alle som skal til Femundsmarka skal fyre et sikkelig tyribål. Randulf uttalte i episoden om at finnes områder i Femund som er helt rensket for kvist og kvast, fordi folk skal brenne bål på tur. Da kjenner jeg at jeg blir matt, ikke engang friluftsfolka er veldig naturvennlig, noen Bengt Are også har fått på film med søppel som ligger henslengt. Skal selvfølgelig ikke peke hissig finger på alle som driver friluftsliv, eller som drar på tur til Femundsmarka som har skjønt at man må være forsiktig med skogen som er igjen. Kan fint brenne blå, man ikke et gigant bål og 300 kg tyri.

    Her fatter jeg heller ikke hvorfor de enkleste og mest effektive tiltakene ikke blir vurdert? Gjør det som skulle vært gjort i mange nasjonalparker og mange andre steder. Fjern innfartsårene som skjærer langt inn i disse områdene. Jeg er ikke lommekjent i Femunden men om man hadde stengt innfarståren på Svensk side (Kjærringsjø?) Båten på Norsk side og sikker noen veier til ville veldig MYE natur vært spart. Istede tenker vi forbud-forbud.

    Med å stenge mener jeg ikke nekte ferdsel i disse områdene, kun nekte bilkjøring.

    2 hours ago, Dompappen said:

    Skjønner ikke hva bankene skal med den siste urørte naturen vi har, ingen fysisk verdier å hente ut hvis denne skal bevares og det ferdselsforbud. Måtte være at de eier den for å bygge vindmøller eller hent opp mineraler.

    Det er ikke slik at alle verdier er knyttet til  praktiske applikasjoner. Edelstener er et milliardmarked hvor verdier ofte er styrt av følelser. Det samme i eiendomsmarkedet. Jeg tror ekslusivt eierskap og kontroll over natur /villmark potensielt kan bli langt mer verdifult en noe edelsten marked. 
    Etter hvert (kanskje allerede) vil det sikkert ligge ganske mange offentlige milliarder klare til å brukes i diverse konserverings "schemes" Som en passiv intekt til de som eier disse områdene. 

    Høres kanskje søkt ut men jeg tror dette kan være fremtiden. 
     

    • Liker 1
  10. On 1/12/2024 at 6:32 PM, Nikke said:

    Har ikke sett denne dokumentaren til NRK, men syns det er pussig at folk tør å sette navnet på noe så aldeles syltynt som den kronikken. 

     

    Min pessimistiske spådom: Før dette snur kommer allemansretten til å bli uthulet, folks tilgang på den urørte naturen kommer til å begrenses. Mer og mer. Urørt natur øker i verdi, som følge vil den eiendomsretten forsterkes,  vipps så er våre kjære natur eid av banker. 

    Noen som vil vedde mot?

  11. Har brukt Winnerwell Fastfold Titan mye, sammen med Nortent 4 og Luxe Hexpeak. Nortent blir litt for stort for den ovnen når det er bikkjelaldt. Luxe teltet funker om jeg forer jamt med god ved.

    Vurderer å annskaffe enten Frisport 6000 (med eller uten glass) eller Winnerwell Nomad View L sammen med NORTENT Lavvo 6 PC eller Frisport Exteme 8. 

    Valgets kval. 

    Jeg holder en knapp på Frisport ovn, på grunn av størrelse og Nortent lavvo fordi jeg allerede har flere grønne telt😶

  12. Fint motiv men vanskelig å se på bilde tatt av bilde🙂 Men er bildene på bloggen din, tatt med disse apparatene? Der var mye fine bilder. 

    Løp på Elkjøp rett før de stengte i går.  Der kunne de matche JFotos pris, vipps-bom-bang nå er det kjøpt. 

    Ligger  til lading.. Gleder meg å prøve! 

    • Liker 1
  13. 1 hour ago, Blindgjenger said:

    Ja, det vil jeg mene - 20 mpx fra en 1" sensor bør tåle endel mer enn det. Det uansett ikke vanlig å gå helt innpå såpass store forstørrelser, så sånn sett vil lavere oppløsning fra en mindre sensor også være godt nok. Bare tenk etter - når så du sist på et bilde på en vegg og tenkte "jeg kan se piksler!"?

    Etter å bladd gjennom bilder tatt med Sony DSC-RX100 III er jeg i grunn ganske imponert. Nei, ser ingen  Pixler. 

    Men det er ikke så lenge siden jeg så pixler med denne.

    20231125_120442.jpg

  14. 10 hours ago, Blindgjenger said:

    Jeg slenger meg på forslagene om et kompaktkamera med 1" sensor. Da kan du få et forholdsvis lite kamera med relativt lyssterk sensor og brukbar zoom.

    Hovedproblemet jeg ser med mobilkamera er at det er klønete å bruke. Et "ordentlig" kamera med fysiske knapper er mye raskere og enklere å betjene. Og hvertfall for meg gir et bedre brukergrensesnitt også mer fotoglede. Men klart, dagens mobiler kan utføre imponerende bildebehandling og lage pene bilder selv under vanskelig forhold.

    (Et lite apropos: https://petapixel.com/2023/11/16/one-in-a-million-iphone-photo-shows-two-versions-of-the-same-woman/)

    Steget opp til et systemkamera mener jeg er verdt å ta først om du er interessert i å ta kontroll over automatikken og å etterbehandle bildene. Om du bare bruker det som et glorifisert kompaktkamera vil et kompaktkamera stort sett gjøre en bedre jobb.

     

    1 hour ago, Ikigai said:

    Hvis du kan klare deg uten zoom så kan jeg anbefale Ricoh GR III (tilsvarende 28mm på fullformat) eller Ricoh GR IIIx (tilsvarende 40mm på fullformat).

    Det er et supert kamera, med en overraskende stor sensor (APS-C) for et lite kompaktkamera. Flotte farger, makrofunksjon.

    Jeg jobber som fotograf, og har X-versjonen på privaten. Kjøpte den brukt på Finn for ca budsjettet ditt. Altså mye kamera for pengene.

    Takker for alle svar. Laget denne tråden på et annet forum også, der får jeg mye av de samme svarene. Det er et stykke unna hvor google "styrte" meg, så dette setter jeg pris på😀

    Det ligger dessverre ingen Ricoh GR III på Finn for tiden. 

    Nå får Black Week tilbud fare, her trenger jeg å tenke meg om. 

    Da står det mellom Sony RX100 III og Canon R100. 

    Så om jeg skulle fange det riktige motivet, ønsker å forstørre dette til 50cm og kline det på veggen, er det  gangbart med Sony Cyber-shot DSC-RX100 III ?

  15. 46 minutes ago, tshansen said:

    Ja, du setter jo ganske klarer rammer med budsjettet ditt. Det er jo ganske stor forskjell på ny og moderne tech sammenlignet med eldre sensorer og eldre tech. En god sensor for 5 år siden, er fortsatt en god sensor, selv om mobil kamera er blitt bedre, så er det vel kanskje det mest uinspirerende verktøyet som finnes når det kommer til å ta bilder eller video. Jeg tar snapshot med en mobil, men jeg tar bilder med et kamera. Det er ganske stor forskjell. 

    Et kamera som inspirer til å ta gjennomtenkte bilder, formidler en historie eller noe du kan "pakke" inn, har ganske mye større verdi for meg. Men jeg er godt klar over at jeg kanskje ikke klarer å forholde meg objektiv til denne problemstillingen 🙈

    Langt derifra, jeg vil ha meninger like mye som tørre fakta 👍

    Helt enig, mobilen er kanskje hovedgrunnen til at fortografering ikke er blitt noe jeg har gjort på tur.

     

    2 hours ago, borgern said:

    Begge de virker bra og har 1" sensor. mange kompaktkamera har mindre enn det.
    Mpx er ikke alt nei. Kommer mye an på bildebrikke, lystyrke på objektiv.
    Se om du finner et Pana Tz100 brukt, det kostet litt mindre. Det er ganske likt Tz200 men har 10X zoom men litt bedre lysstyrke i "bunn".
    Det er gode kameraer som også har litt mer avanserte muligheter og raw filer.
    Mellom Sony og Pana så har Sony litt bedre lysstyrke men mindre zoom.
    Jeg hadde et Pana Tz5 eller så . Synes det fungerte fint men var ike så bra i lite lys da det hadde mindre bildesensor. Med jeg likte 10X zoom som også det hadde. Men det sluttet virke etter 10 års tid.

    Uansett, jeg sitter litt på gjerde og lurer på om ikke noe slikt kunne vært like greit:

     https://www.japanphoto.no/produkt/canon-eos-r100-hus?source=japanphoto_prisjakt&source=japanphoto_prisjakt

    ?

  16. 2 hours ago, tshansen said:

    Takk for svar. 

    Hmm  der sier du noe, tenker jeg går for det.

    Har du egen erfaring med det? 

    • Liker 1
  17. Som tittelen sier er ute etter lite  lomme/point and shoot kamera til maks 6-7000,- dette er absolutt maks.

    Kan også vurdere andre typer kamera, også brukt anbefalinger, om de ikke er for store.

    Akkurat nå ser jeg mest på Panasonic Lumix DC-TZ200 til  outletprisen 5600,-

    Men det er mye informasjon og jeg har ikke peiling, det er dessverre ikke slik at mer MP jo bedre kamera.. 

    Trenger  ikke mange funksjoner utover: Kompakthet, forhåpentligvis solid, lett å bruke, fanger fint det jeg retter linsen mot. 

    Tenker det er greit med  muligheten for å sende bildene til printing og forstørring.  

    • Liker 1
  18. 2 hours ago, sneakyowl said:

    Jeg tror også at Multimat er produktet du er etter, selv om du sier det er for komplisert. Eventuelt så må man lage selv. Det kan ikke være det aller vanskeligste prosjektet om man lærer seg å sy teknisk materiale.

    Jeg vurderer Multimat Duo selv, eller to stk. i så fall for å dekke liggeunderlag/teltgulvet (trio blir for smått), men lurer litt på teksturen i yttertrekk-materialet. Er det typ. teltduk eller mer som Exped down/synmat yttertrekk som er litt mer komfortabelt? Ellers er jo Jervenduk med vattering ovelegent til teltgulvbruket og gir en fin og lun følelse, men det er også super overkill og unødvendig tungt å dra på så lenge det kun blir brukt som teltgulv.

    Har brukt min Multimat mye, så bør vel ikke klage. Men at mattene ligger løst, må stadig rette de opp slik at de ikke bretter seg inn er tungvint. Det er også flere matter med mellomrom som gjør isolasjons effekten dårligere. Blir også fort våt/klissete på grunn av dette. 

    Neste blir kanskje Evazote doublemat med en gammel tarp limt på. 

     

    • Liker 1
  19. 2 hours ago, Kent-Ole Larsen said:

    Takk for tips men, har prøvd slike.

    De er glatte og blir fort slitt i stykker. De er også stygge😄

    Mer en slik med lett skummaterial limt på:

    https://www.ebay.co.uk/itm/403985302654?_trkparms=amclksrc%3DITM%26aid%3D1110018%26algo%3DHOMESPLICE.COMPLISTINGS%26ao%3D1%26asc%3D20210609144404%26meid%3D1749f96bd0e04dd3b66c10a6cdb474c2%26pid%3D101196%26rk%3D1%26rkt%3D12%26sd%3D354852701525%26itm%3D403985302654%26pmt%3D1%26noa%3D0%26pg%3D2047675%26algv%3DPromotedCompV5WithHighAdFeeWithKnnRecallV1PostRankerMode1%26brand%3DUnbranded&_trksid=p2047675.c101196.m2219&amdata=cksum%3A4039853026541749f96bd0e04dd3b66c10a6cdb474c2|enc%3AAQAIAAABIG%2FKEDlqLdMpXK6LXw6GlU56Zw4wYURwylzXypLdrkDpqX4rhH%2FdtS8EQDFtwWB%2B%2BiGXe%2FXDQbbG4mzv%2Bu0HzH1k60NrMtDO437Ol2mqJWKeVYt6iobVHBVQiXZfR1KMIEpm%2FBVFWqn8wgUut3ixSJA9O69au75m4LC6bK%2Fq5t5IylQXFjfQ%2BMXDEsovBftzAoDQbHwNHj3SwLa%2F8wwtd3KCOjd%2BGP2V5h6iyhnyjptBF1HEGWLEVjP684yUgTT7oc6NBgbc4Y8G1cYzycSYPCFgQk711nIHJRjX8VGHGj%2BasPro3pEgej5GJH%2FX677hqW%2Br1PMs1ICUY4ZW17auGzmIb4oX2pSlhgTRwp3VFutJaOUJAqgmYwidoxRBJwArpQ%3D%3D|ampid%3APL_CLK|clp%3A2047675

     

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.