Gå til innhold
  • Bli medlem

Hege Myhre

Aktiv medlem
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hege Myhre

  1. På 3.1.2019 den 16.14, varmtvann skrev:

    Enig med @Hammer. Hvis du bruker et liggeunderlag vil du nok merke stor forskjell.

    På 3.1.2019 den 15.41, Hammer skrev:

    Ikke nødvendigvis posen sin feil.
    Som oftest så mister man mest varme ned mot bakken/liggeunderlaget. Mange som sier at posen sin ikke er varm nok, har i realiteten et for dårlig liggeunderlag. En sovepose har ingen isolasjonsverdig mot bakken/underlaget pga. kroppen din glemmer flat all isolasjonen.

    Jeg hadde synmat9 i hengekøya. Frøs ikke, bare litt kaldt der liggeundelaget ikke dekket meg. 

    • Liker 1
  2. På 24.11.2018 den 16.41, Heriks skrev:

    Nei, de måler vel ikke t-comfort på slike vinterposer. Mener jeg har sett et eller annet sted at det ble oppgitt til "Mer enn -20" men hvor det var kommer jeg nå ikke på i farta. 

    Jeg ser at dunposen har t-comfort skrevet inni posen på -19. Men jeg tror ikke det er gjeldende selv om det er merket av for kvinner. Den ser for tynn ut til å varme så mye etter min mening. Men den skal testes i helgen om jeg får til en tur, så da får jeg se!!

  3. På 11.12.2018 den 15.40, Heriks skrev:

    Skal du ha den i sekken, ta dunposen. Luft og tørk når du kan, tviler på at det egentlig er noe å bekymre seg for og kommer du frem til at det ikke funker etter en stund, send den på rens, selg den og kjøp syntetpose i stedet.

    Ser dunposen er oppgitt til personlengde 168 cm? Syntes jeg var kort, men men .. passer den ikke noe stress. 

    Jeg er 171 cm høy. Skal ta ut posen i kveld å prøveligge den for å se på lengden. Men dunposen er nok den jeg har mest lyst på siden vekt og volum er så forskjellig. *Glad fjellsport har lang betenkningstid med retur på 100 dager*

  4. 56 minutter siden, Heriks skrev:

    Ukomprimert skal du vel uansett ikke bære rundt på den, men ser du for deg å ha den mest i ryggsekken er det vel en fordel at den tar minst mulig volum.  Skal du bruke pulk uansett spiller det jo liten rolle. Det er pluss og minus med det meste, og forskjellig bruksområde. Jeg har (antagelig ubegrunnet) skrekk for dunkollaps og er elendig til å holde ting tørre, har tenkt å bruke pulk når jeg ferdes på tur vinterstid så jeg havnet på stor, rimelig og syntetisk. 

    Jeg tenker jo litt det samme som deg mtp. dun-kollaps. Men vekt og volum betyr også mye. Litt fristende å velge dunposen da laminaen er halve prisen i fullpris. Uansett. Valgets kval er ikke lett

  5. Jeg sitter med to poser som jeg ikke har teste enda etter black friday. Den ene er denne:

    På 23.11.2018 den 9.12, Heriks skrev:

    Kjøpte du bonfire fra outnorth også til den prisen? vil du spare noen kroner selger de den på fjellsport i dag for 1679,- 
    https://www.fjellsport.no/kampanjer/black-friday/mountain-hardwear-laminatm-z-30f-34c-reg-stealth-grey.html

    Jeg burde kjøpt i dag ser jeg, men jeg handlet den i sommer (til litt høyere pris :P

     

    og den andre er denne:

    Marmot Wm's Ouray Electric Purple/Royal Grape 

     

    Det er jo to forskjellige poser. Den Laminaen er SVÆR! ukomprimert fyller den nesten hele 105 liters sekken! Dunposen er halve størrelsen.

    Så hva velger man? Jeg klarer ikke å bestemme meg for om dun er best eller syntet...

  6. 52 minutter siden, Thomas E skrev:

    Det vanskelige med temperaturrating er at du ikke kan stole helt på at den er sammenlignbar mellom ulike merker. Den jeg linker til har dobbelt så mye dun. 1200 gram dun bør holde de fleste gode og varme. Den du har sett på har nok ikke -14 komfortrating for damer. Basert på teksten tolker jeg -7 som damekomforttempen. Viking 1200 er nok en del varmere enn Mammuten.

    Så vanskelig produsentene skal gjøre det for meg da. Skjønner jo at mer dun er bedre, men komfortemperaturen må også stemme overnes med det som faktisk er i teksten. Og det burde vært lettere å lese av dette enn det det er. Kjenner at valg av sovepose har blitt en studie som ikke ender med eksamen... 😛

    Takk for at du forklarer litt :) 

     

  7. 1 time siden, Thomas E skrev:

    Hvis du er under åpen himmel i regn eller snø på det nivået at dunposen kollapser så kan jeg garantere deg at det blir en dårlig opplevelse i syntetposen også. Der syntet skinner er lange turer hvor du sliter med å tørke posen på dagen. Da bygger det seg gradvis opp fukt som kan få dunet til å kollapse, mens en syntet vil varme bedre, men fortsatt være ubehagelig å ligge i når den blir våt.

     

    Ellers angående valgene dine: Dunposen du har valgt er altfor kald til vinter spør du meg. 680 gram dun er ikke særlig mye. Jeg ville virkelig vurdert denne som et alternativ: https://www.hektapatur.no/sove-ute/soveposer/4-sesongsposer/warmpeace-viking-1200?att=UmVndWxhciBSWg==

    Nesten dobbelt så mye dun. Den vil holde deg god og varm mye lenger.

    Den posen er jo bare for 10 minusgrader. Jeg sikter på en pose som har komfortemperatur under 14 minus. Jeg har vurdert den posen du foreslår. Den var på tilbud i går til 500 kr mindre i samme butikk. 

    Jeg er foreløpig bare på kortere turer, max en helg. Kanskje ekspedisjonfarer-spiren blomstrer etterhvert, men for nå så er det vel max en 3 dagers pose jeg trenger...

  8. 1 time siden, Thomas E skrev:

    Det er fordeler og ulemper med begge. Spør du meg er dun det beste valget for "hvermannsen" sett bort i fra pris. De er lettere og mer komprimerbare (og mer behagelige i mine øyne), men tåler litt mindre fukt. Min påstand er da at det ikke vil bli noe problem for hvermannsen. Fukt utenfra beskytter du den fra, så det er fukt innenfra som er problemet. Det vil ikke bli noe problem på kortere turer er da min påstand.

    Så blir det opp til deg om det er verdt prisen da.

    Jeg synes jo kanskje at dun er lettest mtp vekta og plass. Jeg har ikke pulk. Jeg er stort sett bare på kortere turer uansett, men jeg vil ikke ha noe dunkolaps når jeg ligger under åpen himmel. Det er jo ikke sikkert at det skjer heller... Se innlegget jeg skrev over så ser du hva jeghar gått i innkjøp av nå :)

  9. 1 time siden, Latte skrev:

    Eg hadde eigentleg bestemt meg for å kjøpe Warmpeace Viking, men landa på denne:
    https://www.fjellsport.no/kampanjer/black-friday/marmot-wm-s-ouray-electric-purple-royal-grape.html

    Eg fekk min til 2799 hos outnorth og synest det var ein god pris, men prisen hos fjellsport i dag må vel seiast å verkeleg vere eit kupp!! 

    Har berre prøvd posen ei natt (i minusgrader - veit ikkje kor mange - og i telt). Utruleg komfortabel! Småfraus bittelitt frampå morgonsida, men eg er ein frostpist.

    Nice! Jeg har nå kjøpt to soveposer og da ser det ut til at det blir den tredje også. Skal bare ha en av de, men må se og kjenne på de. Prøveligge hjemme i stua. 

    De jeg har kjøpt er: 

    https://www.outnorth.no/mountain-hardwear/lamina-z-bonfire-30-f-34-c-sleeping-bag#StealthGrey

    https://www.magasinet.no/friluftsliv/soveposer-og-underlag/soveposer/mammut-ajungilak-kompakt-down-winter-180r-sovepose

    Fryktelige og gode tilbud i dag over alt på nett! Vanskelig å holde seg på den økonomiske matta 😋

    • Liker 1
  10. På 20.11.2018 den 16.52, Marius Engelsen skrev:

    Sier som vanlig: cumulus! Skreddersy din egen pose på nettsiden.

    Mva trekkes fra i kassen før du bekrefter ordren. Jeg tror ikke du får bedre dunposer til samme prisen, med mindre du får noen gode tilbud.

    Det skal jeg tenke på om jeg ikke finner noen på tilbud :) 

  11. På 20.11.2018 den 15.50, Kjell Iver skrev:

    Kjøpte 3sesong av denne sorten. https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/soveposer/mammut-sphere-down-winter-dark-indigo.html

    Har ikke testet vinterversjonen men mye pose for pengene. Vi bruker mest fiber på vintrene egentlig.

    Hva er årsaken at du bruker fiber om vinter? Bare lurer siden jeg er litt mellom barken og veden på hva jeg skal kjøpe etter å ha lest mye om fordeler og ulemper ved begge.

  12. 4 minutter siden, Heriks skrev:

    Det er i alle fall sånn black week tilbud hos fjellsport, dagens deal er på soveposer og liggeunderlag, ganske greie rabatter på endel poser der. Så kan være verdt å sjekke ut om det er noen som passer deg for vinterbruk.  Jeg skal la noen andre komme med anbefalingene, men til og med jeg med utstrakt dunskrekk har krøpet til korset og kjøpt meg dunsovepose i dag :P  

    Jeg så dette og tenkte at nå må jeg slå til. Lei av å fryse om natten i vinterhalvåret!

    Tar gjerne tips! Hvilken kjøpte du?

  13. Vintersesongen er her! 😃

    Jeg ser på soveposer for vinteren (igjen), da jeg ikke fikk kjøpt en forrige sesong.  Det blir for kronglete å ta med to sommerposer i år også.

    Jeg ser at Magasinet.no har en Mammut Ajungilak Kompakt Down Winter 180R - sovepose; Lurer på om det er noen som har noen erfaringer med denne eller andre gode tips til en varm og god sovepose med comfortemperatur mellom -0 og -18 grader. Jeg har lyst på dun, men det er mest på grunn av komprimeringen. Penger jeg ønsker å bruke er 2000-3000 kr

  14. 13 timer siden, Dutton skrev:

    I dag fikk jeg min drømmepose. Mountain Hardwear Lamina Z Blaze -26. Den er syntetisk, oppgitt vekt på posen er rett over 2 kg og den pakker ganske bra i kompresjons posen som følger med. 

    Fikk den til 1700 på G-Max Kristiansand. Vil si det er en meget bra pris på en pose av slikt kaliber. 

    Kanskje det er et alternativ?

    Ja, det kan hende. Jeg finner den ikke på siden deres btw

  15. 21 timer siden, Tessatroll skrev:

    Alternativet er toposesystem. Fleksibelt, og middels "lommebokvennleg." Altså ein god tresesongs dunpose innerst, som går nedpå minussida, og ein lett sommarsyntet utanpå.

    For meg held det til 20 minus, med per dato WP viking 600. Tidlegare ME Titan 650. Helsport Lom utanpå.

    Det vert 2,3 kg, så ikkje spesielt lett, men mindre volum med begge to enn ein stor syntet, og lettare å pakke i to kolli. 

    Andre fordelar; synteten avtek for fukt utanfrå, og flyttar kondenspunkt innanfrå. Ytterposen er tynn og tørkar lett. Kan nyttast heile året som fleksibelt system , har i seg bra temperaturspenn på turar med vekslande ver og temperatur. Dyrt å kjøpe to posar, men du har kanskje ein grei sommarpose i syntet frå før? 

    Eg personleg er glad i toposessystem, men må vere ein pose som er nedpå minussida, saman med ein heilt ok sommarpose. 

     

    Ja, jeg har to sommer poser, da jeg sov ute tidligere i vinter brukte jeg to sommerposer, men det var på grensen av komfort temperatur med -13 ca ute... hehe.. Løsningen du beskriver funker nok ganske godt , men veldig fristende og spare til dunpose...  Syntes det var litt stress å ta med seg to poser. Men en vanlig pose og en dun er nok kanskje lettere å pakke med seg, :D man kan jo også kjøpe inn et større kompresjonstrekk og dytte de ferdig inn i hverandre...?!

  16. På 19.1.2018 den 12.55, Tessatroll skrev:

    Synes å hugse (utan å påberope meg full oversikt over marknaden) at ein avogtil kan finne dei varme modellane frå Mountain Hardwear til omkring den prisen? 

    Eg har også den med 2 overlappende glidelås, den er topp! Og forstå meg rett: Jan Mayen er ein superpose.

    Men ut frå det eg greier sjå vil han i ein 70 l sekk dominere. 

    Ja, den skal jo være med. Og det frister å kjøpe den, men kanskje en dunpose er bedre å spare til mtp å klare å pakke den med seg?

  17. 23 timer siden, Gisle Uren skrev:

    Jeg ser absolutt fornuften i det argumentet, men da bør du nok investere i en pose som har lavere komforttemperatur enn -9. Den vil ikke oppleves vesentlig varmere enn de to sommerposene dine. Kanskje kaldere også.

    Har du kikket på soveposene til Isbjørn (www.isbjorn.no)? De har gode soveposer til en svært fornuftig pris. Modellen Jan Mayen er en skikkelig vinterpose som vil holde de fleste varm i de temperaturene vi normalt opplever på fjellet her i Norge. 

    Jeg har gått litt vekk ifra den etter råd her på forumet. Jeg ser at en god og varm vinterpose er verdt å investere i. Men Isbjørnposene veier 3 kg. Det skal jo bæres også... Får den plass i en 70 liters sekk?  Ser at lengden på den er lengre enn det som anbefales til kvinner enn hos andre produsenter. Jeg er 170 høy. Blir det ikke kaldere med så mye luftrom som ikke varmes opp av kroppen?

  18. 3 timer siden, Gisle Uren skrev:

    Jeg kan virkelig sympatisere med at ikke økonomien strekker til for å kjøpe det utstyret en virkelig kan ønske seg eller også egentlig burde ha på tur. De fleste av oss her inne på forumet har vært der og mange av oss er der egentlig i større eller mindre grad enda.

    En komforttemperatur på kun -9 er i minste laget for å kunne bruke soveposen til trygg og komfortabel overnatting hele vinteren. Mange netter vil temperaturen bli lavere enn dette, og da vil du kunne fryse eller i verste fall bli farlig nedkjølt. For å fungere over flere dager på tur trenger man ok nattesøvn. Tilstrekkelig varm sovepose er derfor verdt å investere i. Har du ikke penger, så invester tid og oppfinnsomhet.

    Du kan få en veldig god løsning ved å kombinere to tynnere soveposer. Om du eks har en ok høstpose (tre sesongs) nå, så kan det kanskje være nok å tre en tilsvarende tjukk eller en tynnere pose utenpå den. Det øker isolasjonen ganske mye og kan gi deg en fullverdig "vinterpose". Den doble posen har selvfølgelig ingen oppgitt T-verdi, så du må jo prøve deg litt frem til hva som fungerer for deg. Kanskje har du to poser du kan kombinere allerede, eller du kan kanskje låne fra noen i familien eller fra venner.

    Pengene du sparer kan du sikkert få brukt på annet nødvendig utstyr, proviant eller til å reise til fjells.

    Jeg dro ut her for noen helger siden da det var 10-15 mi upgrade,  med to sommerposer. Gikk helt fint. Sov greit. Men det skulle ikke vært kaldere for å si det sånn. Var en fin innkjøringstur på vinterstid hvor jeg fant ut at ny sekk (den jeg har er for bred over skuldrene), vinter pose og hengekøye var noe som havnet på ønskelista. Og ting jeg burde hatt med / kunne ha sløyfet osv. Men pose må/vil jeg ha. Det gjør pakking så mye enklere :)

  19. Enig det at en kg mindre hjelper på. Jeg har ikke pulk og i dag og vekt spiller selvfølgelig en rolle i tillegg til lommeboka 🙄 

    Noen sier at damer bør velge damepose mtp på at vi fryser mer. Jeg tror jeg er ganske vanlig der, men vedre ned for varm pose enn for kald...

     

    1 time siden, Heriks skrev:

    Jeg hadde ikke kjøpt en sovepose på 2,6 kg som ikke var varmere enn -9 i komfortemperatur i alle fall, prisen var riktignok hyggelig men likevel. Denne feks. har også - 9 som komforttemperatur og er nesten en kilo lettere (spiller jo mindre rolle om man skal dra den på pulk men ...): https://www.hektapatur.no/vare-merker/mountain-hardwear/soveposer/mountain-hardware-lamina-z-torch

    Når det er sagt, hvis jeg skulle hatt vinterpose så mener jeg -9 i komfortemperatur ikke er på langt nær varmt nok :) Nå er riktignok jeg en frysepinn. 
    Når jeg finner ut at jeg trenger vinterpose så skal jeg kjøpe denne: https://www.hektapatur.no/sove-ute/soveposer/4-sesongsposer/mountain-hardware-lamina-z-bonfire 

     

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.