Jump to content

freddib

Aktiv medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

About freddib

freddib's Achievements

 1. Jeg prøver å finne ut hvor "høyt" jeg kommer på min tur til Trondheim. Skal gå Røldal-Middalsbu-Litlos-Besso-Sandhaug-Dyranut-Halne-Geilo. Noen som vet hva/hvor høyeste punktet på ruten er? Hvor høyt er dette? Skal gå Valdresflya langs riksvei 51. Hva/hvor er høyeste punkt? Hvor høyt? Skal gå Dovrefjell langs E 6 og den gamle kongevegen. Hva/hvor er høyeste punkt? hvor høyt?
 2. Har hytte i Bratteli. Skigåing i selve Bratteli er nærmest umulig. Det er alt for bratt. Da må du eventuelt opp i høyden. 3-600 meter. Her er det vanligvis bra med snø. Det kan også ligge en god del snø helt ned mot fjorden.
 3. freddib

  Gnagsår

  Hvordan unngår jeg gnagsår på lengre turer (asfalt og fjell)? Sportstape, spesialsokker, vaselin, gnagsårplaster... Hva fungerer best?
 4. Er også usikker på 58 km på en dag. Vi begynner derfor en dag tidligere. Dermed blir de to lange etappene på asfalt fordelt over 3 dager.
 5. Etter mye frem og tilbake er ruta i grove trekk klar. Det blir ferje fra stavanger til tau. Herfra går turen via gullingen og røldal til haukeliseter. Videre over Hardangervidda ( via Hellvassbu, Litlos og Heinseter) til Geilo. Vi regner med 8 dager til Geilo. Herfra følger vi stort sett veien videre. Fagernes, Beitostølen, vågamo, dovre, oppdal og trondheim. Har vi tid legger vi turen til fjells der anledningen byr seg f.eks vågamo-dovre). Vi regner med 20 dager på turen. Lengste ettappe på vei blir 58km (kun to dager over 50km), korteste blir 12km (hviledag). Over Hardangervidda blir det 32km i snitt pr. dag. Kommentarer?
 6. Takk for god hjelp. vi kommer nok til å følge den ruta Mattings beskrev, eller en tilnærmet lik rute. Pga målet om lette sekker, veldig lette sekker, ønsker vi i utgangspunktet og kunne provantiere ofte. helst hver dag. Minimum hver andre dag.. Dermed må vi legge ruten opp etter dette. Overnattings og spisesteder langs veien og turistforeningens hytter blir derfor avgjørende for veivalg.
 7. Jeg regner med endel mediadekning av turen. ( Vi skal gå til Trondheim for å se RBK-VIKING) Så Sykling er ikke aktuelt. Det blir litt "juks". Vi satser på å bruke de pengene vi må på turistforeningens hytter, og på å kjøpe mest mulig proviant underveis. slik at sekkene blir lettest mulig. Jeg har noen venner som gikk Stavanger-Oslo på 8-9 dager (langs veien over sirdal), så 20 dager burde være et realistisk mål. Sålenge vi har lette nok sekker. Hvor tar vi turen etter Odda?
 8. Takk for gode forslag. Jobbforhold og lignende gjør at vi ikke har mer enn 22 dager til turen. Vi vurdere derfor og følge veien et stykke. .Et Alternativ er Jørpeland eller Lysefjorden. (Vi har hytte i Bratteli (lysefjorden) så jeg er forholdsvis godt kjent i dette område.)Men denner ruten er vel veldig tidskrevende? I grove trekk ser jeg for meg at vi følger veien nordover, over Boknafjorden og så mot Ølen (Odda). Spørsmålet er hvor lenge kroppen tåler asfalt. I tillegg er selvfølgelig tunnelene et problem. Tunnelene kommer vel i hopetall etter Etne. Vi ønsker så å fortsette mot Golsfjellet og deretter mot Dovrefjell. Kommentarer?
 9. Jeg og en kamerat planlegger å gå fra Stavanger til Trondheim til sommeren. Problemet er at jeg har lite kjennskap til områdene ( kun kjørt med bil). Jeg har kun gått i Ryfylkeheiene. Hvor kan jeg finne informasjon for å planlegge turen? Tips om turruter mottas med takk. Vi skal gå et par prøveturer for å finne ut hvor lang tid turen vil ta, og hvor langt vi må gå hver dag. Noen som har peiling?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy