Gå til innhold
 • Bli medlem

Kalle Knutsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Kalle Knutsen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Turen ble uten telt. En fantastisk opplevelse med stjerneskudd og bålvarme. Gravde en grop i snøen som holdt det meste av vinden ute. Vinden økte utover natten og en pressening ble lagt over gropen, noe som hjalp godt. Det ble nok 15 minus, men sovepose med komfort på minus 8 gjorde susen. Lue og finlandshette var uunnværlig. Så nå blir det lettere å dra ut på ny uten telt og ekstra kilo. Takk for tips
 2. Nei, den er jeg nok enig i. Da blir det under himmelhvelvingen for min del. Også meldt klar himmel, så da får jeg det meste ut av natten.
 3. Ja, det er nok hyppig brukt, og har fungert fint under mine tidligere turer. Men har ikke opplevd at presseningen har hjulpet så mye med å bevare varmen som telt har. Og vinden har til tider snudd og gjort pressenignen mer om til en «vindsamler» enn noe vindavvisende. Men uten å helt vite hvilket materiale innerteltet er av (bortsett fra at det ikke er mesh), så vet jeg ikke hvordan det skjermer for kulde og vind.
 4. Ja, om sommeren hadde jeg nok ikke tenkt så mye over dette. Men ettersom det er vinter og det er først og fremst kulde og (uventet) vind jeg vil beskyttes litt ekstra mot, så forestilte jeg meg at det var visse fordeler. Tarp har jeg dessverre ikke, men en pressening. Ikke noe annet enn ett 25 meters langt tau (av dårlig kvalitet). Så sover nok heller under bar himmel enn med den løsningen.
 5. Det er planlagt 3 netter. Så lurte jeg vel egentlig på om innerduken(teltet) er til noe hjelp hvis det skulle blåse litt mer enn det er meldt. Også om det kan være greit å ha utstyret ol liggende i teltet for å holde det tørt og på sin plass. Og ja, innerteltet er selvstående.
 6. Ja, det er det jeg vurderer; å droppe hele teltet. Men lurer på om jeg skal ha med innerteltet og hvis det blir for kaldt, eller for strevsomt å holde liv i bålet hele natten, at jeg kan legge meg inn der. Det er et forsøk på å prøve ut litt nye former for vintercamping
 7. Hjelp mot elementene; kulde, vind. Ja, det beste vil være å ha med hele teltet. Men ytterduken og teltstengene veier endel, og forsøker å få ned vekten.
 8. Det er ikke mesh (bortsett fra den innerste av dørklaffene); ikke sikker på hvilket materiale det er. Men ja, det vil nok ha noe beskyttelse. Vil det bli noe problemer med at innsiden av innerteltet er varmere enn utsiden? Kondens el.
 9. Hei. Jeg vurderer å la ytterteltet ligge hjemme på min neste overnattingstur i skogen om vinteren. Vil det være noe hjelp idetheletatt å ha kun innertelt? (det er meldt minus 10 og lite vind)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.