Gå til innhold
 • Bli medlem

Pvik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Ja dobbel funksjon er et pluss da det gir god oversikt, spørsmålet er jo om lykten er sterk nok til å se tydelig i vannet. Har sett på håndholdte lykter på 3-4000 lumen på nettet, men uten praktisk erfaring vet jeg jo ikke om dette er overkill eller for lite.
 2. Har selv en h14.2 og er glad i den men jeg erfarer at jeg hele tiden må ha både styrke og zoom på max for å klare å se fisken, ofte bare skyggen av den. vill nokk fortsatt bruke den men f.eks. en håndholdt kraftig lykt i tillegg kunne jo vært fint. eller en enda kraftigere hodelykt. er veldig fint med zoom funksjon men med h14 så må jeg konsentrere strålen veldig og mister veldig mye av oversikten. Vet det finnes lykter med flom og spot funksjon samtidig men er usikker på hvordan dette vil fungere i praksis og hvor sterk lykt man må ha for å faktisk se tydlig.
 3. Jeg har prøvd meg litt fram med det jeg har og har erfart at man må ha ganske konsentrert lykt for å se tydelig. Men, da mister mann mye av breddesynet og fisken stikker fort ut av synet og man får bare sett små glimt av den. så det beste hadde vært å ha en kombinasjon der man har en spott man ser fisken tydelig på og en flom hvor man kan holde oversikt over hvor fisken eventuelt svømmer vidre.
 4. Sa i andre setning av saket at det var snakk om elver og bekker så regnet med at ferskvann var en selvfølge å forså. Men altså forsvarlige typer lystring i saltvann har jeg ingen ting i mot. Har selv en h14.2 men syntes ikke det er nokk for å se litt må jeg ha max zoom og styrke og da ser jeg bare glimt av fisken før den er borte av syne.
 5. Som sitert flere ganger er det som å skyte en elgku mens den føder. Fisken ligger ofte på gyteplasssen og stilner når du lyser og har ingen sjanse til å stikke av eller lignende + stikker du fisken litt dårlig og fisken fyker av gårde har du ødelagt fisken og den er skadd men du har ikke fått tak i den.
 6. Vill helst bestille fra norske butikker, men kan man få tilsvarende eller bedre produkter fra utlandet kan det være en mulighet.
 7. OBS! DETTE ER IKKE TIL Å LYSTRE, ER I MOT DET PÅ ALLE MULIGE MÅTER! Men, utenfor fiskesesongen liker jeg og gå langs bekker og mindre elver og se etter fisk, spesielt etter mørket faller og kan bruke lykt for å se godt i vannet. sier det igjen LYSTRER IKKE er bare for å se. Jeg har en hodelykt på 450 lumen men syntes ikke den er lys nokk. dypeste delene av bekkene og elvene er rundt 1,5-2 meter og 6-7 meter på tvers. Det jeg lurer på om noen har innspill om hvilke typer lykt og hvor mye lumen det er nødvendig å ha?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.