Gå til innhold
 • Bli medlem

absence

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Godt poeng! Men er ikke vekt ganske viktig hvis man skal drasse på posen hele dagen?
 2. I første omgang lavere, men tenkte det kunne være greit å ha en allsidig pose når jeg først skal kjøpe en, så jeg slipper å kjøpe en til med det første. Hvor høyt går grensen omtrent?
 3. Er ikke den fra Helsport like tung som Ajungilak Lahar? Er soveposene du foreslår varme nok seint på våren og tidlig på høsten også?
 4. Vurderer å kjøpe en sovepose til bruk i fjellet i sommerhalvåret. Har ikke veldig konkrete planer for bruken utover det, men tenker dun siden det er lettere og mindre, men kom gjerne med innvendinger om dere mener fuktighet er et problem. Har sett litt på disse to: [Hidden Content],173 [Hidden Content] Noen som har erfaringer med disse? Er det andre som bør være med i vurderingen? Tenker rundt 2000 kr, men gjør ingenting om jeg slipper billigere unna.
 5. Gulvet her er visst ikke helt rett nei Jeg veier 60, så jeg burde ikke være for tung for noe spenn. Skiene er kjøpt i en annen by for flere år siden, så er nok seint å reklamere. Har tidligere bare gnidd på noe smurning uten å tenke for mye på det, men tenkte jeg skulle lære meg å gjøre det skikkelig etter jeg fant et smørejern på vårsalget. I første omgang får jeg vel finne meg et rett gulv jeg kan låne.
 6. Leste i en brosjyre at man på langrennski kan stå på skiene og bruke et ark under skiene for å finne ut hvor lang festesonen er. På fjellskiene mine (Madshus Pellestova) sitter arket imidlertid dønn fast fordi skiene er helt nedi bakken. Hvor lang blir egentlig festesonen da?
 7. Jeg måtte hente skiene (og bestemme meg) i ettermiddag, så jeg rakk ikke å se svaret, men takk i alle fall. Det ble blå fjærer etter jeg fant en guide for valg av fjærer ([Hidden Content]) hvor de mener det er best å ha lavest mulig innstilling på fjærene. Prøvde for sikkerhets skyld i butikken, og det kjentes ikke så stivt ut som utstyret jeg leide sist (Cobra R4), så jeg satser på at det går bra!
 8. Det var kanskje verdt å få med ja. Scarpa TX pro.
 9. Har størrelse 26,5, og ser av tabellen under at for 58-66 kg med klær/utstyr (jeg veier 60 uten) anbefales grønn på innstilling 3 eller blå på innstilling 1. Det står også at nybegynnere (gjelder i høyeste grad meg) bør bruke en innstilling lavere. Ut fra dette virker det som om jeg burde bruke grønn på innstilling 2, siden blå ikke kan stilles et hakk lavere enn 1. Men i butikken mener de jeg burde ha blå, fordi "alle bruker mye stivere innstilling enn anbefalt", og det er greit å ha noe å gå på. I følge tabellen må jeg bli over 78 kg og "ekspert" før de grønne ikke er stive nok, og det skjer
 10. Det blir som du sier lommeboka som avgjør - ta sjansen på at noe billig dukker opp på salg eller bruktmarked kontra å bruke litt mer på en ny pakke for å være garantert utstyr som passer med én gang. Jeg får gå i tenkeboksen og true sparegrisen på livet. Takk for info!
 11. Hei! Funderer på å investere i telemarkski. Tenkte først å kjøpe brukt utstyr, men etter å ha lest litt får jeg inntrykk av at det er så viktig med støvler som passer at det kan være best å kjøpe dem i butikk hvor man kan velge og vrake. Siden støvler koster en del, er det i noen tilfeller lite å spare på å kjøpe ski og binding brukt, kontra å kjøpe et fullstendig pakketilbud i butikk. Her er et eksempel på en pakke som koster 6000, mens støvlene alene koster nesten 4000: [Hidden Content] Er dette fornuftig tankegang, eller har dere som kjenner markedet noen bedre forslag?
 12. Er det noen som vet om det finnes andre enn Sparkjøp som forhandler Varde ullundertøy? Det virker som om mange er fornøyde med pris-kvalitetforholdet, så jeg skulle gjerne ha kjøpt, men det er håpløst når Sparkjøp ikke har hatt enkelte produkter på lager i hele høst.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.