Gå til innhold
  • Bli medlem

chris75

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av chris75

  1. Heisan Like før alpetur i februar i år klinte jeg til på en bra deal på disse skia. Og jeg må si at jeg har ikke angret et sekund etterpå. De flyter fantastisk bra i løssnøen og man får en ganske særegen følelse av å kjøre de - litt sånn surfinspirert pga formen som vannski. I tilegg så fører det omvendte spennet til at de faktisk er overraskende kjappe i skogen og stabile i stor fart. De fungerer også ganske så bra på litt oppkjørt pudder, det cruiser de rett og slett bare over. MEN: Dette ER PUDDERski! I en vanlig bakke i snø så fungerer de ok, men ikke mer. På transportstrekker er de ganske slitsommme å kjøre faktisk. Da føler du at du står på to snowboard... Hvis du også kommer i en situasjon hvor du MÅ kjøre hoppsvinger så kjenner du det ganske godt i låra fort... Så hvis du er keen på noen pudderski så vil jeg uten å nøle anbefale disse skiene. Du skal da være klar over at det ikke bør være noe skipar nr 1. Det er tross alt ikke pudder i bakkene i Norge hver eneste dag/helg. KLIN TIL! Lykke til!
  2. Angående skivalg: - Skal være forsiktig ettersom jeg ikke har testet Dynafit skiene. Men Rossignol skiene er noen klassikere som "alle" elsker har jeg inntrykk av. Jeg kjører selv på noen B4 (noe bredere enn B3) og er super fornøyd med disse til topptur bruk. Svært allsidige som er super stabile og fine på alt slags føre. P.S Selvfølgelig er de ikke optimale på is, men ellers er de helt topp. Lykke til!
  3. Begynner jo å få noe erfaring så forhåpentligvis kan jeg hjelpe... Har ihvertfall vært gjennom 2 par ski... Likevel er det kun mine tanker og følelser, det er jo veldig anpå hvordan du skal bruke utstyret. Helt generelt: Jo mer fokus på lange turer jo smalere ski. Selv så gjør jeg dette tross alt for bra nedkjøringer så det preger mitt set-up. For meg er det viktig med bra flyt for å virkelig få kost meg de gangene det faktisk er puddersnø, samtidig som det skal ha stort nok bruksområde til også å funke når det er litt mindre perfekte forhold. Støvler: - Jeg kjører på Scarpa Denali boots og er ganske godt fornøyd med disse. Fungerer bra både oppover og nedover, selvom jeg personlig synes de er litt vel mye "rett opp og ned" når jeg kjører nedover. Skulle gjerne hatt de vinklet litt mer fremover (det kan de gjøre i butikken ved å ta ut forplaten på bindingen). MEN: Dette er en relativt tung og stiv rando sko. Fungerer bra som kjøresko, men finnes bedre hvis du skal gå mye og er keen på lav vekt. Veldig bra som første par rando sko hvis du skal kjøre litt av hvert. Bindinger: - Fritschi Diamir Freeride er de jeg sverger til. Bra og stive bindinger. Her merker jeg ærlig talt liten forskjell så jeg er ikke den beste til å uttale meg. Fordelen med disse bindingene er at de kan brukes både i bakke og til rando turer. Allsidige og enkle å betjene. Ski: - Kjøpte nye ifjor og da falt valget på Rossignol B4. Disse er jeg super godt fornøyd med og fungerer veldig veldig bra til all type kjøring. Jeg kjøpte de noe kortere enn jeg hadde gjort hvis jeg skulle hatt de som rene pudderplanker uten rando. Dette fører til at de er lettere å svinge kjapt rundt (nyttig i renner), men likevel er de brede nok til at de flyter som noen guder i løssnøen. Etter min mening svært bra allround ski, selvom mange sikkert vil hevde at de er mer pudder ski... Feller: - Det er noe man også må ha. Jeg har hatt både Black Diamond og G3. Likte BD best ettersom min erfaring er at de både er enklere og har bedre kvalitet på limet som blir benyttet. Ellers er det vel hipp som happ. Til slutt: Ikke begynn å gråt hvis du bøyer teleskopstavene på første turen. Det skjer nesten med engang. Fordelen er ihvertfall at de ikke brekker... Håper dette hjalp deg litt: Til slutt: Bindinger skal være enkle. Skoene skal passe foten din. Skiene skal passe kjørestilen/ hva du liker å kjøre. Lykke til og "welcome to the good life"...
  4. Først og fremst vil jeg takke for at folk har giddet å ta seg tid til å svare meg såpass detaljert. Ruten og alternative ruter er nå plottet inn på kartet. Ihvertfall den delen som er grei. Cruxet virker å komme mellom Trandalssætra og Patchellhytta hvor jeg må gjøre et valg mellom pest og kolera. Bre med kjipe snøbroer eller skredutsatt helning. Ingen av delene høres fristende ut, men det er vel kanskje noe av apellen med alpin ferdsel... Hvis dette prosjektet blir noe av så tror jeg nesten at det må avgjøres når jeg kommer dit. På kartet virker det ihvertfall enklere navigeringsmessig å gå over Nordkopen fremfor Regndalsbreen og Grøtdalstinden. Til slutt noen litt mindre alvorlige spørsmål: - Fra Bjørke: Er det mulig å gjennom Kvistaddalen fremfor Rognestøydalen? Har vært i Kvistaddalen tidligere (topptur ned fra Skårasalen til fjorden - SUVERENT) og likte dalen veldig godt. Men ikke så godt at jeg vil ofre liv og helse for å gå den en gang til... - Sett litt på dagsetapper for å prøve å unngå telt i den grad det er mulig: Dag 1: Hundeidvika - Patchellhytta (laaaangt - er det mulig?) Dag 2: Patchellhytta - Bjørke (Må prøve å fikse ett eller annet å sove i på Bjørke) Dag 3: Bjørke - Sæbø Dag 4: Sæbø - Standalhytta (Kanskje man kan slå sammen 3 og 4) Dag 5: Standalhytta - Festøya (ferge tilbake til bilen). Igjen: Takk for all info hittil! Christian
  5. Heisan Du har jo fått en del tips og tanker allerede, men litt flere kan kanskje ikke skade. Det med været regner jeg med at du vurderer selv så... Ta kontakt med Joker butikken i Tyinkrysset på forhånd. De kan kjøre deg med scooter inn forbi Eidsbugarden hvis du ønsker det (jeg har gjort dette islutten av april for å gå toppturer). Husker ikke helt hvor mye det koster, men det finner du jo ut (husk å arranger utkjøring også - ellers så har du en laaaang og utrolig kjedelig tur ut igjen) Vi ble da kjørt til grensen for nasjonalparken og gikk på ski inn til innerst i Koldedalen. Dette er et veldig fint utgangspunkt for toppturer (bla Falketind og Uranostind). Du kommer deg fint inn dit ila noen timer. Det som er litt synd er at det ligger en slags anleggsbrakke der inne så du mister litt av den uberørte følelsen. Det jeg tror jeg hadde gjort hvis jeg var deg var å istedenfor få de til å kjøre deg i retning Uranostind. Du har da også et godt utgangspunkt for fine turer og fremfor alt har du et veldig fint landskap som er mer uberørt enn Koldedalen. God tur!
  6. Hei Jeg har funnet ut at jeg trenger et litt ambisiøst prosjekt som motivasjon for å trene nå utover høsten og vinteren. I den anledning dukket en tanke som en kamerat har luftet tidligere. Hva med å gå på ski Hjørundfjorden rundt? Helst å samtidig kunne "tagge" en del topper og få noen fine nedkjøringer. Jeg har tidligere vært på Sæbø ved påsketider og funnet et fantastisk toppturområde. Men nå er det på tide å dra-på litt mer... Så det jeg lurte på om noen kunne hjelpe meg med var informasjon til denne turen. Jeg ser for meg at den gjøres ca i april for å finne kombinasjon av nok OG relativt stabil snø. Ser også for meg å ta med meg det jeg måtte trenge av telt og mat. Er det noen som har informasjon om: - Forslag til rutevalg - Tid det vil ta (så at det har blitt gjort på 36 timer, men selv så tenker jeg mer enn 3-4 dager kanskje?) - Sesong - Noen som har gjort det tidligere? - Osv osv. Her lyder prinsippet jo mer informasjon jo bedre. På forhånd takk!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.