Gå til innhold
  • Bli medlem

353

Aktiv medlem
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 353

  1. On 3/7/2023 at 5:10 PM, tshansen said:

    Det ingen tvil om at jeg har en liten forkjærlighet for Morakniv. Litt av grunnen til at Morakniv er nettopp så populær tror jeg gjenspeiler seg i prisen. Det er rett og slett få andre merker som gir så mye kniv for pengene. 

    Helt til nå!? Den nye serien deres The Ash Wood Outdoor Collection flytter seg inn i segmentet hvor konkurransen er stor og kvaliteten er høy. Vil dette slå an? Eller har Morakniv mistet fotfestet fullstending? 

    845271795_Screenshot2023-03-07at17_05_18.thumb.png.f0572cc79b9342e1f13676542af4950e.png

    2142863096_Screenshot2023-03-07at17_05_32.thumb.png.f6cbff4f16abc948f51ef183d32e59d3.png

    Det er et solid hopp i pris, uten at jeg ser nevneverdig øking i kvalitet sammenlignet med andre alternativer. (nært å tenke Cässtrom her) 
    Uansett, så kunne jeg godt tenkt meg en Wit og Rombo for eget bruk 🤩

    Men til denne prisen kan jeg rett og slett ikke rettferdiggjøre det i forhold til alle de knivene jeg har liggende som ikke blir brukt. 

     

    Resirkulert stål er all infoen om knivstålet... Åså 2195,- pluss frakt? 🤡🤡🤡

    Styrer glatt unna de der... :D 

    • Hehe 1
  2. On 10/9/2017 at 8:18 PM, zimwalker said:

    Fra: https://www.knivesshipfree.com/blog/faq-what-does-rc-or-hrc-mean-in-a-knifes-specifications/

    Se også: http://www.theclassicedge.com/characteristics-blades

    Min erfaring med F1 og S1 i VG10 er at de "chipper" nokså lett. I følge Metallurgen i knivforumet på kammeret.no er Lam Cos stålet  sprøere enn VG10...ergo...  Se innlegget og anbefalingen hans her.  (brukernavnet Metallurgen har han ikke tatt ut av løse luften, han har en doktorgrad i metallurgi)-

    PS: Mulig jeg er språklig forvirret, men når noen sier at de "sikler på" noe så er det akkurat det jeg ser for meg!  (joda, vanlig i bruk ser jeg, men det hjelper ikke...)

     

    Beklager at jeg vekker en zombie her..

    Men dette er feil, LamCos skal være seigere/tøffere enn VG10.

  3. 38 minutter siden, stålmann skrev:

    De bøyde seg sideveis , og måtte bøyes tilbake.  Har også greid dette med en av de nyeste , men den brukte jeg unødig hardt.

    De var litt skuffa over de nyeste knivene rett og slett , men er jo bedre en at de hadde brukket.

    Jeg kan forstå at de bøyer seg hvis dere har satt press sideveis, for å brekke opp ved o.l., men ved batonering slår en bladet rett nedover så skjønner ennå ikke helt hvordan dere klarte det.

    Ellers er vel min konklusjon etterhvert at 8" samekniv hører hjemme i skuffa. Da pakker jeg mye heller A1 i sekken sammen med en god foldesag og setter en liten hendig kniv i beltet.

  4. 13 timer siden, kravlo skrev:

    Takk:) Jeg tror, det blir Lundhags Professional. Får prøve det i hvert fall og se, om det passer bedre. 

    Det er sykt bra støvler, håper de passer deg. Tror jeg har hatt mine i over 10 år nå og er veeeldig fornøyd. Det som også er litt kult med disse er at en kan sende de tilbake til Lundhags når sålen er utslitt og få satt på en ny. Dette koster riktignok 750,- SEK + frakt men kjekt å ha alternativet.

    http://www.lundhags.se/Kundservice/Skomakaren

    • Liker 2
  5. 31 minutter siden, Tiur3 skrev:

    Grove tenner, høres ut til å være bra. Videoen viser en bra sag. Tror jeg også skal kjøpe en slik, for å teste. Kanskje med noe kortere blad, ca 20 cm holder til mitt bruk.

    Sjekk ut hjemmesiden til Silky her: http://www.silkysaws.com/Silky_Saws/Folding-Straight_2

    De har masse å velge i, finn ut hva du vil ha og så kjøper du på Ebay. Der er det endel å spare. Ville muligens valgt denne om jeg skulle bestillt på ny: http://www.silkysaws.com/Silky_Saws/Folding-Straight_2/Super-Accel-210mm-Saw-1375#sthash.etjeVFBx.dpbs

    Den blir levert med LG blad som standard.

    Når det gjelder videonen så legg merke til at DBK mest sannsynlig bruker MED str blad, så med LG blad vil en se en enda mer hvassere effekt.

    • Liker 1
  6. 10 timer siden, zimwalker skrev:

    Takk for bekreftelsen @353! Og takk for videoen. Ivrige karer! Da har jeg gjort meg selv kr 192,19 fattigere. Rart hva man finner at man trenger, når man får tenkt seg litt om. Som å gå på Biltema og Clas Ohlson, vanskelig å komme tomhendt ut, finner alltids noe man ikke visste at man trengte da man kom, men likevel bare "må ha".

    Tror du blir fornøyd. Noen sier jo at de grove bladene kun er til mykt levende tre, men jeg har sett flere rapporter på at den grove funker veeeeldig bra "over alt" og at den øker effekten betraktelig på alle typer tre. Blir gøy å teste dette selv.

    • Liker 2
  7. Det ser riktig ut det. Blå er "fine", gul "medium" og rød er "large". 

    Her er en video med Dutch Bushcraft Knives der de tar litt A-B tester osv. Det er en av videoene som fikk meg solgt hvertfall.

     

    • Liker 2
  8. Støtter dere som går for lette fjellsko uten membran, selv har jeg vært veldig fornøyd med Salomon Fellraiser denne sommeren.

    MEN.. Dette er som sagt om sommeren. Høst, vinter eller kald vår foretrekker jeg Lundhags jaktstøvlene mine og foretrekker å være både tørr og varm på beina.

  9. 12 timer siden, zimwalker skrev:

    Fikk ei Silky Gomboy i posten nylig. Kostet meg ca 290 med frakt(Ebay). Vekt 275g. Men mine behov er nå beskjedene. Så det spørs nok om dette ikke først og fremst blir ei grensag til bruk på tomta. Så da blir det nok fremdeles Fiskars lille SW73 Xtract på 117g som får plass i sidelomma ved behov. Kostet under 200 da jeg kjøpte den for noen år siden. Koster ikke så veldig mye mer nå, se: http://www.prisjakt.no/product.php?p=1274957 Den er ikke stor, men er i hvertfall større en saga på min Leatherman. Har også ei Eka Viking 21, veldig god, men blir ikke så ofte med ut, ikke store behovet som sagt.

    Var det 21 modellen du kjøpte? Synes Silky bladene ser veldig imponerende ut i diverse tester rundtom. Et tips jeg har hørt, som jeg selv skal teste, er at det beste er å bruke det groveste bladet du finner på silky sagen. Gomboy blir levert med med. str tagger, så jeg har bestillt blad med grove tagger i tillegg. 

  10. Den 13.9.2016 at 12.19, Bjørja skrev:

    Frisportsaga fungerer fint, men har en svakhet med skruene som må brukes ved montering. Det førte for min del til at jeg mistet en skrue i mørket i høyt gress. Skruen var ikke å finne, og jeg kommer til å satse på en annen sag fremover.

    Sagen fungerer ellers greit.

    Dette kan jeg bekrefte at er ganske irriterende med frisportsaga. En ser gjerne god ved mens en fremdeles går og da er det litt styr å motere/demontere frisportsaga hver gang en ser noe brukbar ved en vil ha med seg videre. Og vips så forsvinner en av disse mutterne, som i tilleg er lakkert svarte. 

    Frisportsaga får ellers stor pluss fra meg når det gjelder sageeffekt og pakkvolum.

    Fremover kommer jeg til å bruke Bacho laplander og så har jeg i tilleg bestillt en Silky Gomboy 21 som jeg gleder meg til å teste. Mao går jeg for foldesager på de neste turene.

  11. Den 22.3.2016 at 22.54, zimwalker skrev:

    Ulempen er, at det stadig kommer nye kniver inklusive noen som du faktisk kunne tenke deg å kjøpe...om det ikke var for at du har et lager av "godt likte" du kjøpte før..  :-/
    Se: http://outdoornews.morakniv.se/      flere linker i : http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=23&t=120144

    Garberg med lærslira frister jo syyyyykt... 

    Noen som kan si meg hva fordeler det nye stålet 14c28n har opp mot gode gamle 12c27?

  12. 3 timer siden, K-nitraM skrev:

    Hva med her? 

    http://us11.campaign-archive1.com/?u=0fd080e75dcbd03394006a4bd&id=70712b8dd6

    Ser ut som de har mesh innertelt på lager :)

     

    3 timer siden, Blaser skrev:

     

    3 timer siden, Walle skrev:

    Ser de selger det her også:

    https://brukas.no/telttilbehor-c314

    Takk gutter!!

    Har sendt en bestilling så får vi se hva de kan diske opp med! 

  13. Den 24.2.2016 at 19.33, Per Fredrik skrev:

    Laphroaig finner du her,  http://laphroaig.com/ Dette er ikke et merke en starte med, men mange kommer hit etter å ha "vandret" over høylandet. Ellers er Hightland Park http://highlandpark.co.uk/ en velsmakende Whisky, men ikke så "sinna" som Laphroag. Jo nærmere vestkysten en kommer jo mer røk smak. Ellers til sigar høre det med rom, lærte det av en kubansk sigarmester. Whisky til sigar blir "smør på flesk". Husk å ha vann i whiskyen, dette frigjør aromaen, legg merke til hva som skjer i glasset når det helles vann i. Mengden vann er opptil den enkelte. Dette sa Lord Macdonald, klan lederen, i et tv program, så da er det nok sånn det er. Han fortalte også at han var blitt saksøkt av Mcdonalds, burger kjeden, fordi burger kjeden mente at han hadde stjålet navnet deres. Hva skal jeg gjøre så Lorden med et smil, dette har jo vært familiens navn i over 500 år.

    En slant vann i en god rom kan også gjøre underverker med å "åpne" den.

    • Liker 1
  14. Til den prisen en betaler for dette (latterlig)dyre merkevare bør en få pengene tilbeke OG ny vare på kjøpet. Nevnte varemerke har jo vært ganske så profilert her på forumet så om de ikke lever opp til sin (sinnsvake)pris bør jo hvermannsen få med seg det. 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.