Gå til innhold
  • Bli medlem

Vidole

Aktiv medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vidole

  1. Er definitivt ingen gram-jeger, men med alderen så vil kroppen gjerne ha litt mer komfort (lettere sekk) på ukesturer. Det går i Excel her også, men liker det å kunne se totalvekta før sekken pakkes fysisk. Mye kjekt å ha kan nok ligge igjen. Kommer jeg meg ned på 25 kg inkl. packraft og sikkerhetsutstyr så er jeg fornøyd. Ukestur uten packraft bør komme på rundt 18-19 kg, da er jeg veldig fornøyd. Legger ved min pakkliste. 

    01. Pakkeliste_MAL_UKESTUR med ryggsekk_inkludert VEKTBEREGNING.xlsx

    • Liker 2
  2. Hei. Har tenkt en rundtur i Femundsmarka i august. Noen som kan bekrefte at tiltenkt rute er fornuftig i forhold til retningen vi tenker å padle, eller bør vi snu ruta? Det blir nok ikke så mange overnattinger som det er skissert foreløpig, men har 7 dager tilgjengelig. Noen som er kjent og som kan si noe om ruta bør kortes ned.. Er i god fysisk form, både styrke og kondisjon, men har liten erfaring med Packraft. (den blå linja er alternativ rute om været er dårlig, da padler vi ikke på Femunden). 

    Femunden_turforslag1_2024.thumb.JPG.c7a4140827badcf1980da78a853b6772.JPG

    • Liker 1
  3. Jeg hadde først en åre på 220 cm, men byttet til Control 4-delt padleåre 240 cm (fordi den var lett og rimelig).

    Får nå mye mindre vann inn i packraften fra åren, og er veldig fornøyd med den 😊

    https://www.fjellsport.no/merker/control/control-4-delt-alu-are-solv-240cm?channable=01384b6964003136322d31343336db&variantId=162-1436&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAuNGuBhAkEiwAGId4atElByjvWmz2iWm5Khs-_s5Z-BtGuigMWE918Uo5IcgH5UKGyk9POxoCWf8QAvD_BwE

     

  4. Hei. Gammel tråd ser jeg, men fikk poppet på feste for pulkdrag i dag, og laget stroppefester etter anvisning funnet på nettet. Håper festene holder og gir en bedre opplevelse enn tida jeg har brukt taudrag.. For min del fungerte ikke taudrag, fikk for liten kontroll på pulken. Gleder meg til å teste i vinter 😃

    Dragfeste Paris brett.jpg

    • Liker 1
  5. Hei. Vi er noen kompiser som tenker å padle Atnaelva, som en rolig sosial start på årets kano- og Packraft sesong :)  Men, er det noen her som vet om det er mulig å padle der 4-6 juni med tanke på snø- og vannføring?  Jeg aner ikke hvordan det ser ut i Rondane i disse dager... Her på Sunnmøre er det fortsatt mye snø i fjellet. 

  6. TheSleepwalker skrev (1 time siden):

    Kan vel lage/kjøpe bunnduk eller inmertelt? 🤔

    Har bunnduk ja. Går nok å få ordnet innerduk også, men spørs om det da er like greit å kjøpe ny komplett. Lurte mest på om det frarådes å vintercampe uten innerduk pga kondens?

  7. seventh skrev (På 28.12.2014 den 9.29):

    Lavvo er kjekt på tur! Om dere er mange på tur kan faktisk lavvo være et lettere alternativ enn telt. Du bør se om du kanskje vil ha innertelt dersom du skal bruke den mye på vinteren (du får senket takhøyden, noe som gjør det lettere å holde varmen med f.eks. brenner eller lavvoovn, og du får mindre kondens). Jeg har kjennskap til Helport sine Varanger, Finnmark og Dividal (xxls billigere variant av Varanger, stålstang i stedet for alustang bla.a.), de to første fås med innertelt. Skal du ha en fast leirplass over lengre tid kan lavvo med canvas-duk og /eller rammeverk eller rajer være noe å vurdere (tåler f.eks. snøbelastning bedre, og du kan få mindre kondens. Se f.eks.på Frisport sine modeller. Hvis du ikke har noe i mot å være litt utradisjonell så får du et veldig godt vekt/plass-forhold med Hilleberg Altai (aldri prøvd den, men rette sidevegger ser veldig forlokkende ut). http://hilleberg.se/sv/product-family/altai.

     

    Dersom vi skulle kjøpt ny lavvo for familien akkurat nå ville vi vurdert Helsport Dividal camp 8-10 og bunnduk. God pris, passe størrelse, og den ekstra baldakinen i front gjør at du kan utnytte plassen inne i selve lavvoen mye bedre (i en tradisjonell lavvo forsvinner ofte så mye som opp mot fjerdel av "kakestykket" , plassen under selve åpningen er ikke særlig anvendbar, og du trenger en skitten sone og sted til lagring av ved, utstyr og mat)

     

    lykke til!

    Hei. Ser dette er en gammel tråd, men like fullt nyttig for meg. Har Helsport Dividal 8-10 Lavvo og har lyst å prøve vintercamp med den (ved- og pizzaovn), men frykter kondens siden det ikke er innerduk på denne varianten. Bør jeg droppe det? 

    image.png.d25344ede1ce9a75e82c9866a90bfe3e.png

  8. Jeg har hatt en Bergans Alpinist 130 ltr (for øvrig kun hatt Bergans i alle størrelser) i ca. 10 år, men ryggen liker ikke å bære så tungt lengre, og jeg har derfor (med stor sorg) solgt sekken, noe jeg tror jeg kommer til å angre på... Må derfor kjøpe en mindre sekk som tvinger meg til å legge igjen alt som er "kjekt å ha" på tur, og pakke smartere. Sekken trenger derfor ikke å tåle mer enn 25 kg. Jeg har kommet frem til 3 alternativer, men sliter veldig med å velge... Jeg har noe lett og solid utstyr (sovepose, telt, kokeutstyr) men er definitivt ingen gramjeger.... Mer komfort :) Setter stor pris på om noen av dere har erfaringer med disse sekkene, og ikke minst størrelsen; holder dette til weekend evt. ukestur i fjellet??

    https://www.fjellsport.no/osprey-xenith-105-tektite-grey.html?refSrc=76782&nosto=nosto-page-category1-loyal 

    https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/ryggsekker-bager/vandresekker/osprey-aether-ag-85-adriondack-green.html 

    https://www.hektapatur.no/ryggsekk/tursekk/langtursekker/gregory-baltoro-85-5780 (88 ltr ved str L) 

  9. Jeg kjøpte Warmpeace Viking 600 til min samboer i fjor sommer - som fryser lett - og hun er meget godt fornøyd. Jeg har nå en slik selv også.. Kan anbefales på et varmeste! Når det gjelder underlag så kjøpte jeg Exped SynMat Hyperlite som skal holde til -6 grader (R 3,3) Det er godt nok for mitt bruk, men om du skal vintercampe så holder jeg med "Prebb" i at du bør gå for en høyere R-verdi. Er av den oppfatning at å legge penger i fjellsko, ryggsekk, sovepose og liggeunderlag er en langsiktig og god investering (comfort og turglede), så kan du spare/kjøpe brukt annet utstyr.

    • Liker 1
  10. Den 15.11.2010 at 9.03, jankj skrev:

    Takk for det, har siklet lenge på denne (evt versjonen i rustfritt stål), men så var det å bli enige om prioriteringene da...

    Hei. Kjøpte du denne ovnen i sin tid? Spent på bruker erfaringer - ref. mitt innlegg i denne tråden nå.

  11. Den 12.2.2016 at 13.03, pahatlem skrev:

    Har selv tenkt å gå til anskaffelse av ovn. Har kjørt bål i lavo mange ganger, men særlig i sterk, skiftende vind er bål/åpen ovn tidvis plagsomt når vinden slår hardt ned i toppluka, med påfølgene røykhelvete. Samtidig har jeg, aller, aller mest lyst til å kunne bruke ovnen både til kano-/sykkel-/bilcamping med Tentipi-lavvoen på 11 kg -- ooooog til ryggsekkturer med Duomid: Altså, liten, lett ovn.

    Løsningen her er nesten garantert amerikanske lettvektsovner i titan. Eller i verste fall lage noe sjæl.

    Lukkede, "skikkelige" vedovner:
    TiGOAT cylinder stove, 12": 737g inkludert pipe
    TiGOAT WiFi stove, small: 737g inkludert pipe (foreløpig favoritt)
    Kifaru Parastove: 1.04 kg inkludert pipe
    Kifaru Oval Stove: 566g inkludert pipe
     

    Hei, har du erfaring med WiFi Stove? http://www.titaniumgoat.com/stove-WiFi.html Jeg skal ha med Lavvo`en (8-10 pers.) på kortere fiske -og fjellturer med samober og 3 barn, og ser at en Lavvo brenner ikke er helt ideell mtp varme og tørking av klé (mye røyk). Ønsker derfor å kjøpe en veldig lett lavvo ovn.. Har du bestilt en slik fra utlandet (sikkerhet ved betaling, levering, toll etc..?) og fått testet den i en Lavvo?

  12. Den 8.4.2015 at 21.55, Nordhauk skrev:

    Fjellforum har blitt stedet for deg som vil berette hvordan du presser gram ut av den mikroskopiske anatomiske sekken din. For å ha rett til å uttale seg, må man jobbe steinhardt for å redusere all vekt ned til minste minimum, og være så kreativ som mulig for klare å oppnå dette. Man skal ete næringspulver og tørka kaviar. Skylle det ned med vann fra bekken. Naturligvis ikke i en kopp. Den veier for mye. Man bruker hendene. Viktig å tørke hendene før man løper videre (ja – løper! For det er kult, og det gjør turen så gøy som den aldri før har vært!) Viktige gram å hente på å ha tørre hender!   Skoene skal være av typen super-ultra-nano lightweight, naturligvis. Ankelstøtte og høye skaft er helt unødvendig. Gjerne beskjær sålen for unødvendig gummi. Man skal kutte av overflødige centimeter fra reimene på sekken, og vha kniv eller syl utvide alle luftehull og reimhull, her er det mye å hente! Man skal kappe skaftet på tannbørsten og file ned børstehøyden. Man skal brenne av halve månedslønna på å kjøpe det hippeste dyreste utstyret i signalfarvede state-of-the art lettvektsmaterialer på E-Bay. Skal man ha telt, må det være type Superlight-utgave.. Hvis det også blir for tungt, sover man i en ultratynn hengekøye, eller bare under et kroppsformet stykke super-ultra-nano lightweight presenning som man har skåret av den originale man kjøpte, fordi originalen veide for mye. Skal man fiske, holder det med noen meter ultratynt snøre. Fisken sløyer man vha en smal type tapetkniv med supertynt blad. Liggeunderlag? Det trenger man ikke. Klær? Kompresjonstights og pannebånd holder i massevis.

     

     

    ************************************************

    ************************************************

     

     

    Er det satt på spissen? Kanskje litt. Men jeg sitter med oppfatning av at for å være litt kul på Fjellforum, må du helst tilhøre den rase som sokner til en eller annen lettpakkerkategori. Er du av den trauste typen med canadaskjorte og mygghatt..Som slenger storsekken din på ryggen, og i høyskaftede jegerstøvler trasker av gårde med tre fiskestenger, en svartkjele og et par poser kokekaffe, noen stykker bacon og en pakke egg, et par flasker drivstoff til primusen, en samekniv, en foldesag og en liten kniv, en flaske whisky og en boks pils eller tre, et komfortabelt og romslig telt, en pose 50cm vinterplugger, et robust underlag og en fjellduk - ja så er du en raring. Et aldri så lite utskudd. En av de gamle skrullingene som sokner til fossile måter å leve livet ute i det fri på. Og som er primitiv nok til å bære 25kg + på ryggen.

     

    Jeg tilhører sistnevnte kategori, og ønsker med dette å understreke at jeg ser fornuften i å bytte ut det 7 kilo gamle bomullsteltet med et telt som veier 3,5kg i stedet, uten at det går på bekostning av egenskaper. Jeg ser fornuften i å bytte ut den gamle 1,5kg tunge primusen, som du må drasse med deg både rødsprit til forvarming, drivstoff og et solid skrin med reservedeler og pakninger til. Jeg ser også fornuften i å bytte ut saueskinnssoveposen med en pose i dun eller fiber som veier det halve. Såpass ser jeg gevinsten i. Selv jeg.

     

    Men jeg er jævla glad i bacon. Og elgkjøttgryte m/sopp og løk, basert på crème fraiche. Jeg er jævla glad i whisky. Jeg er tilhenger av å strekke ut beina og kose meg med en cigar etter å ha inntatt et bedre måltid i fjellet etter en lang fiskeøkt. Kanskje rusle ned til bekken å hente en boks iskald Mack-øl jeg tok med. Den smaker himmelsk i fjellheimen…Jeg vil ha samekniven og foldesaga. Ser faktisk nytteverdien i begge, og bruker de til alt mulig rart. Nytteverdi ser jeg også i primusunderlaget i aluminium, fjøla og den store termokoppen jeg bærer med meg. Jeg bærer ei flaske ekstra drivstoff til MSR’en fordi jeg anser det som en sikkerhetsfaktor å være robust på drivstoff i vinterfjellet. Det gir meg også komfort når jeg er i vinterbase. Så bærer jeg heller ned en halv flaske for mye, som jeg ikke rakk bruke opp. Jeg liker lyset fra levende lys i forteltet. Derfor bærer jeg gladelig med meg et par kronlys og noen telys. Og jeg er glad i å lese villmarkslitteratur når jeg er der ute blant elementene..Derfor har jeg med meg Thorbjørn Tufte-boka mi på 300 sider. Jeg tør hevde at det er svært lite av det jeg bærer med meg, som kan kategoriseres som ”unødvendig skjit” (hentet fra en annen tråd her på forumet). Såpass felterfaring tør jeg påstå at jeg har, at jeg føler meg rimelig komfortabel med at det jeg putter oppi min Bergans Alpinist 110 både har en hensikt og en funksjon for meg der ute i villmarka.

     

    Så er det sagt! Jeg er en vandrende motpol til det jeg, på generelt grunnlag, mener er et ekstremistisk overfokus på utstyr og vektreduksjon, om det er ”ultra lightweight” eller annen form for ”lightweight”. Når jeg leser implisitt nedlatende kommentarer rundt omkring på nettet, som omtaler meg og mine ”artsfrender av norske konservative storsekkdinosaurer”, får jeg avslutningsvis lyst til å si: Piss off! Det finnes fortsatt noen lidenskapelige naturmennesker der ute, som bærer sin storsekk med stolthet, og som verken har lyst, eller for den saks skyld kanskje råd til, å etterstrebe vekthysteriet.  

    Ble nettopp medlem, og måtte lese hele innlegget.. Veldig enig i det meste, men haller nok til at utstyrshysteriet er mer travelt enn at noen vil pakke lett. Selv trives jeg best med 25-30 kg på ryggen med min 130 ltr sekk, for da vet jeg at jeg skal på tur, og kjenner at uten pc, mobildekning så slipper stresset taket med en gang! Rikelig mat og god drikke er alltid med i sekken. Halve turen er jo bål og kaffe  c",) 

    Har funnet mange gode råd og tips i forumet allerede - kjekt å kunne hente tips fra andre som er mer erfarne enn seg selv.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.