Gå til innhold
  • Bli medlem

Andso89

Aktiv medlem
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Andso89

  1. Takk for tips. Dette skjer ikke når jeg ikke lar skjøteknuten gå gjennom ringene, dvs at fortommen er forholdsvis kort. Virker som knuten gir en liten delay i kastet som gjør at det kommer snøre etter som fester seg i ringene. Bruker albright knute og føler jeg får den ganske slim. Som sagt. Opplever aldri dette med andre sneller. Jævlig irriterende 

  2. Kjenner til disse tipsene men utfordringen er at jeg aldri opplever dette på andre sneller. Har fler hvor jeg bruker samme oppsett. Fisker lå med bombarda på egen stang med samme oppsett. Ikke noe problemer. Ikke på noen av de andre snellene heller. Kan det være snøret som er dårlig? Evt for mye snøre? Snella virker bra så tror ikke det er den heller. Brukte bombarda på den snella jeg har problemer med nå i fjor. Samme problem da

  3. Kjøpte en shimano sahara 2500 i fjor. Veldig fornøyd med selve snella men i vind har jeg store problemer med at det oppstår løkke som setter seg fast rundt stangringer i kastet. Aldri opplevd dette før. Bruker multi med fluorocarbon fortom. Snøret ble lagt på på en fiskebutikk og jeg syns det var litt mye. Tok av litt snøre og det bedret seg men det skjer fortsatt fra tid til annen spesielt i vind. Hva kan være problemet her? Virker som snøret noen ganger kaster seg av spolen i en stor løkke

  4. Noen som har tips til lette hansker til bruk på vår, sommer og høst? Disse bør helst være vann og vindavvisende og gjerne noe foret men trenger ikke være så varme at de tåler mange kuldegrader. Tenker mest bruk vil være når man går i fjellet og det blåser og regner kaldt pluss noe camp-bruk. Bør være slik at man slipper å ta de av når jeg må finne noe i sekken for eksempel 

  5. Hei. Har fisket med dette en del men sliter med å få fisken til å sitte på opphengeren da det virker som tilslaget ikke blir bra nok når knuta glir. Dette har gjort at jeg har gått tilbake til "fast" knytt opphenger noe som øker sjansen for bunnapp under kjøring av fisk. Noen tips her?

  6. Har et fjellheimen 3 pro camp telt eldre utgave. Har et problem med at innerteltet er veldig slapt og henger ned i fotenden av teltet, dvs der ventilasjon er. Har prøvd å stramme osv uten at dette har hjulpet. Er ikke særlig praktisk anlagt så kan være jeg gjør noe feil. Noen tips? 

  7. Hvordan lagrer dere snøre og snelle for at snøret skal holde lengst mulig? Tenker da spesielt på mono. Før byttet jeg årlig men med tida har det blitt fler og fler sneller til ulikt bruk. Hadde vært fint å unngå å bytte på sneller som ikke brukes så mye om rett lagring kan bidra til dette. 

    Har nå sneller og spoler i mørk og delvis isolert utebod, men temperatur varierer jo selvfølgelig der etter utetemp 

     

  8. Noen som har gode tips om fiske etter ørret i Østmarka?

    Vet noen forresten hvor man får kjøpt fiskekort til den delen av marka som ligger utenfor OFA sitt område i Enebakk? Selges ikke på inatur og finner ikke noe på nett eller kommunens sider. 

  9. Hei! Jeg har alltid vært en slukdenger og har holdt fluene på god avstand. Kan rett og slett ingenting om flue. Det siste året har jeg prøvd meg med lang stang og bombarda etter sjøørreten med godt resultat. Har da hatt fluene etter duppen fordi jeg tenker fluene (reker, lopper, fiskeimitasjoner) beveger seg friere. Jeg syns imidlertid det er noe herk med lang fortom bak flua og mestrer ikke helt kasteteknikken enda. Tenkte å prøve med etter ørret i skog og fjell med flue og dupp. Ser det er mange tråder om dette fra tidligere men som ikke svarer helt konkret på mine spørsmål så starter en til. Altså:

    Jeg tenker å bruke dupp nederst til våtfluene (tenker det ikke har så mye å si om de er foran eller bak duppen)

    Men hva med tørrfluene? Vil disse flyte tilstrekkelig foran duppen eller vil disse fungere best i en fortom bak duppen?

    Hva med nymfe? Vil det være best å fiske disse bak duppen (ser for meg at de da synker bedre)? Eller vil det gå bra å ha disse foran en intermediate eller synkende dupp?

    Hva med innsveivingshastighet på de ulike typene fluer? Jeg vet ikke hvordan de ulike typene fluer skal imiteres så jeg vet for eksempel ikke hvordan en puppe, døgnflue osv oppfører seg på eller i vannet.

    Noen som har erfaring med disse fluesnapperne? Disse vil kanskje fungere best på våtfluer og ikke tørrfluer?

    Takker for alle svar!

     

  10. Hva anbefales å bruke som fortom ved flue og duppfiske? Til sjøørret bruker jeg fluorkarbon men det er kanskje best å bruke mono til fiske på fjellet med tanke på at dette flyter bedre? Jeg vil først og fremst fiske med flue foran duppen

  11. Trenger hjelp og tips til bor. Jeg trenger et bor med mulighet for bytte av skjær eller krone og forlenger. Fisker mye på fjellet opp til 1000 meter og muligheter for røye og ørret opp til 3 kg ca. Hvilket bor bør jeg gå for. Kvalitet, redde og lengde bør tas med i betraktning samt vekt. Bør man velge hel krone eller avtagbare skjær? Kromme eller rette skjær? Bør man ha foldbart? Noen som har gode tips?

  12. Tenkte å prøve å røyke fisk i aburøyken men ble litt usikker på dette med salting. Bør man skylle bort saltet med vann eller bare la saltet være på når man røyker? Ser for meg å saltet fisken bare noen timer

  13. Hei! Jeg har hatt noen Alfa fjellstøvler i lær i mange år som jeg har vært veldig fornøyd med. De har nå imidlertid gjort jobben og jeg begynner å slite veldig med føttene når jeg går med de. Jeg sliter generelt mye med føttene da jeg er plattfot og kælvbeint. Får derfor lett smerter under foten, i hælen og på innsiden av foten. Trenger derfor gode sko med god demping og støtte. Jeg liker lærsko som er halvhøye dvs litt over ankel og ikke disse høye jaktstøvlene. Er det noen som har tips? Sett litt på disse crispi skoene. 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.