Gå til innhold
  • Bli medlem

Karbonfilt

Aktiv medlem
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Karbonfilt

  1. Så artig, her var det kommet masse snæks:) 

    På 18.11.2018 den 17.00, Kristian J. Vabø skrev:

    øverstdenne siden,

    Dette er super info, og deilige bilder:) 

    Jeg tenkte først kontinuerlig lys på fast plass i hagen, men tenker det nok er riktig som Ørud skriver at det vil bli trøbbel med å få fuglene inn til en så opplyst plass. Så nå går jeg for et oppsett med flere blits på stativ i hagen ved forplassen og fast fotoposisjon fra vinduet. 

    Etter å ha googlet litt med blits og fuglefoto så kom jeg over varianten med blits-brakett og blits-forlenger og syns det hørtes riktig så kjekt ut for de mørke månedene. Kanskje det kan utsette innkjøpet av mer lyssterk optikk? Det ville i tilfelle min utkårede satt pris på:p 

    Så det blir å teste ut begge deler. Jeg har better beamer og brakett på vei og så skal jeg puttle med å sette opp studio i hagen utover:) 

    Er det noen som vet hva den festebraketten heter som du skrur nikon blits fast til stativ med? Jeg har en sb600 på vei fra finn.no men uten den tingen? 

     

     

  2. Har noen spørsmål ift blitz/lys og fugelfotografering. 

    Hvordan er det å fotografere fugl med blits? Blir de skremt av det? Kan de ta skade av det? 

    Finnes det kontinuerlige lyskilder som gir nok lys til å ta bilde av fugl med 1000 lukkerhatighet, f4 og iso 100 på fullformat og har samme fargetemperatur som dagslys/eventuelt er kraftig nok til at det kun er det tilførte lyset som vises på bildet? 

  3. Jeg er en nybegynner som har blitt bitt av fotobasillen og trenger litt hjelp til å orientere meg i lys og studio verdenen. 
    Målet er å bygge et fuglebrett med en vaglepinne, bakgrunn og lys som jeg kan bruke til å ta tilnærmet studioportretter av småfugl i hagen. Jeg er på jakt etter tips til utstyr og generelle råd:) Jeg ser for meg at blitz vil kunne skremme fuglene og at det vil være bedre med fast-lys? Siden det skal stå ute har jeg sett mest på ledlys med batteri, for eksempel: http://www.amazon.com/gp/aw/d/B07C9ZNY17/ref=sspa_mw_deta...&psc=1 men er usikker på om de vil være sterke nok til at jeg kan få lav ISO med 1000 lukkerhastighet og f5. 6? Jeg har d750 med tamron 150-600 eldre versjon. Jeg tenker at det greieste vil være å feste lyset til fuglebrettet direkte med en bevegelig arm med en klemme men har ikke funnet dette. Alle innspill mottas med takk:)

     

    PS Postet denne også på foto.no

  4. Takk for innspill:) Det ble baltoro 95 på meg. Jeg tenkte at når jeg først kjøper storsekk så vil jeg ha plass til en del ekstrating til familieturer, glamping, for mye kamerautstyr, lengre turer osv:) Egenvekta på sekken er litt høy, men den har vært helt topp så langt på mindre turer med  rundt 20kg i sekken. Gleder meg til å teste den på neste langtur:) 

  5. Hei, 

    Prøver å velge mellom Fjellheimen 85 og Baltoro 85. Sparer en del kroner på førstnevnte. Er de sammenlignbare eller er baltoren i en klasse for seg? 

    Jeg skal bære ca 20-24kg på starten av turene. Jeg har testet baltoroen i Large i butikk med vekt og den sitter bra. Har ikke mulighet til å prøve Fjellheimen før kjøp. 

    Innspill tas i mot med takk:) 

  6. 2 timer siden, Humbug skrev:

    Dette tror jeg er et hovedsaklig nordamerikansk/youtube-problem

    Hehe, det er morsomt:) Definitivt der jeg har det fra:) Men har hørt noen historier her fra berget og og ser det er noen eksempler over her og:) 

    Men virker som om det er mindre aktuelt her enn på youtube, så det er jo bra:) Da går jeg for å legge maten utenfor sekken og i ytterteltet tror jeg og kjører på med et par plastposer og en boks til spekeskinke. Maten er uansett vakumpakket for det meste fra før så da bør det vel gå bra:)

    Takk for svar alle i hopa:)

    • Liker 1
  7. Hei, 

     

    Er på jakt etter tips om hvordan man beskytter mat fra gnagere ol på tur. Tenker da på natta mens det ligger i forteltet, men mest hvis man går toppturer og lar mesteparten av maten ligge igjen i teltet. Ser det finnes en matsekk som skal være bra for dette fra Amrika, men den er litt dyr og rekker uansett ikke å bestille den før vi drar (https://www.ursack.com/product/ursack-major-s29-3-allwhite/).  Alle tips tas i mot med takk:) 

  8. Planlegger tur opp snøhetta fra Reinheim i slutten av juni. Noen som vet om det er noe bekk/elv ved slakeste stien på vei opp eller må man bære med seg det man trenger tur retur?

    Har også lest at deler av turen går på snø. Trenger man brodder/microspikes eller klarer man seg på fjellstøvler?

  9. Har også lyst til å sjekke/finjustere tamron 150-600 v1 på 500mm og 600m spesielt. Jeg tror det er greit som det er, men har et helt utrent øye så hadde vært bra å sjekke om det kunne blitt bedre.

  10. Har lest meg litt opp på ulike former for fokuskalibrering og lurer på om det er en tjeneste det er mulig å kjøpe en plass, eller om man må prøve seg frem selv. Jeg er redd for å kludre det til så det blir værre enn det er.

  11. Hei, 

     

    Går det å fryse tørket mat som er pakket i ziplock en stund før man skal ut og så ta det med fra fryseren og ut på 5 dagers tur? Jeg er bekymret for kondens og at frysingen skal introdusere fuktighet i tørrvarene? Det jeg tørker er div middagsretter med kjøtt/ris/grønnsaker ol. 

    Lurer også på om man kan fryse tørket mat som er vakumpakket  og så ta det med ut? Ser for meg at det er mindre risiko for kondens/fukt når det er vakumpakket? 

     

     

  12. Hei, 

     

    Jeg lurer på om dere har noe tips til et lite stativ jeg kan bruke når jeg ligger i fotoskjul/telt eller lignende og venter på dyr/fugl? Jeg har et d750 med tamron 150-600 som til sammen veier litt under 2.8kg. Jeg ser en del bruker sakkosekk-poser, tursekken eller tilsvarende, men det beste hadde vært et lite stativ tror jeg som jeg kunne brukt ellers på turen/reise også, og hvor jeg ikke trengte å holde på kamera for at det skal bli værende i posisjon. 

    Det lekreste og beste hadde sikkert vært en gitzo mountaineer eller lignende uten midtstolpe, men det blir for dyrt for meg i denne omgang. Finnes det rimeligere alternativ uten midtstolpe? Jeg har søkt litt rundt men ikke funnet noe. 

  13. 5 timer siden, Bjørn J skrev:

    Det går helt sikkert bra i de aller fleste tilfellene, men når det er snakk om kamerautstyr for titusener av kroner er det bare dumt å ta sjanser når det tar noen få sekunder å ta kameraet av og på stativhodet.

    Enig i det. Jeg tror nok jeg heller mot det samme. Det som utløste spørsmålet er en tur til dovrefjell om ikke så lenge. Det jeg så for meg er at jeg har stilt meg opp med stativet for å ta et landskapsbilde, plutselig kommer moskusfar tuslende rundt svingen og bryter ut i et 60km/t angrep. Hva gjør jeg da? I tilfelle jeg ikke rekker å ta kameraet av stativet er jeg skikkelig lite gira på å la det møte pannebrasken til 400kg i høyt tempo. Det er ikke så stas å miste stativet heller, og er redd for at det vil skade dyret hvis det  blir stående igjen, noe jeg selvfølgelig ikke vil. Jeg får øve litt på 100 meter sprint med utslått stativ og kamera i armene og 15kilo sekk:p

  14. På 16.5.2018 den 7.36, Jan@ skrev:

    Selv bruker jeg RC4 som er 4x større.

    Det er sikkert lurt. Jeg bruker capture clip og slide remmen fra peak design med dette oppsettet så hadde vært kjekt hvis det hadde fungert som det er, men syns ikke den lille rc2 klemmetingen er tillitsvekkende nei. 

     

    På 16.5.2018 den 19.29, tshansen skrev:

    du bilde av dette?

    Det kan fikses. Er hjemmefra noen dager men skal ta noen når jeg er tilbake.

  15.  

    På 12.5.2018 den 16.09, derp skrev:

    Jeg er muligens litt biased i og med at jeg har en utdanning innenfor naturforvaltning, så tenker jo ofte at rett skal være rett.
    Så som sagt skal utleggelse av åte meldes til riktig myndighet, uavhengig av størrelse. Tenker det beste er å sende en melding til mattilsynet(kontakt info ligger i første linken) og fylkesmann å høre hva de sier. Det er ikke store prosjektet, så kanskje de sier det går greit uten søknad, men da har du hvertfall forhørt deg med de og følgt prosedyre. 
    Kan fort møte på SNO eller annen oppsynsmyndighet på Dovrefjell, spesielt i sommer månedene.

    Ser den, jeg er også innstilt på å gjøre det rektig, derfor jeg spør i utgangsppuktet. Men, jeg har lest litt til og lurer på følgene. I linken til informassjonssiden til mattilsynet så står det: 

    "Bruk av vilt (ikke oppdrettet) omfattes ikke av biproduktforordningen, og kan benyttes fritt uten krav om tillatelse fra eller melding til Mattilsynet." Så så hvidt jeg skjønner så er det her snakk om biprodukter fra oppdrett, farming osv og ikke vilt? 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.