Gå til innhold
  • Bli medlem

Per Ivar Søbstad

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Per Ivar Søbstad

  1. Har fått et tips om at navnet kan bety "skosålen". "Ein sule" var et vanlig ord på eikværing og på Østlandet i sin alminnelighet. Det kan nok tenkes at fjelltoppen ser ut som toppen av en skosåle sett fra bygda. Ordet var også et vanlig skjellsord i gamle dager.

  2. I "Bi-jagten" av Thorleif Bache beskrives en bjørnejakt i 1891. Bikkja fører an over store områder og til sist går ferden nordover fra Bjørnestillingen (Harstadstillingen) om Sulen til Svartåsen. "Sulen" er ukjent for meg. Ut fra kartet å dømme må Sulen antakelig være det fjellet som i dag heter Salsknappen på kartet.

    Navneleddene "sula" eller "sulua" er greie å tolke, men hankjønnsformen forvirrer. "Sulen" er forøvrig et vanlig slektsnavn. Men hvordan skal navnet tolkes?

    Jakten i sin helhet fulgte denne ruten: Gaupestokkåsen - Spitelven - Rakkestad(setra) - Stordalen - Næs(setra) - Grååsen - Harstadstillingen - om Sulen - Lang myr ved Svartåsen.

  3. Men hvis alle her på Fjellforum hadde tatt seg 5 minutter med en røyk og en kopp kaffe over sine lokale turkart, og sirkler inn fjell-/skogstopper med jentenavn, hadde det jo hjulpet kolossalt. Til sammen må vel brukerne her inne dekke størsteparten av turområdene i Norge?

    Har sett på kart for mitt distrikt, og funnet Karikollen og Gunhildrudknatten i Øvre Eiker. Nedre Eiker: Sirikirke og Sarabokkfjell. Dessuten finner vi Toveåsen i Eggedalsfjellet.

    Kan vel også nevne at Eikers høyeste fjell, Myrehogget, ble kalt Barbrohugget for ganske lenge siden.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.