Jump to content

Northlight

Aktiv medlem
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Northlight

 1. Takk for svar. Ble en kortere tur enn forventet. Dnt på Finsehytta sa det var endel snø på vei til Rembesdalseter og at brua rett etter ble tatt i flom ifjor så man må gå en lang omvei. Vi gikk fra Finse til Kjeldebu. Var ikke så mye snø. Men vi måtte vade i ett par små elver. (Det var vist lite vann i elvene der i år ifølge vakt på dnthytta. ) Ellers var det veldig mye mygg de siste km før vi kom til Kjeldebu. var mye myrer der. En fin tur men ganske lang Var som du sa masse drikkevann .
 2. Hei . Vurderer å gå hardangerjøkulen rundt nå i juli. Med start på Finse . Skal ha med telt. Tenkte å gå først til rembesdalseter-kjeldebu og så til finse. Noen som vet om det er mye snø enkelte steder der nå og om det er bra med drikkevann på turen? Er det en fin tur? Mye mygg? tips og råd mottas med takk
 3. Takk for tips. Kjøpte Garmin gpsmap 64st . Prøvde den i jotunheimen i helgen og den var super. Den fikk gps signaler fort og den datt aldri ut. Så langt veldig fornøyd
 4. Hei. Er på jakt etter ny gps til å bruke i fjellet hele året. Har tenkt på kanskje en av disse : 1.garmin gpsmap 64st 2.garmin etrex 20 eller 30 3.garmin oregon 600 Etter som jeg har skjønt så er kanskje gpsmap 64st best til bruk vinterstid og i regn da den har knapper og ikke touch skjerm som de andre på lista. Men at gpsmap er litt mer tungvint å bla i menyene og ikke har så bra skjerm. Noen av dere der ute som har ett bra tips til gps modell?
 5. Takk for tipset. Hadde allerede kjøpt gregory sitt regntrekk i xl. ser ut som det er litt lite hvis man pakker endel i sekken. kjøper nok Bergans sin etterhvert. Høres bra ut. Har tenkt til å beholde sekken. Og evt kjøpe en mindre sekk neste år så man kan velge for hver tur
 6. Takk for tipset. Kjøpte noen vanntette pakkposer her forleden.
 7. Ahh skjønner. Bruker du norrøna sin liner? Men hva med sekken når det regner. Blir ikke den mer tung og tørker den raskt?
 8. Takk for tipset. skal ta en titt på de. Jeg må visst ha xl om jeg ikke husker feil til den sekken. Ja kanskje Alpinist er stort nok. Hva mener du med liner? putter du alt i pakkposer i sekken og ikke har regntrekk på sekken?
 9. Du sier noe. Men nå har jeg jo vanntett jakke osv. så da syns jeg det er greit med bare regntrekk til sekken.
 10. Takk for tipset. kan jo sjekke ut det evt. Ser det finnes Gregory regntrekk til 100-120L kanskje det kan passe. Ellers så syns jeg det burde fulgt med regntrekk til en så dyr sekk som Norrøna recon. Syns det er litt spesielt at nå når sommeren har såvidt startet så er Norrøna faktisk tom for regntrekket og ikke får det inn før i slutten av august.
 11. Hehe ja det er nok litt lett å pakke formye i den sekken... Ble så overrasket når jeg prøvde samme vekt i den og trollhetta. recon'en veier jo 4.7 kg også om jeg ikke husker feil. men det føltes så mye lettere med recon sekken enn trollhetta. En annen ting er jo at det ikke er mulig å få tak i regntrekk til recon packen nå. ringte norrøna og de sa de ikke får den inn før rundt 22 august. Noen som vet om ett regntrekk som kan passe evt?
 12. Vurderer en annen sekk ja. Men det må være plass til Helsport Svalbard 3 high camp , sovepose osv. har du tips til sekk?
 13. Har kjøpt norrøna recon synkroflex pack 125l. Prøvde også bergans trollhetta 95L i butikken. vi la opp i 12 kg ca bare og norrøna sekken føltes klart best. Skal bruke den til ukesturer i fjellet. Men vekten vil kanskje bare være 15-20 kg på noen turer. og spørsmålet er da om recon sekken blir litt for stor eller om den er behagelig å gå med uansett vekt oppi.
 14. Ja har sett på Svea3 og det veier ca like mye som svalbard high 3 camp. ikke lett å velge av de 3 teltene.... svalbard har lengst liggelengde ser jeg. 240 cm. og det er vel litt mer stabilt i skikkelig uvær.. Mens svea har 2 innganger og 2 bagasjerom. og som du sier borgern at det har rette endevegger:) x-trem 3camp er det letteste av de 3 teltene, og det er jo selvfølgelig bra. 2 innganger i det og. er vel det som går fortest å sette opp .MEN så har du det med at taket skråner veldig ned ved føttene på det teltet..... takk for tipset. men syns teltene ser tøffere ut i rød/gul. Man ser det jo lettere og.
 15. Heisann. Har tenkt til å kjøpe ett helårstelt. og jeg har tenkt å kjøpe Fjellheimen X-Trem Camp 3 eller Helsport Svalbard High 3 camp. Er max 2 personer som skal bruke det. Er klar over at begge er litt tunge å ha i sekken. men planlegger å kjøpe ett lettere sommertelt neste år. ser at svalbard veier litt mer. men burde jeg gå for det uansett? det som også er viktig at at teltet tåler en storm vinterstid hvis man skulle være uheldig. Fjellheimen x-trem er jo tunneltelt. hvordan vil det klare seg? fordeler/ulemper på noen av teltene? ser også at fjellheimen x-trem har 2 innganger noe som sikkert kan være kjekt.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy