Jump to content

JonesN3

Aktiv medlem
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JonesN3

 1. Ja, tenkte i samme baner. Takk for svar og godt tips.
 2. Jeg har akuratt gått til innkjøp av mitt første skikkelige telt, et helsport ringstind light 2. Teltet kom med et innertelt og et fortelt fordelt, der innerduken festes med flere 'klips' (type du finner på tursekker, vet ikke hva det heter egentlig). Har det noe for seg å separere disse delene når teltet ligger i sekken eller tørker/lufter hjemme? Sparer jo en del tid ved å slippe å koble inn innertelet hver gang. Skjønner at det er en fordel å kunne ta i bruk bare ytterteltet og kanskje en fordel for raskere tørking ved kondens etc, men utover det?
 3. Tror jeg går for en Mammut Tyin EXP Winter, god pris og -18 komfort holder nok til mitt bruk. Dunpose blir rett og slett for dyre for så lave tempraturer. Tester hvordan det funker med dobbelt bamseunderlag før jeg går til innkjøp av noe dyrere luftbasert, venter eventuelt til en mer omfattende fjelltur. Takk for alle forslag og tips!
 4. Ja må kanskje invistere i et bedre underlag også om jeg skal ha en god vintersøvn. Er egentlig ikke fan av oppblåsbare underlag, men det må kanskje til på grunn av isolering? Har brukt dobbelt opp av Bamse Extreme ved -10 grader.
 5. Går ikke med pulk, men har heller ikke begitt meg ut på langturer (typ mange dager) vinterstid, så det kan jo være en mulighet. Går til vanlig med en 85 liters sekk. Mammut Tyin EXP 5 har kun oppgitt en tempratur på -25. Vil det da tilsvare 'men comfort limit', eller vil denne målingen vært høyere?
 6. Jeg har sett på soverposer en stund, og har funnet ut at to separate poser, en for vinterstid og en for 3-sessong , er en god ide. Nå er det vintersoveposen jeg er på utkikk etter. Synes det er vrient å sammenligne soveposer fra forskjellige produsenter, da mange har forskjellige måter å merke tempraturgrensene, selv det virker som de fleste nå har satt komfort/limit eller komfort dame/mann. Soveposen bør da være god og varm, men har ingen store planer om å ligge i under -20 grader. Posen bør holde god komfort hvertfall ned til -15 grader, da det kun er vinterstid den er beregnet for. Har ikke noen erfaring med dun vs syntetisk, men jeg heller mot dun, generelt er jeg fan av lavere vekt på utstyr. Prismessing vil jeg ikke strekke meg særlig lengre enn 4-4,5k dersom det nødvendig, og kan gjerne holde meg godt under 4k dersom det er mulig. Har tittet mye på fjellsport.no, helsport.no, xxl.no. Tar gjerne imot forslag om andre nettbutikker.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy