Gå til innhold
  • Bli medlem

nordmarka

Passivt medlem
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nordmarka

  1. fjellrypa skrev (23 timer siden):

    Jeg har et nytt Downmat 9 LW (og UL om jeg ikke husker feil), har aldri frosset så mye som jeg gjorde første natt i hengekøye. Kjennes ut som om dunen er ujevnt fordelt, ja. Blåst opp med pumpepose, ikke egne lunger. Er det noe håp om å klare å fordele dunen slik den skal være, eller skal jeg klage? (Sendte butikken en epost, men vi ble enige om at hengekøye kanskje var spesielt (det var før jeg kjente på du fordelingen.)

    Ny tur i hengekøye var med reinskinn i tillegg, et ekstra lag ulltrøye og noen grader mildere: Levelig.

    Dette er altfor dårlig for det dyreste og tyngste liggeunderlaget til Exped. Kjøpte du på fjellsport?

    ville bare brukt synmat eller underquilt i hengekøye 

    • Liker 1
  2. Rino Holt Larsen skrev (13 timer siden):

    Isbjorn.no produserer soveposer og underquilter for det norske markedet. Kjøpte meg en syntetisk UQ for vinterbruk for 4-5 uker siden. Prøvde den en natt her ved Fredrikstad-kysten med rundt minus 3 grader. God og varm!

    De opprinnelige målene på UQen var 200x140 cm, men jeg bestilte den med målene 190x125. Det dekket mer enn nok mht å holde kulda ute.

    Min UQ veier 1.650 g, noe jeg anser være akseptabelt for en syntetisk vinterisolasjon.

    Takk for tips. Ser at Vinter-underquiltet veier 2,2kg og er på cirka 16 liter pakket. Det er stort! Man må da kunne sove i -20 varmt og godt med denne.

  3. ost skrev (9 timer siden):

    Funker greit til 0 i hvert fall. I mitt tilfelle må jeg lage meg et system som gjør at den ikke sklir sideveis og gir meg cbs. Lå en natt og våknet hver annen time fordi den skle ut til en siden. Den er ikke utstyrt med klips for å feste langsetter køya.  

    Hva slags køye har du? Ligger du diagonalt?

  4. Hei, jeg kikker på FALKEBERG UNDERQUILT DUN fra Hektapatur.no.

    Er det noen som har prøvd dette? Vil være sikker på at dette er varmt og godt selv som eneste isolasjon (eks sovepose selvsagt) i minus 9 grader.

    Evnt andre forslag til hengekøyeisolasjon?

  5. Bananos skrev (15 timer siden):

    Heisann

    Jeg håper det er noen der ute som kan hjelpe meg litt... 

    Jeg er altså på utkikk etter 4sesongs liggeunderlag, og per nå står det mellom Exped DownMat og Exped SynMat. Planen er å bruke liggeunderlaget året rundt, jeg fryser lett om natta, og ønsker et liggeunderlag med R-verdi >5.

    Når det gjelder sovepose velger jeg alltid syntetisk, men har dere kanskje noen anbefalinger også på dun vs syntetisk på disse soveposene? 

     

    Håpet er å bestille i morgen og dra på tur i påska 🤩

     

    Hilsen Anna 😊

    Ikke kjøp Downmat. Dunet ligger løst i liggeunderlaget og beveger seg rundt. Hvis dunet har klumpet seg uten at du merker det får du en kald natt i møte! Kjøp evnetuelt Synmat der isolasjonen er limt fast.

  6. Marius Engelsen skrev (17 minutter siden):

    Men fra spøk til alvor.

    Hvis det har samlet seg dun i enden på kamrene på downmat, og det ikke er fuktig, burde det vel gå an å riste det på plass? 🤔

    Regner med at ingen blåser opp downmat med munnen, og får fukt ned i dunet.

    Dette var et helt nytt underlag, og dunet var helt på halv tolv. Jeg prøvde å riste og jobbe så mye jeg kunne for å få det jevnt over, men det var umulig. Hvis man skal krige sånn som det her med underlaget så gjør det meg ingen nytte! Synmat neste..

    • Liker 1
  7. Freebird skrev (3 minutter siden):

    Også verdt å merke seg at etter at vi nå endelig har fått en standard for angivelse av R-verdi så har omtrent alle Exped sine underlag gått ned. I motsetning til Thermarest som har gått opp. Jeg for min del har et Mountain Equipment Aerostat Down i tillegg til Thermarest Neoair Xlite. ME underlaget vil jeg kategorisere som på grensen til svindel, det er ikke noe varmere enn Thermarest underlaget, til tross for at oppgitt temperaturgrense er mye lavere. 

    Hvor kan jeg lese om dette standard-systemet for R-verdi du snakker om?

    Så du foretrekker Thermarest over Exped?

  8. Hei, jeg var akkurat i marka i hengekøye, og temperaturen var rundt -5 grader. Jeg hadde akkurat kjøpt Exped Downmat 7 lw som er rata ned til -24 grader, for jeg skulle være sikker på å være varm! Jeg blåste madrassen helt opp. Og  til min store skuffelse var den veldig kald og jeg frøs hele natten, selv med et lite skumplast-liggeunderlag under der igjen. Når jeg kommer hjem ser jeg med solskinn i gjennom madrassen at alt dunet er knudret sammen og ikke jevnt over madrassen i det hele tatt.

    Jeg er veldig skuffet over dette produktet. Hva er deres erfaringer? Skal det være så vanskelig å få dunet til å ligge jevnt? Dette var min første tur med nytt underlag.

    Er Synmat bedre? Jeg forstod det slik at denne isolasjonen er limt til veggene på lagene, slik at isolasjonen ikke flytter seg rundt.

    Bør jeg reklamere på dette produktet?

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.