Gå til innhold

Erlend Sellie

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Erlend Sellie

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei! Jeg skal ha meg ny hagle til jakta, da jeg er lei av å låne fars gamle Baikal hver gang jeg skal på skytebanen eller på jakt. Jeg er interessert i en justerbar hagle, slik at jeg vet at den sitter som et skudd. Har da funnet tre justerbare hagler i min prisklasse. Jeg tenker jeg må over 10K, men vil helst ikke opp på 20K. Har da sett på disse 3. Beretta 686 Silver Pigeon Justerbar, 19990,-: https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=0&prodid=13112 Altay Classic II RH Justerbar, 11990,-: https://www.skittjakt.no/altay/165713/altay-classic-ii-rh-justerbar-12-76-71cm-justerbar-kolbe-og-koffer Bettinsoli X-trail Adjustable, 10990 ,-: https://www.jaktdepotet.no/hagler/bettinsoli/bettinsoli-x-trail-70-cm-loep-adjustable-stokk Synes alle sammen virker greie, men har ikke prøvd denne Bettinsolien på kinnet. Jeg er usikker på om jeg skal 'klinke til' med en Beretta til 20 høvdinger, eller bruke prisdifferansen mellom de andre haglene på andre ting. Jeg er også litt fristet av en lettere hagle under 3kg, men har ikke funnet noen i det prisleiet som er lettere. Er det noen som har tips eller erfaringer å komme med? Våpensøknaden er i boks, men klarer ikke helt å bestemme meg. Det blir iallefall en over\under-hagle, og siden jeg har et høyt kinnbein så ønsker jeg en justerbar kolbekam. Takk for alle råd!
 2. Jeg kan ikke svare deg på hvorfor Pro er dårligere eller bedre, men jeg håper begge holder til mine turer. Den ekstra vektbesparinga og størrelsen var det som solgte meg. Min Ringstind 2 SL hadde faktisk det ekstra festet i hodeenden, noe jeg ikke trodde det skulle ha. Kanskje det er en ny versjon ute og går? Jeg skal slå det opp i hagen igjen når det blåser litt, for å se hva jeg kan forvente på fjellet. Jeg skal også henge opp en tørkesnor mellom festene inne i forteltet. Hva gjør at du ikke er fornøyd med 1-2 SL?
 3. Da ble det til slutt et Ringstind 2 SL! Var først bestemt på Pro-utgaven, men når kompisen min klinka til med et SL, kunne ikke jeg være noe dårligere. Slo opp teltet i en fei i hagen, og synes det var midt i blinken for mitt behov. Vekten på 1.3KG er genial også. På grunn av den lille størrelsen til teltet(og den nye lette soveposen min) så ser det ut som om jeg får med meg alt for et par overnattinger i dagstursekken min, og det er et stort pluss. Takk for mange gode forslag!:-)
 4. Nei, det var vel kanskje litt å ta i. Det blir nok ikke turer mer enn en dagsmarsj fra bilen, og om værmeldingen varsler storm så holder jeg meg nok hjemme. Føler det er greit at det tåler litt mer hvertfall. Jeg tror jeg leste at stanga er tynnere på SL-utgaven, men jeg vet ikke for sikkert. Oi, dette kan vel kalles en stresstest av teltet ja. Han er nok litt mer avhengig av et selvstående telt i steinura.
 5. Oi, her har det skjedd ting mens jeg har vært på jobb! Det ser ut som folk er meget fornøyde med Ringstind (pro) 2, så det er stor sjanse for at det blir dette teltet. 3225 kroner er jo ikke akkurat noen upris for et telt heller. Jeg synes det ser ganske smart ut med yttertelt på siden når man skal bruke det som et solotelt. Teltet skal bli brukt i hovedsak på jakt- og fisketurer langt over skoggrensa, men blir nok også med på noen kajakkturer. Etter det jeg har fått lest så er ikke SL-versjonene noe man burde satse på om værgudene ikke spiller på lag når man er på fjellet? De 700 ekstra grammene skal jeg nok klare å bære som en garanti for at teltet står når jeg kommer tilbake til campen etter leting etter rypa:-) Takk for alle svar, men om noen fortsatt har noen tips og triks er det bare å fyre løs!
 6. Har sett på Reinsfjell SL2, men det er jo også det dyreste av de jeg har sett på. Rett og slett usikker på om det er verdt prisen, men takk for anbefalingen, det kan være jeg bestemmer meg for å slå til ordentlig. Kan jo bo i teltet ved jobb noen dager og spare inn prisen ganske raskt på drivstoff og bompenger.. Så lenge det er plass til meg og baggasje, så tror jeg egentlig jeg vil være fornøyd. Det er vel ikke noe problem å ligge andre veien heller? Jeg er rundt 185, så "passe lang". Hva er forskjellen på Ringstind 2, Ringstind Pro 2 og Ringstind SL2? Vekten er vel de samme på alle bortsett fra SL-versjonen. Ser at XXL kjører disse til henholdsvis 3000, 4299 og 5299 for øyeblikket, så da blir ikke prisen noe å si på med 25% ytterligere rabatt.
 7. Hei! Har i dag kun et 4mannstelt, som blir for tungt og stort for soloturer eller turer hvor hver kall har med sitt eget telt. I den siste tiden har jeg dermed sett etter et lett tomannstelt som er greit å ha med seg på slike turer. Jeg har ikke veldig mye krav, men jeg er redd for at de ikke blir store nok til at jeg og baggasjen har det komfortabelt. Derfor har jeg følgelig sett på Helsports superlight telt (Samt "vanlig" Ringstind), men klarer ikke helt å bestemme meg. Hvilket av disse tomannsteltene er folk fornøyde med? Jeg tenker jeg er fornøyd så lenge det veier rundt 2KG eller mindre, og pris spiller også en rolle i avgjørelsen. Siden XXL har 25% på onsdag og torsdag om du handler med Mastercard fra DNB, håpet jeg på å kunne gjøre et kupp da. (Tips!) Blir et telt som Ringstind fort trangt? Er et kuppeltelt verdt den ekstra vekta? Hvor slitesterke er Superlight kontra de litt tyngre variantene? Takker for alle råd og erfaringer:-)
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.