Gå til innhold
  • Bli medlem

Hafrak

Passivt medlem
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hafrak

  1. Fantastisk fin tur! Gikk den i mars i fjor.

    Du går nok ikke alene. :-) Jeg går med pulk uten telt og utstyr til å sove ute, fordi jeg fortrekker DNT hyttene med klar margin. Har nødutstyr (foret stor fjellduk, ekstra mat, spade, etc) og klær og ting og tang i den. Blir ca 18 kilo med pariserpulk og syns det er helt genialt å gå med. Mye friere enn med sekk. 

     

    20220227_133004.thumb.jpg.9023d85dc8d335c5577af8baf1c26541.jpg

  2. Tessatroll skrev (På 8.4.2019 den 20.02):

    Mja, mykje fint i Jotunheimen. 12 april opnar jo Sognefjellet au. 

    Kva med Krossbu, over Smørstabbrean, i retning Leirvassbu, Gjendebu'ish, og Veslådalen og Rauddalen tilbake. 

    Evt frå Gjendesheim og innover Gjende, med ein runde nordvest opp Stordalen og Langvatnet, ned Gravdalen og attende Rauddslen? 

    Er det fint føre kan du no gå avstikkere, er det utfordrande er det no fint med stikkaløypene :)

     

    Hei @Tessatroll

    Hvordan er det å krysse Smørstabbreen alene? Ser på ut.no at det er tegnet inn skirute, som bør bety at dette er OK?

    Frode

  3. Hei

    Sitter på hjemmekontor og detaljplanlegger ( 🙈 )vårturen min fra Sota Sæter til Finse. Er nå i området rundt Krossbu.

    Det ser kurant ut å krysse Smørstabbrean alene med ski og pulk. DNT har jo lagt ut eget skispor over.

    Noen som har noen tanker om denne soloturen? Med tanke på sikkerhet. Dette blir i begynnelsen av april, uken før påske. 

    image.png.73d42ccb3a5c960f8092e2fd6f2ed1e5.png

  4. Hei.

    Jeg forventer ikke noe svar på dette, men stusser over følgende (et eksempel av mange) :"Selvbetjeningskvarteret på Skogadalsbøen et er åpent fra 15.2 - 15.10, unntatt når Skogadalsbøen er betjent. Les mer og bestill overnatting" 

    Jeg driver og bestiller overnatting til skitur fra Sota Sæter til Finse. Det blir en del overnattinger så nå man på flere av hyttene tvinges til kostbare, fullpensjons alternativ blir den totale kostnaden drøy. Dette gjelder også Sota Sæter, Fondsbu, Geiterygg og Finse... Svir av mer enn 5.500 kroner bare på overnatting. 

    Lufter egentlig bare litt frustrasjon her. Og nei - telt er ikke et alternativ denne gangen. 😜

     

  5. Turkameraten skrev (18 timer siden):

    Denne ser veldig god ut, og mange gode tilbakemeldinger. Men jeg er veldig skeptisk på dun mtp fuktighet. Hva er dine erfaringer med det? Og hvordan er pakkvolumet på denne? Jeg har 95l sekk med packraft i tillegg, så er veldig avhengig av å kunne pakke kompakt😋
     

    hvordan fungerer den på temperaturer rundt -4 til +6?

    Dun er helt knall. Lett å tørke i litt vind om den skulle bli fuktig. Jeg føler dette er et mindre problem enn ryktet,men har ikke hatt dunpose på vinter tur enda. Har en mammut tyin mti 5 som er en utrolig trang, tung og teknisk dårlig pose til vinterpose som nå erstattes av denne. Men jeg har bare en og annen natt i telt, da jeg foretrekker DNT hytter, madrass og varmen fra en vedovn om vinteren 😉🙈

    Protecten pakkes ned og komprimeres til omtrent 8 liter kan jeg tenke 

  6. Hei.

    Vi er omtrent samme størrelse (jeg er 95 kilo) og jeg fikk meg en Mammut Protect Bag dunpose i sommer. 

    Kan bare anbefale den på det sterkeste. Godt med plass og gode praktiske detaljer som midstilt glidelås, hull til å ta ut armer og lyddempet hette. I tillegg til at den er laget for en som trenger plass da jeg snurrer rundt hele natten. I vinter skal den testes på langtur i telt. Tror det blir veldig bra.

    Posen kommer støtt og stadig på salg, jeg fikk den til omtrent 3.200, ligger ute til 3.700 hos magasinet

    https://www.magasinet.no/mammut-protect-down-l-men-18-c-sovepose-highway?gclid=CjwKCAiA24SPBhB0EiwAjBgkhibOwd2RO_3A5N8srfBdgHmjBdo9JkHxFRj3anXHF5DO1GvrOdgk9xoCM-IQAvD_BwE

     

     

  7. Hei

    Noen som har tatt denne turen og har noen erfaringer?

    Jeg vurderer denne ruten opp mot Hjerkinn - Lillehammer, som og ser ut som en bra tur, men kanskje litt ensformig siste halvdel over Ringebufjellet?

    Lurer spesifikt på hvordan dårlig været i Dovre kan bli (jeg vet...), hvordan man best kommer seg fra Dovre til Rondane ved Hjerkinn og hvordan ruten fra Bjørnhollia til Eldåbu er siden det ikke er tegnet inn noe skispor der på ut.no?

    Frode

    Tur2.PNG

  8. Håkan S skrev (På 29.10.2021 den 20.43):

    Inlägg från en som bara anv Parispulk på 1 tur som blev avbruten pga kramp i vad inga problem alls vid start ock glömd valla samt endast långa stighudar.(var då ca 3 anl att vända trotts perfekt väder och ca 120 mil tor i bil i onödan med endast några skidmil i benen)

    Har ej helt aktuella vikt uppgifter men tror det var ca 42 kg inkl pulka och tungt kök+ reserv, mat för ca 5 d.4 kg tält inkl footprint,flera liggunderlag vintersäck osv lite extra bränsle och 2 spadar i olika storlek extra stavar.(går nog minska något kg,med tex HB Unna och 1 spade osv.)

     --FRÅGA 1 TS nämde att kunna ha en stor säck på ryggen ev 30 kg+,men var går gränsen för när spann ligger i snön hela tiden och det blir vingligt har Åsnes Sondre med lite spann ca 55-60 breda med stövelbindning och långa Lundhags skalkängor.

    Jag hade en lätt stor ryggsäck på tomvikt ca 1700gr med lätt men kraftig stålram som jag fäste pulka drag i.

    Jag hade packat i mindre sportväskor typ enklare alpinpjäx bägar och shopping väskor i plast.och tog in det mesta i innertält och absiden endast bränsle o vindsäck och spadar osv kavar i pulka som var vänd och fast i skidorna som var ned i snön.

    Mitt största problem var ju när jag skulle åka nedför en brant backe i skoterspår när det börjat mörkna och pulkan ej var kvar bakom mig utan började glida på sidan av mig och du får vridning på hela ryggsäcken och får åka in i lös snö för att få ned farten och kunna räta upp pulkan.

    Ska göra sryrskenor under pulkan som går att ta bort när de ej anv.

    ---FRÅGA 2 Paris pulka på ca 40 kg och korta stighudar i blandmaterial är det ok på raksträcka och lätt kuperad teräng och långa´fällar´endast i branta backar eller ev med tjockt lager ca 10 av kallvalla,jag hade värmt in grundvax och 2-3 lager fästvalla under hela spannet men detta hjälpte ej något alls.

    ---FRÅGA 3  om man får ner packning till ca 20+stugtur på vårvintern  är då pulka bara ivägen eller då ändå bra för tex raster och mindre problem med att pulkan glider på sidan,eller om man köper en ˋriktig´pulka fjällpulkan eller en finsk variant( på Varuste webstore)kommer problemen av totalvikten och endast i begränsad del från pulka konstruktionen även sett de som har 2 Parispulkor kopplade och då kan ju stor exp packning på 60 kg vid tur på 1 md eller längre som ett fåtal gör och då kan man ju få gå 2 ggr i branta backar.

     

    Tusen takk for all informasjonen og deling av erfaring Håkan! (Og en liten takk til Google Translate...)  :-)

  9. Marius Engelsen skrev (1 time siden):

    Høres ut som du skal ha en sekk med litt klær/mat/div vinterutstyr, samt en lett sovepose+vindsekk+lett liggeunderlag som kan tjene som nøvbivuakk i tilfelle uhell?

    Hvis du har en sekk som er god å bære ville jeg faktisk droppet hele pulken. Jeg glir ihvertfall fortere uten pulk, og motbakkene blir lettere uten pulk.

    Sist jeg prøvde meg på Finse - Haukeliseter ble pulken under 40kg (glassfiberpulk). Men jeg kom ikke så langt pga. dårlig vær. Jeg synes også tung pulk er jysla tungt, og for meg teller grammene i pulken omtrent like mye som grammene i sekken.

    Jeg har aldri helt fikset sekk og ski, blir som en ustabil stake som vaier frem og tilbake, vifter febrilsk med armene før jeg tryner... Pulk syns jeg er magisk. Jeg liker "friheten", så dette var bare en tanke fra min side. Men takk for innspill. Setter pris på det!  :-)

  10. PTG skrev (35 minutter siden):

    Jeg har testet det, både med pulkpose med håndtak og stor ryggsekk. Det går, men fordelen med pulk er like mye at man kan pakke stort (type pulkpose Artic Bedding), så camping opp og ned blir mye raskere og da fungerer den løsningen dårlig. Du vil ha aller mest å spare på vekta. 60 kg er jo hårete. For ukestur vinter på fjell, har jeg alltid vært under 30 kg og det uten spesielt lettvekt utstyr.  

    Jøss! Under 30kg er bra! Det skal sies at etter etappe 3 så satte jeg igjen 4L (!!) bensin på Sandhaug. Hadde nok og litt for romslige mål på det aller meste (skylder litt på kjempestor pulk med plass til alt).

    Jeg skal definitivt gå med pulk, fordi jeg liker at "skrotten" er fri, uten sekk bare enkleste pulksele. Nå blir det nok til at jeg baserer meg på hytter, og bare der er det mange mange kilo å spare. Stor vintertelt blir byttet ut med lettere sommertelt (kun i tilfelle), tar med 1 liter bensin, tar med mat fra hyttene. Har og gått i fra koloss fiberpose til en varemere dunpose som veier 1,8kg + mye annet.

    Tenker jeg setter meg mål på å tangere deg. 30 Kg er enormt mye bedre enn 60!  :-)

     

  11. Heppz

    Jeg driver og frister meg selv med å fullføre Massiv 4 til våren. Jeg gikk Finse - Haukeliseter i mars, og nå gjenstår jo "bare" resten. :-)

    Jeg så på et turprogram noen jenter som hadde rykksekk "montert" i pariserpulk med bærestroppene opp, slik at de bare heiv på seg sekken når det ble for bratt eller kronglete å dra pulk. Da fikk de med seg både sekk og pulk som hang montert på sekken. Dette fordrer selvfølgelig en lettere oppakning - som nettopp er planen min denne gangen. Sist gikk jeg med telt og alle fasiliteter i en 60kg pulk. Det var alt for mye for meg. Nå tenker jeg DNT hytter, og pakke for nød/eventualiteter som overfylte turisthytter, og totalpakken "skal" være under 25kg.

    Er det noen som har erfaringer fra tur med denne løsningen?

  12. Tessatroll skrev (19 minutter siden):

    Ikkje nede på vatnet, men har lagt oppe på Finsefetene og nede på Midtnutevatnet med sterk kuling til liten storm middelvind. 

    Der gjorde breen/Jøkulen og terrenget sitt til at det ikkje nett blei ei tydeleg framherskande retning, sjølv om veret kom frå vest og sørvest. Det var igrunn vind frå "alle kantar" om eg ikkje hugsar feil. Lenge sidan februar 2019 for ei med gullfiskhukommelse 😳😂

    Har ikkje hatt skikkeleg drittver ned på Finnsbergvatnet nokon gong så veit ikkje koss vestingen vert der. Dalen går no aust-vest, men det er no så mykje anna som spelar inn. 

    Takk for svar. Nå blir det maratonetappe med stappfull pulk til Halne og så to dager på leiehytte der til været letter. 🙈😉

    • Liker 1
  13. Tessatroll skrev (På 27.2.2021 den 18.01):

    Du kan gå via Kjeldebu (sjølvbetent) og krysse vegen ved Dyranut. Dårleg ver; følg "vassvegane" ned til bua frå Finsbergvatn.

    Hei. Nå melder de skikkelig uvær på Finse på lørdag, men jeg tenker om jeg kommer meg til Finnsbergvatnet og et stykke ned her kan været være bedre. Har du erfaring med hvordan vestaværet gir seg utslag "nedi der"?

  14. sofasliter skrev (1 time siden):

    Alternativt kan du se etter skiposer. 

    Den siste jeg kjøpte kostet 129,- på XXL eller kanskje det ligger en og venter på gjenbruk og nytt liv som teltpose.

    Jepp. Brukte skipose før, men er redd for å sette glidelåsen fast og ødelegge duken på teltet + at en skipose veier fort 1 kg minst (min veide 1,5) - så da ble det å finne alternativer 😉

    • Liker 1
  15. Her er ett tips til helt gratis teltpose. Iallfall gratis om du spør fint 😉

    Disse posene brukes til å legge materialer i om det regner ute. Fikk min på Coop Bygg som dere ser, men fås nok hos de fleste byggevarehus. 

    IMG_20210302_181318.jpg

    IMG_20210302_181323.jpg

    IMG_20210302_181641.jpg

    IMG_20210302_181347.jpg

    • Liker 2
    • Takk 1
  16. Tobleronen skrev (4 minutter siden):

    Hvis du har en snor på midten med karabinkrok er det veldig enkelt å grave ned pluggen på tvers (da sitter den bedre) og så feste barduner til denne. Du kan jo ha noe løkker som du trer bardunene gjennom, men min erfaring er at karabinkroker gjør det veldig enkelt å montere/demontere.

    Akkurat. Ja da lærte jeg noe nytt. 😃👍

    Tror allikevel jeg drøyer akkurat den oppgraderingen 

     

  17. svingen skrev (På 21.2.2021 den 8.27):

    hvis man ønsker og oppgradere dem er de og mulig 

    Jepp. God erfaring med det. Kjøpt rosa snor (på Biltema) og slått et flaggstikk. Snoren viser veldig godt igjen i snøen!

    En stor nok løkke gjør det enkelt å trekke de opp med vottene på.

    Har ikke helt skjønt behovet for karabinkrok. 🤔

    IMG_20210301_104849.jpg

    IMG_20210301_104837.jpg

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.