Jump to content

Smaskifa

Aktiv medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

About Smaskifa

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Smaskifa's Achievements

 1. Jeg har gått deler av DNT-stien fra Raggsteindalen til Geiterygghytta og synes det er et flott område. Har ikke møtt på mye folk oppe på platået ved Skarvåtjønnene de gangene jeg har vært der i juli, jeg tror det meste av trafikken går retning nord og sør via Geiterygghytta. Stiene er fine og bra merket. Jeg kjenner også noen som har gått en rute fra Storestølen fjellstue, via hjertet av Skarvheimen og endt opp ute på det jeg tror må ha vært Frønningen i Sognefjorden. Det var visst en fin tur så vidt jeg forstod. Den siste delen ned mot fjorden var spektakulær. Men vanskelig å si hvordan området er siden jeg aldri har vært der selv. Når jeg ser alle de små og store vannene og mangelen på DNT-stier i området så tenker jeg at det kan være spennende å prøve seg med fiskestanga der oppe, men vill gjetning fra min side om det er bra forhold. Det har vært spektakulært dårlig i Skarvåtjønnene.
 2. Jeg vurderer å skaffe meg en turøks, men etter å ha lest litt her lurer jeg på om man egentlig trenger dette til turer i sommersesongen? Ispedd noen senvårs- og høst-turer. Kan man finne nok brensel liggende rundt? Jeg spør som rimelig grønn på området bålfyring. Eneste jeg har sett på så langt er et par modeller som selges på G-sport i klassen 4-500 kroner.
 3. Jeg vurderer en solofjelltur fra Tynset stasjon over Savalen, Folldal og over til Hjerkinn en gang i slutten av juni eller i juli neste sommer. Ruta jeg vurdere å gå går rett nord for Rødalshøa over til nordsiden av Marsjøfjellet og over til Marsjøen. Derfra videre til sørenden av Fundin og ned via Fykfældalen til Hjerkinn. Alternativt har jeg sett på en rute som går litt lenger sør og krysser Einundalen i øst, sør til Kakelldalen og mellom Einståkåhøi og Langhøa og derfra samme rute ned til Hjerkinn. Planen er ikke å bestige topper men å gå 1-2 mil om dagen i fjellterreng og fiske i de vannene som måtte dukke opp langs ruta. Om jeg ikke møter et eneste menneske underveis er det helt topp, det kan virke som om dette ikke er det mest populære turområdet her til lands. Det kan virke som om det bør være mulig å fullføre på fem-seks dager (?). Jeg lurer på om noen her på forumet har kjennskap til området? Jeg har kun kjennskap til området rundt Savalen. Det jeg lurer på er hvordan terrenget er? På de bildene jeg har søkt opp, og kartene på norgeskart.no, ser det ut til at det er relativt slakt og greit terreng med få bratte fjellsider og skrenter som kan by på problemer fra Rødalshøa til Marsjøen og Fundin. Stemmer dette? Jeg lurer også på hva slags vær som kan forventes i området, lavt skydekke/tåke og kraftig vind? Stemmer det at det er rein i dette området? Jeg har aldri gått lange turer i fjellet, alene eller med andre, men har noe soloerfaring fra Nordmarka i Oslo. Jeg har også solid telt og gassbrenner.
 4. Takk for tilbakemeldinger! Etter en helthetsvurdering gikk jeg for Rondane Trek 3 Camp. Prisavslaget var også veldig bra på outleten til Helsport. 😬
 5. Jeg er på utkikk etter et 3-sesongstelt til bruk for to personer, og har da skjønt at det er et telt beregnet på tre personer som er tingen. Bruksområdet vil være kortere helgeturer i lavlandet på to-tre netter, først og fremst i finvær, men det bør kunne håndtere litt regn. Kanskje opp mot fem-ti turer i året. Men jeg tenker også på noe som kan tåle opptil en uke på fjellet, noe a la Hardangervidda, Jotunheimen, Savalen/Rondane etc. Jeg tenker prisklasse 2000 - 4000, men må innrømme at jeg ikke har peiling på hva man må ut med for noe som holder mål. Vekt 3-3.5 kg bør jeg kunne håndtere. Ei venninne hadde et fint Helsport Rondane telt på en tur vi var på nå som hun har brukt i Jotunheimen og er veldig fornøyd med, men det ser ut som det kanskje ikke lages lenger. Jeg har funnet noen modeller som ligner litt og vurderer noe slikt: [Hidden Content] Alternativt så jeg denne, i en noe høyere klasse: [Hidden Content], tror det var priset til ca 3500 på Anton Sport eller Sport1 i Drammen. Noen tips?
 6. Smaskifa

  Smaskifa

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy