Gå til innhold
  • Bli medlem

bjaalean

+Støttemedlem
  • Innlegg

    92
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av bjaalean

  1. Jeg pakker alltid sekkene med en vanntett pose type 40-60 liter , deretter stapper jeg soveposen i bunn av sekken slik at den fyller ut tomrommet i bunn av sekken maksimalt. Har alt av klær og ting som skal bære tørt pakket i denne «baglineren» , du kan fint bruke en avfallsekk eller lignende til å stappe nedi sekken. Klem ut all luft og forsøk å lås posen på ett vis. :)

    • Liker 1
  2. GB72 skrev (8 timer siden):

    Har selv god erfaring med Jetboil Summit Skillet. Relativt liten og ikke alt for tung. Keramisk belegg av god kvalitet, slipper lett. God varmefordeling, fungerer veldig fint til pannekaker, speilegg og bacon, har ikke stekt fisk i den. Leveres med stekespade og trekk, innfellbart håndtak. 

    Støtter denne, fikk faktisk laget pannekaker på min XGK med den 😄

  3. Jeg har X-lite , siste modellen før NXT X-lite , den er litt irriterende støyete. 
     

    Men har også X-therm NXT , og verken jeg eller de jeg deler telt med blir plaget av denne. Dog litt lyd lager den, i forhold til blikk stille underlag som ME Aerostat og lignende, men abselutt ikke noe plagsomt. 
     

    X-Therm NXT er også komfortabel nok for meg, og jeg er en tung mann som sover både på siden og ryggen. 
     

    X-Therm NXT koster skjorta, men varmer godt 😄

  4. Har Kodiak selv, brukt den i -27 i telt og -20 under åpen himmel. Før så var den spesifisert med -20 WM rating , og den gang oppga de ikke EN comfort rating av prinsipp. 
     

    Kjøpte denne selv pga det var eneste som passet meg uten å føles klaustrofobisk , god skulderbredde. Lengden kan jeg ikke gi deg noe tips om men det forklarer de nok godt på hjemmesiden. :)

    • Liker 1
  5. Krankman skrev (58 minutter siden):

    Brukte det til Kodiak MF (EN rating comfort -11) sjæl i helgen. Det var -1 i lufta, men neppe mindre enn 0 i teltet - lå på snø. 

    EN-rating av WM poser

    Jøss, trodde ikke WN drev med slik EN rating. Står forsåvidt -18 Wm rating på produktsidene men -15 i tabellen som jeg fant nederst på linken din. 
     

    Min erfaring er at jeg har brukt Kodiak posen i -27 , riktignok med ett liggeunderlag med r verdi på 9, i ett lite Hilleberg Unna. :) 

     

     

    • Liker 1
  6. Krankman skrev (Akkurat nå):

    Har det samme underlaget selv. Det er et kaldt underlag. Brukte det med celleplastunderlag under sist helg og kjente godt kulden fra bakken. Dette har jeg erfart mange ganger med dette underlaget. På turen byttet jeg til Thermarest Xtherm som jeg hadde med i reserve. Kjenta da 0 kulde fra bakken.  At Etherlight Extreme isolerer svært dårlig når det blir 0 grader har jeg sett flere på det store internettet også har erfart. Det er veldig komfortabelt i sommertemperaturer da. 

    Har nevnt det på forumet før. En nevner det igjen, dette underlaget holder ikke mål i det hele tatt når det kommer til isolasjonsevne. 
     

    Hadde dette underlaget sammen med min Western Mountaineering Kodiak pose (wm rating -18) , men frøys så til de grader på en høsttur rundt -5 ute. 
     

    Så tipper dette er litt det samme som trådstarter sin utfordring , man kan ha så god sovepose man bare vil, men kulden fra bakken vil nå ryggen din uansett. 

  7. Bruker selv kartanker med helsport fotpose, samt klipt liggeunderlag som såle inni fotposen. Dette varmer bra og fungerer som mine campsko når ting må være litt pakkbart på vintertur. 
     

    Eneste problemet med denne løsningen for min del er at fotposene trekker til seg snø, som etterhvert smelter og gjør fotposene fuktige. I finvær på vinterfjellet med sol så rekker disse å tørke mellom slagene , men skulle gjerne funnet en løsning på fotposer som ikke blir våte på innsiden.. De bør også være pakkbare, derav ingen fotpose på størrelse med en alfa støvel.. Tips taes imot med takk 😄

    • Liker 1
  8. Marius Engelsen skrev (2 timer siden):

    Og da har jeg fortsatt tilgode å ødelegge en telplugg, uansett om den kommer fra helsport, MSR, dac eller noname aliexpress.

    Jeg presterte å dra hodet av en Hilleberg Y-plug en gang (de som følger med Black Label serien) , da var det bånntæla i bakken iløpet av helga og jeg måtte bruke brekkjern for å få ut pluggen. Fikk meg en solid overraskelse når toppen av pluggen knakk rett av 🤭

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.