Gå til innhold
  • Bli medlem

Linn Mari

Aktiv medlem
  • Innlegg

    117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Linn Mari

  1. Hei!

    Jeg har stort sett brukt flexibånd når vi har vært på tur, pga at da får hun litt lenger bånd og det er så praktisk at det rulles inn av seg selv. Jeg har bestandig passa gått på, da jeg har hatt i bakhode at i et skikkelig rykk kan det ryke. Har derfor alltid med et reservebånd. På siste tur nå skjedde akkurat det... Jeg kjøper meg ikke nytt flexibånd, det er ikke gøy å gå å være usikker på om båndet holder, men så er det det med lengden da. Syns disse vanlige båndene blir korte til skog/fjell-turer, og med lengre bånd som ikke ruller seg inn blir det vel et pes med trær og busker...?

    Så hva bruker dere? 

     

  2. Hei!

    Jeg spurte om det samme for et par år tilbake, men fint å høre om det har vært noen utvikling på område som jeg ikke har fått med meg :)

    Hva bruker dere mot flåtten på hundene?

    Å tilleggsspørsmål om dere gidder: Bruker dere noe selv? 

  3. På 21.1.2019 den 18.42, addey skrev:

    Takk for tips alle sammen, mer enn nok å prøve på her :) 

    Men ikke gjør som meg, jeg fikk mange tips og begynte prøve ut, men når jeg fortalte til andre hva jeg og hunden drev med, så mente de at jeg heller måtte prøve noe annet, å jeg gjorde det istedet for å fortsette med det jeg starta med. Dette skjedde flere ganger (jeg er førstegangseier og var rimelig usikker på hundeoppdragelse) og stakkars hunden ble mer og mer forvirret, jeg også forsåvidt... Tilslutt bestemte jeg meg for å ikke høre på alle råd og men gjøre det som jeg følte var rett og bare det, og da ble alt så mye bedre :)

    Så mitt råd, når du bestemmer deg for hva du vil prøve, er å gjennomføre det, ikke gi opp når det butter imot og du føler det ikke virker og prøv noe annet. Min erfaring er iallefall at det funker dårlig :) 

    Lykke til :)

    • Liker 2
  4. 16 timer siden, Dag G - Evje skrev:

    Artig å se at det er liv i tråden enda..😂

    Holder på å lese meg opp på Børgefjell

    Satser på en tur i starten av mars med bla Kvigtind.

    Monsen og Strømdahls bok om Børgefjell er nå lest.

    Syns faktisk Strømdahl skriver best, jeg.

    Børgefjell.jpg

    Har du lest boka Børgefjell av Steinar Johansen? Steinar Johansen og Kjartan Trana som har skrevet boka og tatt bilder, helt fantastisk bok :)  

  5. På ‎07‎.‎12‎.‎2018 den 14.56, Heriks skrev:

    Det viktigste er at du legger det under riktig emne som vanlig en gang i løpet av søndagen og tagger posten med "julekalender 2018", linken i kalenderhendelsen er er mer valgfritt tillegg :)

    Da har jeg lagt ut og merket med julekalender 2018. Kan noen hjelpe meg å lage link til kalenderen?

  6. 17 timer siden, tshansen skrev:

    Jeg ferdes mye i skog og mark, men jeg har enda tilgode å bli bitt av flått? Er det andre som har det på samme måten? Jeg har blodtype A+, jeg har blitt fortalt at dette har en sammenheng uten at jeg har funnet noe fakta eller studie som belyser blodtype og mulighet for å bli bitt/ikke bitt. 

    Jeg ferdes mest i skog og fjell på Fosen i Trøndelag, der er det mye flått, men jeg har fortsatt tilgode å bli bitt. Har noen få ganger hatt en kravlende på handa som jeg har skvist etter beste evne :) Jeg går ALDRI uten bukse som er godt stappa ned i sokkene, ytterst sjelden du ser meg uten genser og håret er alltid oppsatt, kanskje det er derfor jeg har berget..?

    Hunden har også berget utrolig bra. Hun får flåttmiddel, men flåtten må bite seg fast for at det skal virke, men det er kun 2 ganger jeg har funnet flått som gjort det. Kravlende i pelsen derimot finner jeg ofte flått, veldig praktisk at hun er hvit , jeg får nok tatt de fleste før de rekker sette seg :) 

  7. Gratulere :)

    Jeg hadde Ergobaby til minstemann og likte den veldig godt, men jeg var ikke på tur med han da han var baby. Den store tur-interessen kom litt etter. Men brukte selen fra han fra baby og den var veldig god. Den kan også brukes til de er ganske store, har mange turer med sønnen i dem når han ble litt større, nå er det tantebarnet som bæres i den :) Mye bedre enn bæremeis :) Jeg også tenker som Megalep at det er fristende å kjøpe en som man kan bruke lenge, men at det er viktigere at den passer der man faktisk er. Men som sagt, denne er god fra start og lenge. Verdt å sjekke ut iallefall. Den finnes også uten spedbarnsinnlegg, så den kan kanskje være et alternativ om du går for Angelpack først :) 

    Syns det er topp at du ikke tenker at nå får jeg baby så nå kan jeg ikke ut! Klart du kan :) Heldig baby som får inn turlivet med morsmelka :) At du ikke orker bevege deg en meter etter fødsel er bare tull :) og bedre opptrening en tur i skog og mark kan man vel ikke få :) 

    Følger deg på instagram, håper du fortsetter å dele opplevelsene dine der :) 

    Lykke til!

    • Liker 1
  8. 8 minutter siden, tubbs skrev:

    Neida, du skulle sett kroppen min du !
    Alikevel så har jeg fått Oprey sekken til å passe :)
    Men jeg må innrømme at jeg knota endel før jeg fant ut hva jeg måtte justere og hvor mye.

     

    :) Måtte spørre her inne jeg for å skjønne hvordan jeg gjorde det :) Jeg er nok ikke ferdig med å justere, men satser på at jeg også får det til etterhvert. Den er jo allerede grei å bruke, så med finjustering må det bli bra :) 

  9. Hei igjen!

    Tusen takk for svar! Dere har jo selvsagt rett, når jeg tviler på dette nå, blir det neppe bedre med turene. Håpet noen skulle si at de blir mye mykere med bruk, det går seg til, men akk :) Som sagt liker jeg lommene og flere detaljer på Bergans'n, men når så mange er fornøyde med Osprey'n så klarer nok jeg også å bli det :) 

    Men ser det skrives i forhold til vekt, at den er god til 20 kg... Jeg har prøvd den med vekt fra 15kg opp til 30kg nå og  hjemme på stuegolvet og i lofttrappa kjennes det greit ut og det er nok mellom der vekta kommer til å ligge, kanskje mest 20-25kg, vil ikke Ospreyn bli bra til det?

    Å jeg lurer nå likevel, er jeg vanskapt?!

    Dette er jo en damesekk og da skulle man jo tro at den skulle passe?? 

    Men som sagt er reimene ganske brede, noe som gjør at den både presser på sidene av brystet og det gnusser mot undersiden av overarmene. Tynn hud der, så skal vel ikke mye til før det blir ubehagelig og sårt. Første gangen jeg hadde på Bergansn tenkte jeg på at reimene var brede, men iforhold til Ospreyn som var helt feil innstilt, føltes jo Bergansn veldig god, så jeg tenkte ikke mer over det før jeg prøvde på sekken i kun tskjorte. Da ble jeg var gnussingen! 

    Osprey har jo løst dette genialt, en ting er at reimene er smalere, men det er jo sving på dem, så det er ikke noe press mot brystet :) 

    • Liker 1
  10. Hei!

    Jeg har mast fælt her nå, men håper på noen siste råd før valget taes...

    Jeg har på prøve Alpinist lady 100 og Osprey Xenith 105. Sånn bæremessig kommer jeg helt sikkert til å like begge, syns begge er gode nå når jeg har fått justert de rett. Jeg heller mot Bergans-sekken da jeg syns den virker mest praktisk, men så er det en ting, skuldrestroppene på Bergansn er bredere enn Ospreyn og gnusser dermed borti armene litt. Jeg går jo ikke mye med armene slik at det blir noe problem mener jeg, går stort sett med dem ned, men vil dette bli noe jeg plages med tror dere? Har noen dette problemet med denne sekken eller andre sekker?

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.