Gå til innhold
  • Bli medlem

Zabel

Passivt medlem
  • Innlegg

    646
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zabel

  1. La dem nå få ta jegerprøven. Blir spennende å se hva som skjer når de søker våpenkort. Og ikke minst hva de skriver som grunnlag for søknaden. Det er dersom de virkelig får kjøpe våpen at jeg blir bekymret.

    Da jeg tok jegerprøven for 4-5 år siden var det nok å skrive "småviltjakt" som grunnlag. Søknaden for hagle ble innvilget.

  2. Jeg har ingen erfaring, men noe sier meg at det er forskjellig fra sekk til sekk om det er enkelt/mulig å gjøre dette. Sekker er konstruert ulikt. Jeg foreslår at du tar med deg sekken til en sjappe som driver med sying i skinn og annen kraftig søm, så får du helt sikkert et svar om det lar seg gjøre.

    Det er sikkert av relevans hvor mye stroppen må senkes også, mtp. hvordan tyngdepunktet blir. Det et med andre ord flere hensyn å ta, selv om det evt. er praktisk mulig å sy om sekken.

    Lykke til!

  3. Aldri hørt om noe sykkelutleie.

    Moskusen og reinen er nok trolig uenig, ja,, men de lærde strides vel om akkurat det også. Selvfølgelig kunne det vært fristende å kunne starte turen ved foten, men når jeg ser prisen jeg må betale for det, vil jeg heller gå hele veien. Å ha skyttelbusser innover vidda som lesser av turister hører ikke hjemme. Det er noe av sjarmen å bevege seg i et "utilgjengelig" område også, men med busser og motorisert ferdsel innover fjellet forsvinner denne sjarmen.

    Men vi er jo på vei dit, at alt skal være så enkelt, og alt som er kjedelig og lite interessant velger vi bort. Jeg vet ikke hvor sunt akkurat det er ...

    Det gjøres flere og flere inngrep i naturen rundt om i landet, enten det er veier, kraftlinjer eller hytteutbygging. Om vi kunne tilbakeføre en vei til naturen ville det vært fantastisk.

  4. Har selv undertøy fra Devold. Trodde faktisk det var 100% merino, men det var det ikke... er noen få prosent plastikk i det også, sikkert fordi det skal være mere slitesterkt! Jeg er i allefall fornøyd! Det jeg har er det som heter "active". Men kunne godt tenkt meg ett tynnt ullundertøy også... noen som har forslag til noe brukende?

    Har flere eksemplar av Devolds Multisport-serie. Finnes med lang og kort erm, høy hals, rund hals, vanlig longs og 3/4 longs. Og i et utall farger. Ofte på tilbud. Jeg er kjempefornøyd og bruker det året rundt.

  5. En ting er når det går nedover, men hva når det går oppover og man går med en pulk som veier en del? Klarer man å smøre seg til godt nok feste da?

    Som nevnt så sklir det faktisk ganske så greit med helfeller. Blir sikkert noen åsnes-ski med kortfeller med tiden tenker jeg. Jeg holder for tiden til i Båtsfjord.

    Jeg var av samme oppfatning som deg da jeg startet å gå med pulk. Fellene var på stort sett hele tiden. Oppdaget etter hvert det som andre skriver her, at det er ikke noe problem å smøre seg til mer enn godt nok feste. I hvert fall ikke under de temperaturene som du gikk under, som må anses som rimelig enkle smøreforhold.

    Fellene brukes sjelden på pulktur lengre. Stort sett kun under skikkelig vanskelige smøreforhold og hardt og isete underlag som sliter mye smurning.

  6. hvis jeg skulle kjøpt sykkel i den prisklassen ville jeg forsøkt å funnet noe uten demper. dempere på sykler i denne prisklassen er vanligvis ikke all verden. ved å kjøpte uten demper får du bedre utstyr på resten av sykkelen til samme prisen. så kan du evt spare og kjøpe deg en skikkelig demper senere hvis du savner det.

    om du burde gå for en cyclocross i stedet for er vanskelig å si, all den tid du ikke sier noe om hvordan du skal bruke sykkelen.

    • Liker 1
  7. Det ble dessverre ingen høyfjellstur i år. Med en meter nysnø litt lengre vest ble det i stedet pudderpåske i fjordlandskapet :D

    Takk for svaret uansett. Håper det blir mulig å bli busset til Snøheim neste år, slik at Snøhetta blir mer tilgjengelig.

    Snøhetta er mer enn nok tilgjengelig som den er. 1,5 mil på sykkel inn til Snøheim klarer alle som også klarer å gå siste biten.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.