Gå til innhold
 • Bli medlem

Scott28

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Se link med min løsning. [Hidden Content]=
 2. Anbefaler utelukkende bensin. Parafin soter og er vanskelig å få fyr på når det er skikkelig kaldt.
 3. For å oppnå maksimal hygge på telturen, også i streng kulde, må en fyre primus. Se vedlagte bilder for en trygg og sikker måte å fyre primus i innerteltet (noe som mange kvier seg for). Jeg fyrer alltid med bensin og etter at primusen er forvarmet og tent i ytterteltet, gjør platen med kroker og borelåser at hele apparaturen trykt kan sette inn i innerteltet. Platen er lett og ta med seg, og er laget i løpet av 15 minutter. Som bildet også viser, blir det ved å legge inn noen ekstra cm på plata, plass til 2 små turdrammer, og hyggen er komplett Har noen andre løsni
 4. Noen som vet hvordan snøforhold det er for tiden i nordøstjotunheimen og rondane ? Vurdere skitur med overnatting i telt helgen 12.12-14.12. Nautgardstiden med omliggende topper eller noen av toppene i Rondane er aktuelle. Har lyst å gå på ski - ikke på beina.
 5. Hvor mye utstyr trenger en å ta med seg for å gå torfinnstindtraversen ? Tenker da på antall slynger, meter tau osv.....
 6. Scott28

  Heltau vs halvtau

  I all klatrelitteratur og på de kursene jeg har vært på, blir man fortalt at ved fjellklatring bruker man halvtau og ikke heltau. Dette for økt sikkerhet ved steinsprang og skarpe kanter, lengre rappeller, mindre taudrag osv. Spørsmålet er, dersom en skal klatre noen få relativt korte taulengder i fjellet og ikke har to halvtau, men et nesten nytt heltau på 60 meter, må en da bruke halvtau uansett, eller er det ok å bruke heltauet....?
 7. Liafjellet. Hvor ligger det ? Finnes det en fører ?
 8. Hvor er det bra å klatre på naturlig sikring i Bergen ? I føreren er det nesten bare boltede ruter.....
 9. Har forsøkt å finne klatrefeltet på Kjeldsås - men finner det ikke. Noen som kan gi en GOD veibeskrivelse ?
 10. planlegger skitur 17.mai i jotunheimen med teltovernatting. hvordan er snøforholdene ved valdresflya - noen som har erfaring fra de siste dagene ? kanskje det er andre steder med bedre skiføre ?
 11. Takk for tipsene ! Åssen er det å gå på disse breene vinterstid ? Trenger en sikringsutstyr, eller er hovedsaken å bruke øynene for å oppdage eventuelle sprekker ?
 12. Planlegger 4-5 dager i telt med start ved Fondsbu i påsken. Hvilken topper i området anbefales på denne tiden av året ? Hvordan er det med evt. rasfare ?
 13. Planlegger telttur til Norefjell neste helg 19 - 21 januar. Er det noen som vet om det er brukbart skiføre der opp ? Planlegger å starte fra Tempelseter. Noen som har forslag om en fin rundtur, leirplass etc. ?
 14. Har klatret innendørs i ca 8 mnd men opplever dessverre ikke særlig fremgang. På 5 - stopper det liksom opp. Har noen tips om hva er gode måter å trene på for å klare vanskeligere ruter ?
 15. Scott28

  Nødbluss

  Er det noen som vet hvor en får kjøpt nødbluss til å ha med i vinterfjellet ? Hva koster noe slikt, og er det "farlig" å bruke ?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.