Gå til innhold
  • Bli medlem

andersl

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Og for meg er morderne friluftsliv like verdifullt, om ikke mer, enn tradisjonelt. Som tidligere nevnt, fjellet er for alle - da kan man ikke utstøte noen for å være moderne. Som RuneT oppsummerer, så har du vel fått et godt innblikk? Kiting avhenger lite av vindretningen. Vi krysser særdeles godt opp mot vinden, spesielt på snø (mindre friksjon enn vann) så vi er ikke avhengig av å kjøre gjennom hele vidda om vi ønsker å kite en hel dag. Som tidligere nevnt av meg og RuneT, så drar den absolutte majoriteten ikke langt fra parkeringsplassen. Og da vil i min definisjon 3km være særdeles langt. Det er få som driver med turkiting kontra cruising ved parkeringsplassen. Et viktig poeng: De som bedriver turkiting (som RuneT) har gode kunnskaper om vær, vind og forhold. Og også kunnskap om reinens skjørhet. Dette er ikke den "alminnelige" 18år gamle gutten som vil lære seg nye triks. Uten å ha gjort noen undersøkelse på dette, mener jeg at Ola Nordmann på langrenn ski har mindre kunnskap om rein, og bryr seg mindre om han kommer i kontakt med den. Kontra oss kitere som får det proppa inn år etter år at reinen er verdt mer enn vårt eget liv (for å være litt dramatisk). Anders Langset
  2. Selvfølgelig er det noe å skrike over. Det er som oystlars skriver: Vi vil ikke stå på sidelinjen å se på at det skal forbys kiting uten dokumentasjon (direkte rettet mot kiting) mot noe område. Hvis kiting skal forbys, skal også aktiviteter som kommer inn under sammekategori, som i dette tilfellet er fri ferdsel (mtp. forstyrring av rein), forbys. Dette pga. det som tidligere er nevnt, at kitere vil ha liten (om noen) kontakt med rein sett i forhold til den ivrige turgåer / skigåer. Begynner forbudene å komme mot kiting (som det har gjort), må vi som er aktivister innen kiting komme med våre innspill. Det har som du sier Carl, liten om ingen betydning at et forbud der ingen kiter, kommer. Med kommer ett, kommer flere. Og det vil bli lettere og lettere å forby kiting. Vi må som dere rein elskere, elske våre kiter og aktivt stoppe urettferdig behandling av en sårbar gruppe; kitere.
  3. Jeg har et snev av forståelse for hvorfor dere reinelskere vil forby kiting, men dere vet ikke hva det dreier seg om. Når 99% av kiterne drar på fjellet, så parkerer de bilen ved veien, og kiter like ved parkeringsplassen. Det er ikke snakk om at de drar langt inn på vidda for å skremme livskiten av reinen, tvert imot. Ta langrennsløpere f.eks. det er heller et større problem enn kiting, de går oftere lengre inn i fjellet, og vil da utgjøre et større problem for deres elskede rein. De beveger seg ikke i like stor fart, men spiller det noen rolle når det er de som i større grad kommer i kontakt med rein? Jeg mener det er hårreisende at reinen skal kunne EIE fjellet. Fjellet er for alle. Det virker ofte som om dere ildsjeler for rein skulle ønsket at all menneskelig ferdsel, hvor det måtte være, skulle være forbudt. Takke meg til.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.