Gå til innhold

Sommerseth64

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Sommerseth64

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei! Jeg forsøker å få en gammel Optimus 111 til å fungere. Jeg har flere dyser med ulike bokstaver innprentet i overflaten. Er det noen som vet om den korrekte er den som er merket med M (parafin)?
 2. Har vurdert å bytte ut mine Alfa Skarvet BC med Crispi Stetind BC for å få en stivere og mer stabil sko. Jeg ser at skoen har to ulike benevninger hos nettbutikker, Stetind 17/18 og Stetind GTX. Noen som vet om det er samme sko?
 3. For det meste benytter jeg teltet på høyfjellet hvor det er liten mulighet til å stikke stengene ned i bakken. Jeg har skjønt at glippen skal være der, men har uansett bestemt meg for å gi teltet en sjanse og beholder det. Jeg er temmelig sikker på at glippen vil skape problemer, men får vurdere å forkorte stengene noen cm.I utgangspunktet er jeg glad i stormmatter på telt. Kanskje det kan være ei løsning å sy på en kant rundt to av sidene? Noen som har erfaring med det? Et moment som ikke har vært nevnt, er bruk av bare yttertelt. Om våren/forsommeren, før mygga kommer, hender det at jeg benytter bare ytterteltet for å få mer plass og for å spare litt vekt. Ei glippe på 10-15 cm mellom teltet og bakken er veldig lite ønskelig. Det er vel slik at de ikke-Skandinaviske produsentene konstruerer teltene for varmere strøk, derfor glippen.
 4. Takk for svar så langt. Jeg har strammet hardt nok. Jeg har også vært inne på tanken at de nye UL-stoffene utvider seg mer en vanlige teltduker når de blir våt og derfor trenger litt å gå på. Jeg får vurdere å kappe stengene noen centimeter, eller returnere det å finne et annet. Jeg har leita lenge etter det "rette" teltet og trudde jeg hadde funnet det. Det er vel vanskelig å finne et telt som både har litt ekstra høyde, tåler været på høyfjellet i Nord-Norge og har lav vekt. Jeg er likevel overrasket over den store åpningen etter som teltet benevnes som 4-sesongstelt.
 5. Jeg har pensjonert mitt gamle trofaste Helsport SkyCamp og har kjøpt et Exped Orion 3UL fjelltelt. Jeg har nå slått det opp på stuegulvet og det virker perfekt til mitt bruk, bortsett fra en ting - ytterteltet går ikke helt ned til bakken på den ene kortsida og den ene langsida. Etter som teltet ellers virker gjennomtenkt til minste detalj, tenker jeg at dette må være et bevist valg fra Exped. Jeg lurer derfor på om noen der ute vet noe om dette eller har erfaring med bruk av teltet. Slik teltet står på stuegulvet er det 13-14 cm glippe ved den ene åpningen og 10-12 cm glippe ved den ene langveggen. Åpningen er på de sidene der stengene tres inn i kanalene. Slik jeg ser det, er dette negativt fordi det ved regn og vind vil drive regn inn i forteltet, det vil være vanskelig å koke i forteltet ved sterk vind, det vil være vanskelig å oppnå varme i innerteltet ved kald vind og teltet blir mindre vindstabilt. Eneste fordelen jeg ser med den "uønskede" åpningen er at ventilasjonen blir bedre. Jeg har sett på bilder og videoer av telt fra Exped, og det virker som ytterteltet går helt ned til bakken på noen mens det er glippe på andre. Jeg liker alt ved teltet, bortsett fra åpningen, og vurderer om jeg skal returnere teltet til Fjellsport.no.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.