Gå til innhold
 • Bli medlem

Aadnef

Medlem
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Vi er to par som har tenkt oss på vandretur på østlandet 17-mai helga, og trenger derfor tips om rute. Kravene vi har er: -5 dagers tur med dagsettapper på under 20 km -Mulig å komme seg til og fra utgangspunkt og sluttpunkt med tog eller buss -Under 5 timer unna oslo -Forholdsvis snøfritt. Ski og truger er ikke aktuelt -Gjerne på fjell, men grunnet snømengdene i år er nok lavfjell det som er mest aktuelt Vi tar med telt, men er også aktuelt å sove på turisthytter. Takker for alle tips.
 2. Hvis du ønsker tips til storsekk så kan jeg virkelig anbefalle Bergans Alpinist 130l. Den blir kanskje litt i største laget, men jeg velger denne foran andre mindre sekker selv på helgeturer kun pga den fantastiske bærekomforten. Jeg har gått med den på ukesturer hvor jeg har ligget på rundt 35km/dag uten noen problemer. Eneste negative med den er en egenvekt på 4,5kg Hardangervidda i August er strålende. Og det er så mange dnt-hytter og stier der at det ikke vil være noe problem å finne rute å gå.
 3. Jeg har hatt akkurat samme utfordring. Så byttet bindinger på mine ingstad fra bc til Volie 3 pin traverse. Jeg kjøpte også Alpina Alaska 75mm sko. Denne kombinasjonen er helt fantastisk i bakkene. Skoen er veldig stiv og fin, og man får kjemperespons med bindingen. Spesielt når man kjører med den avtagbare helvidja. Helløfteren er også veldig fin når det går bratt oppover. Det er ganske mye tyngre å gå med bortover enn bc, og sko og binding veier jo også en del mer, så du må se om nedover eller bortover skal prioriteres. Men jeg mener jo helt klart selv at Ingstad er ski som er laget for kupe
 4. Aadnef

  Fotposer

  Jeg går mye hytte til hytte-turer om vinteren. Jeg har lenge hatt med meg forsvaret sine fotposer på tur, og vært svært fornøyd med disse. Mine Alfa bc-fjellskisko passer fint inni disse og de brukes både ved pauser med skiskoene på, og alene når jeg må ut fra hytta for å hente ved/på toalettet . Jeg har nå gått over til skisko med 75mm binding (Alpina Alpinist 75mm), og får ikke disse ned i forsvarets fotposer. Finnes det noen andre fotposer, gjerne med såle, som fungerer med 75mm-sko, og i tillegg kan brukes alene? Jeg har str 45-46.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.