Gå til innhold

sleif

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  42
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. sleif

  latskap?

  I rest my case
 2. sleif

  latskap?

  Åja, er vi der i dag Om du leser gjennom tråden får du se at dette har forekommet tidligere enn for 20-30 år siden, så jeg vet ikke om det er tilfellet at dette ville blitt sett på med vantro og skam. Helikopter-transport av fiskere har foregått noen tiår også. Eller hva med Terje Håkonsen som flys opp til toppen av fjell for å stå på snowboard nedover? Er det greit bare fordi han er så god? Missforstå meg rett. Er litt stolt over at han er fra Norge, og at han gikk i mot FIS for en del år tilbake angående OL-regler. For meg handler dette mer om en avis som forsøker å lage overskrifter som lett appellerer til fordommer og sort/hvit tankegang. Typisk Se-og-hør pjatt som ikke nødvendigvis gjenspeiler virkeligheten. Noe jeg har forsøkt å beskrive et eksempel på lengre oppe i tråden.
 3. sleif

  latskap?

  Stått frem med hva?
 4. sleif

  latskap?

  Min far er 70+ og litt for ustø til å våge å reise til hytta alene (annet fylke og borte fra vei) og bruke kajakken hans som ligger der. Siden jeg holder til utenlands ellers i året, og har begrenset tid de gangene jeg er i Norge, kommer han på besøk til oss i utlandet for å dra på 4-dagers kajakktur. Vi er to familiære ledsagere i tillegg til en lokalkjent og nasjonalt godkjent livredder, så 4 totalt. Vi følger medstrøms dagsetapper på mellom 10 og 40 km i kajakk, og mat/ekstrautstyr (inkludert et par/tre pils til hver - "å Gud hjelpe meg") blir fraktet langs asfaltert hovedvei. Min far er verken tjenestegjørende marinejeger eller milliardær. Jeg mener hans bicepser svarer til alderen, og han er i god form og går/sykler daglig (hvis ikke føler han seg slapp, eller lat om du vil), og nå om dagen har han sykla opp mot 8-10 mil, (nesten så jeg tror han forbereder seg). Jeg tror han er veloppdratt (selv om han av og til promper i stua). Vi var mye ute i barndommen og jeg vet han tåler påkjenningene som kan komme nok til å likevel sitte igjen med et positivt inntrykk av turen. Ingen av oss kan eskimorulle (mulig livredderen kan, jeg har ikke spurt). Hva er årsaken til at vi har blitt enig om veitransport av utstyret, forutenom det faktum at vi alle vil oppleve noe spesielt sammen? -Vi kan i større grad garantere for sikkerheten. Det finnes problemstillinger som havner mellom det å være en aktiv fjellvandrer, og det å medbringe ei tønne øl med helikopter. Min far har allerede fikset tetanus-booster og encefalitt-vaksine (flått), og vi gleder oss veldig. Til slutt: Min far er ikke lat.
 5. har hatt recon i noen år nå og den er jeg veldig fornøyd med, også på reiser som bag med åpning i begge ender, og spesielt sidelommene som man bare kan pakke fulle uten at noe går i stykker. det er jo også en ting å tenke på mtp pulk/sekk. føler alle ekspedisjoner som det er gjort bok av inkluderer en eller annen reperasjon av pulken
 6. Hei. Haha, bakdeler Nei, ikke løypebruk. Så om vi eksluderer økt lengde for bruk av ryggsekk, men heller sier at jeg vil bruke pulk i 50 % av tilfellene jeg bruker skiene, er fremdeles 185 og 85kg, hvor havner vi på skivalg da? (ønsker nansen/combat nato)
 7. Dette blir noe ukonsist, men shit la gå: Sett i ukesvis rundt på nettet og i butikker nå, kommer ikke til å kjøpe ski i vinter/vår, men skal garantert kjøpe senere, og har begynt å finne litt info. Nå vil jeg at noen med litt mer peiling enn meg kan fortelle og råde fordeler og ulemper. Jeg er ikke nybegynner på fjellski, men vil få avklart hvordan jeg bør velge. Skyter ut noen spørsmål og håper du kan velge å svare på det som du kan om =) For min del vil jeg ha muligheten til å gå opptil 10 dager selvforsynt, med utstyr enten i sekk eller i pulk, og jeg vil ha mulighet til å leke med skia også, og i tillegg svinge fort forbi noen trestubber hvor det er litt usikkert hvordan terrenget er under løssnøen. I pose og sekk, men altså hovedsaklig en ski som er robust og fleksibel nok til å ikke knekke når jeg er langt fra folk... Hvordan er Ingstad/Combat og Nansen/A her? Så kommer noe jeg ikke har så mye peiling på annet enn fra Forsvaret, trekk av pulk.. jeg trekker gjerne, er i kjempeform, men hva er fordelene og ulempene her, 20 kg på en svett rygg eller på slep? Og hvordan er dette når turen går fort gjennom en skog? Hvordan er det å stå ned bakker med oppakning på ca 20-30 kg, hvor mye lengde burde jeg legge på fjellskia da? 185 cm og 85 kg? Er det ideelt å droppe oppakning å kjøpe pulk i stedet? I så fall, hvordan blir det med skilengde?
 8. http://www.naturvernbutikken.no/termos-0-75-liter.html http://www.naturvernbutikken.no/termos-1-liter.html 20 års garanti sier sitt. Denne er vinner på flere tester og anbefales også fra meg. Koster litt om du kjøper den hos Naturvernforbundet, men kanskje mindre om du kjøper fra produsenten.
 9. I den grad det er noen "tur" å kjøre helt til døra på en leirduebane er det enklere, men det koster gjene 70-100 kroner for 25 skudd. I Bærum koster det oppimot 160-170 kroner om jeg husker rett, selv om det i Bærum faktisk er lettere å finne område i naturen enn i Stavanger/Sandnes-omrdet. Nå har vi funnet et område som vi har brukt flere ganger for denne sommeren, med stor syksé. Skulle vi skutt like mye på bane som vi har skutt der hadde vi ikke fått noen spesiell skogskontakt. Det ville vært synn. Har videre kun 2 overnattinger utendørs i sommer og det er en skam hvor lite utstyret har blitt brukt i år... Men nok om det, jeg prøver ikke å legitimere noe med dette eller med at jeg ikke lengre holder medlemskap i jeger&fisk, (jeg har aldri hatt medlemsskap i denne regionen). De kunne dessuten ikke komme med noen direkte anbefalinger, her snakker vi flere ulike klubber og jaktlag, de gangene vi har kotaktet dem - heller ikke her på Fjellforum. Jeg tolker det som at flere av oss allerede har et hemmelig sted, og at det ikke er så veldig festlig å få flere på samme område... Om det er stemning for å ta den prinsippielle debatten så er det gjerne sånn at hvis naboen skyter i timesvis på sitt område, så er det ok, men hvis noen som ikke er nabo, "en fremmed," skyter i norsk skog litt bortenfor, eller langt bortenfor, så er det pluttselig både farlig, uansvarlig, ordensforstyrrelse og overtramp på naturen, selv om det bor like mange dyr på begge områder og selv hvor lite man skyter fugl ellers i jaktsessongen. HV-distriktet i hjembygda pleide å bråke i området temmelig mye fra tid til annen, også med våpen, men nå kommer jeg fra ei bygd hvor dette aldri har vært noe problem, men heller en obligatorisk hobby Ting er ikke som før er det noen som sier, med de fordeler og ulemper det medfører - eller ting er ikke i by som på landet om jeg skal bruke egne ord basert på vår erfaring. Det har også skjedd ting i sommer som gjerne svartmaler denne hobbyen, og kanskje gjør de allerede skeptiske til enda mer skeptiske... Jeg skjønner at du prøver å statuere et eksempel her, Aspiranten, og jeg er også mot forsøpling av naturen (jeg prøver å treffe leirdua både på privat og offentlig sted sånn sett), men jeg har aldri plukket opp lerduerester med pinsett, hverken i norsk skog eller på privat område. Jeg vet ikke hvor mange år det er siden miljøfarlig innhold i lerduer ble fjernet, men det er mange.
 10. er det noen som kan anbefale en skogkant/knaus/fjære/fjell i området... det er så tett mellom gårdene på rogaland at jeg føler jeg bor på gård, har bompenger og litervis med bensin uten å finne noe som helst..
 11. ok ps: når jeg sier offentlige steder mener jeg ikke tilrettelagte steder/egen bane som eventuelt leies/selger tjenester. Lurer på områder i marka eller ved sjøen som egner seg. Medbringer egne leirduer.
 12. hei. er det noen som vet om et egnet offentlig sted i stavanger/sandnes-området som egner seg til leirdueskyting? på forhånd takk for svar
 13. Det er i utgangspunktet helt korrekt Aspiranten, og hvordan kan du da påstå: --- Skal vi ta dette enda en gang? Nå går jeg snart ut og sorterer restavfallet hos naboen. Jeg har ikke lukta på Xcover, men jeg holdt den i hånda på Lefdal i dag. Som sagt før: Jeg kommer ikke til å nedsette noen arbeidsgruppe, innhente datablader, materialbeskrivelser eller annen fakta for å forsøke å bevise enten det ene eller andre. Dersom du skal gjøre dette ber jeg deg rekruttere fagfolk, og da mener jeg fagfolk som først og fremst er opptatt av å ivareta miljøet fremfor å ha de tøffeste bad-assene. Det kan vel diskuteres hvorvidt det har noen hensikt for din del, for nå har du allerede støttet min påstand om at det ér mer materiale å produsere og gjenvinne på Sonimen... (Som sagt inneholder videre XP3300 blandt annet kompositt og en GPS-mottaker, noe Xcover 2370 ikke har...) Du snakker om å ha færrest mulig mobiltelefoner for å redusere miljøbelastningen, helt fair, den kjøper jeg uten nærmere etterforskning fra arbeidsgruppa vår. Bruker du imidlertid andre mobiler enn Sonim-en, eller bruker du kun mobiltelefon når du er på tur? Best i test ja, også interessant å se E2370 slå både XP 3.2 og 3300 på strålingsverdiene (SAR), spesielt når den nå koster 499 hos NetOnNet. Det blir eventuelt 2.500 kroner ekstra til sparekassa, (eller miljøarbeid for den skyld).
 14. Jeg er enig i at man skal og bør prioritere miljøet, gjerne også FØR naboen gjør det, men jeg er uenig med deg på akkurat dette. -Nå står det spørsmålstegn bak hver av de 3 setningene som hadde med spørsmålet. Vil ikke si at jeg har svart på det, men hvilken telefon tenkte du i så fall på da du sammenliknet dette? Å ta med seg Iphone i villmarka er vel naivt nok for de fleste... (nei, jeg svarte ikke på spørsmålet mitt nå ). -Nei, jeg har ikke lyst til å sette ned en arbeidsgruppe for å finne ut av levetid/komponenter/miljøfaktor. For min del holder det mer enn nok med sunn fornuft. Uten at hverken Sonim, Samsung eller andre mobilprodusenter har miljøstempel på hjemmesidene, tror jeg som forklart det er mer forurensende både å produsere og resirkulere Sonim enn eksempelvis Xcover. Hvis dette videre er riktig støtter man i alle tilfeller miljøet ved å la være å velge Sonim, dersom man unngår å få ødelagt mobilen sin enten det er en Xcover eller en hvilken som helst annen modell. -Såvidt jeg har fått med meg har ikke Xcover utgitt seg for å tåle like mye som Sonim, eller nesten like mye for den skyld. Hvis det er dette du henviser til så trenger du derfor ikke kjøpe den påstanden automatisk. Fra Amobils test av Samsung B2710 Xcover (http://www.amobil.no/artikler/samsung_b2710_xcover/80648/2): Lite stråling Apropos trygghet er også SAR-verdien veldig lav i B2710, for de som setter pris på det. Samsung oppgir at den ligger på 0,665 W/kg -For ordens skyld har jeg ikke påstått at man heller kjøper 5 Xcover fremfor 1 Sonim. Likevel tok jeg dette med i "konsekvensutregningen". Kan den kastes ned fjellsider, overkjøres, bades, osv. osv., tror jeg som sagt den holder. Skulle jeg valgt Sonim hadde jeg videre risikert å kjøpe en ekstra telefon til hverdagsbruk... Om man virkelig var ute etter å verne om miljøet kunne man som nevnt gi alle eller noen av de 2400 kronene man sitter igjen med etter å ha valgt Xcover fremfor Sonim til et verdig miljøforetak, forutsatt at man mener Xcover tåler nok til sitt bruk (eks. man har ikke behov for å ha den tøffeste bad-assen, eller brife slik som produsenten ). For min del blir Xcover turmobil og miljø i både pose og sekk, selv uten at jeg har tenkt å gi bort noen av de 2400 kronene denne gangen. Skal imidlertid gi beskjed dersom jeg klarer å ødelegge telefonen.
 15. Vi har forskjellig bruksområde ettersom jeg ikke er interessert i å ha den tøffeste bad-assen, men dreper ikke like mye jordklod? Like mye jordklod som hva? Samsung Xcover? Jeg har lest flere av de andre innleggene dine om Sonim, samt også om din miljøbevissthet. 250 kg kjemisk avfall per telefon er jo forsåvidt et bra argument, men jeg tror det blir betydelig mer kjemisk avfall fra produksjonen og resirkulasjonen av en Sonim-telefon enn en mer normal telefon som Xcover. Kompositt er generelt veldig motstandsdyktig mot syrer og baser, men på langt nær like resirkulerbart som plast. Hva også med dette Gorilla-glasset, samt også GPS-mottakeren og det øvrige harde materialet som er inkludert i Sonim-telefoner for beskyttelse, er dette miljøvennlig å produsere/resirkulere? Poenget er at byggekvaliteten til Xcover viser seg å være tanks nok for min del; kan stå på i 2 måneder, bades, slepes etter bil, kastes fra fjell, overkjøres av to traktordekk og søstermodellen godkjennes av militæret i USA. Har dermed mine sterke tvil til at det i det hele tatt blir nødvendig å kjøpe mer enn én telefon. Med dette vil jeg påstå det ikke er noen miljøgevinst å velge Sonim, kanskje heller tvert i mot mtp. produksjon/resirkulering, (og at jeg av praktiske årsaker antakelig ville kjøpt en hverdagstelefon utenom Sonim-en). Jeg kan videre gi de nærmere 2400 kronene jeg får i overskudd fra å velge Xcover til en miljøorganisasjon, men det får holde med mitt ungdom/student-medlemskap i Naturvernforbundet for denne gang. Vet du forresten hvor mye ferskvann og kjemikalier som brukes til å produsere klesplagg, og da spesielt villmarksklær med membran? Tror det er mer å hente på å kjøpe kvalitet på dét området, og å selge og kjøpe brukt, noe både kjøper, selger og miljøet tjener på.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.