Jump to content

Nusk

Aktiv medlem
 • Posts

  42
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nusk

 1. Har kjøpt meg et kuppeltelt som står av seg selv, Helsport Reinsfjell. Men det må jo både barduneres og festes, og det er jo greit nok. Det jeg lurer på er : Når dere er på vidda, lite ly og det kommer vind, hvordan stiller dere et kuppeltelt best opp? Altså langsia mot vinden, eller en av dør sidene?? 🙂 Sliter også litt med å bardunere når det bare er stein, eller frosen mark, så har med lange spiker fra Byggmakker og øks jeg .. Det fungerer bra. Har dere andre gode tips? 🙂
 2. Kan du sende meg et bilde av det neste gang du bruker teltet? 🤔 Det høres smart ut!
 3. Tusen takk for fantastisk utfyllende svar! Endte opp med Helsport sitt telt, og er rimelig fornøyd med det. Mye av det samme du skriver, har testet det på snø og i vind. Eneste negative hittill er at langsidene kommer borti innerduken når det blåser, og at ene teltstanga alltid sitter fast i ene enden og da går ut av hylsa og stanga ikke kommer ut. Vurderer og å få sydd på stormmatter, da jeg aldri skal bære teltet på ryggen, til det har jeg lettvektstelt. Håper jeg har kjøpt rette teltet, selv om de høres veldig like ut i det du skriver
 4. Vi satt å fisket på et vann da dere gikk forbi
 5. Tusen takk, da blir det Finnmark 😃 Nå hjalp du meg mye
 6. Hvordan er Finnmark i 20-30 cm løs snø på vidda??? Jeg blir jo å bruke de der det ikke er kjørt spor Vidde / eller rett fram der det ofte er myk snø.
 7. Ja smøring og meg er dårlig match🙈 Da jeg var på sportsbutikken å kjøpte nye vanlige turski for 6 år siden måtte jeg ha smurning. Han i sportsbutikken kjenner meg og gav meg grønn, blå og lilla. Rødt og klister nektet han å selge meg og ba meg holde meg hjemme om det var klisterføre, begrunnelsen?! «Du har hund, barn og bruker ullvotter! Alt sammen vil sette seg på dine ski, så klister selger jeg deg ikke!» Så trur nok det blir smørefrie felleski ja 😂 Selv om barnet er blitt stort så gjenstår hund og ullvotter😂
 8. Ja Ho er litt eldre, men får sikkert ny før eller siden 😄
 9. Takk, mye nyttig 😃 Har kommet fram til (etter en telefon til Åsnes) at det er Finnmark eller Breidablikk jeg bør satse på 😄
 10. Har ønsket meg fjellski og ser det er mye på tilbud nå. Kan INGENTING om det, og lurer på hva man skal kjøpe Har hørt Åsnes er bra, og slike høye Alfa skisko som nesten går til knærne. Jeg fryser bare jeg ser skisko, så jeg lurer på om dette er varme skisko ? Eller er de like kalde som vanlige skisko?? Jeg går sakte på ski, og er ikke glad i skiløyper eller brattebakker.. Men å tusle kosetur på vidda eller med pulk til fiskevann ikledd anorakk og varme klær.. Hvilke ski skal man da velge? Tenker på felleski, så jeg slipper smørre.. Vil de fungere uansett temperatur eller må man ha med 15 typer feller man bytter etterhvert? Ser mange bruker de med bilde av en hund på, men hvor mye / dyp løssnø tåler de? Alfa skistøvlene, når man må ha tykke ullsokker i tillegg til vanlig ulvangsokk, må man da opp 1 eller 2 størrenser? Mange spørsmål, men kan ikke noe om fjellski 🤗 Er bare lei av å gå med Madshus turski og vanlige korte skisko i 15 cm snø og hate hver slitsomme meter.. 😅 Eller vil det være like slitsomt med fjellski?
 11. Hei, vil kjøpe et 3 mannstelt, som skal kunne brukes hele året i Finnmark. Vinter betyr det snø, og at det plutselig kan begynne blåse.. Har opplevd vindstyrke 20 som kom plutselig.. Vidda er lunefull, selv om værmellinga sier som og vindstyrke 5.. Vil ha kuppeltelt som står av seg selv, og ser på Exped Orion III Extreme og Helsport Reinsfjell Pro 3. Liker disse to da de har litt høyde under taket , noe som er greit høst/vinter med tykke liggeunderlag, klær ol.. Er disse to teltene like bra? Like sterke i duk, konstruksjon , stenger?? ingen av de har snøskjørt, men vet Helsport kan sy på om det trenges. Hvordan fungerer Telt uten snøskjørt vinterstid? Blir jo mer luft, men er det fare at vinden tar mer ? Har Helsport superlight Reinsfjell tomannstelt, det er lett å slå opp alene og tåler bra med regn og vind. Er Exped like lett å få opp alene? reinsfjell står uten en plugg, gjør Expeden det også?? tusen takk på forhånd om noen deler erfaringer her
 12. Nusk

  Hva er forskjellen?

  Ok, tusen takk 😃 Da er nok Pro det beste 😊 Skal bruke det å telte på vinteren litt, og trenger et kuppettelt med litt høyde i.
 13. Nusk

  Hva er forskjellen?

  Hva er sterkest av de da?? 🤔 og hva holder lengst i lengden? 🤗
 14. Nusk

  Hva er forskjellen?

  Er det noen som vet forskjell på Helsport sitt Helsport Reinsfjell Pro 3 og Helsport Reinsfjell Trek 3 telt? (siste er vist utgått nå) - Mener i materialet.. Er Pro sterkere enn Trek, eller omvendt??
 15. Får bestille et 130 da, slå opp teltet i stua å teste det!
 16. 120 x 230 cm 😊 dette er det lille to manns teltet. (Tremanns teltet er større ) [Hidden Content]
 17. Har det også, men skulle gjerne hatt ett som kan brukes i både to og tremanns teltet 🙈
 18. Jo det går, men ønsker en hel madrass uten spekk i midten
 19. Hei, jeg leter etter dobbelt oppblåsbart liggeunderlag med R-verdi rundt 5 som er så lett at man kan bære det med seg i sekken = max 1,5 kg. exped sine enkle er jeg super fornøyde med, men de doble er akkurat for smal : 105 cm er for trangt til 2, eller for bred 130 cm er 8-10 cm for bredt til tomannstelt .. Noen som har tips?? Skal brukes vår / høst på vidda, her i Finnmark. Av og til vinter, men da med reinskinn og liggeunderlag i bunnen av teltet, så regner med r-verdt 5 holder da , selv om det blir -20 ute på natta. (Da har vi uansett med så mye klær ol i skuterslede at vi har aldri frøsse)
 20. hei, jeg vurderer kjøpe en vår / høst dun pose til Finnmarksbruk for å spare vekt når man skal gå langt, har syntetiske men de veier litt mer , rundt 2 kg. Har og en fantastisk dun pose fra Featherd Friends Egret UL 20, som bare veier 700 gram, men den blir litt kald om høsten når man skal telte og minus gradene kommer krypende. Så på denne fra Mouinten Equipment Glazier 700 som veier 1,1 kg , eller Helium 800 men den veier litt mer 1,2 kg. Særlig Glazier 700 finnes det lite om på nett i tester .. Glazier 1000 får mye skryt, men har en helsport x-strem til vinterbruk ( 1,6 kg) , så trenger en lett pose til vår/ høst. Noen som har erfaring med disse ? Så at Glazieren er ganske vanntett i tillegg.. Har dere noen andre tips til lette dameposer ? Jeg er litt frosen av meg så comf temp må minst være -6 c.. Og posen skal ikke veie mer enn rundt kiloet ( pluss minus 100 gram sånn ca) .. Hvert gram veier når man skal bære det..
 21. Har exsped vinter underlag, isomatte og reinskinn under men snakket med Helsport, de sa at enkelte har problemer med dunposer, duna presses sammen og man fryser der, men ikke alle som merker problemet sa de.
 22. Jeg sliter med det samme i Rago x-trem dun posen min.. Den har komfort på -21, men jeg må ha nalgene flasker på rumpe , mage og føtter, for det blir kulde hull der da duna klemmes sammen.
 23. Hei, jeg vurderer å kjøpe denne posen: Mammut Women's Protect Fiber Bag -21c Renaissance M til vintertelttur. Vi har normalt telt , ikke vintertelt, telter på finnmarksvidda eller i lavvu uten ovn. Gode underlag har vi. men er det noen som har testet denne posen i -20 c ?? Det kan ofte være +1 på dagen men om natta faller tempen til -20 c når det er klarvær.. lurer og på hvordan den er i hengekøye ved rundt -15 c .. Noen som vet??
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy