Gå til innhold
  • Bli medlem

Tudi

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Tudi

  1. Tusen takk, det var jo en kjempepris:) kan gå for det til 4 åringen også. 14 åringen vår er 186 cm, så jeg ser det kan bli litt kort. Finnes det kanskje i lengre versjon ?
  2. Vi har hvert sitt Mammut kompakt pump mat liggeunderlag med pute. Vi er veldig fornøyd med disse. Nå må vi kjøpe til ungene også, og tenker enten at de arver våre og vi kjøper nye, eller at vi kjøper noen billigere til ungene. Ser at disse nå koster 1400(betalte 800 for et par år siden) så det er mulig en får enda bedre underlag til den prisen. Er det noen som har noe å anbefale? nye til oss voksne eller en billigere variant til barna? Bør være minst like gode, så alle får sove godt. Barna er 11 og 14. skal også ha et til 4 åringen, men det trenger ikke være så tykt.
  3. Valget falt på en Bergans Trollhetta 95 liter. Så da havner den under juletreet i år:) Vi kommer til å teste med det vi trenger av utstyr for å se om der er plass til det vi føler vi trenger, og om den evt sitter godt på. Er den for liten bytter vi til 110 liter. valget falt på denne fordi det ser ut til at den har mange praktiske løsninger, den veier ikke all verden (2,7 kg mener jeg, kontra Osprey xenith som er 2,4), og den har fått gode skussmål. den virker også hakket mer robust, og jeg har inntrykk av at det er lettere å reklamere enn på de utenlandske merkene om ting skulle ryke. Ikke minst så fikk jeg den til en veldig fin pris, 2300,- på den lokale sportsbutikken, som i tillegg yter strålende service og er gode på Reklamasjonsbehandling. Så da får jeg bare håpe at det er en god sekk som dekker gubben sine behov:)
  4. Takk for kjempegode tilbakemeldinger:) Jeg fikk ikke nevnt at ungene er forholdsvis store. Minste på 4 år er det nok som må bæres for, og som regel er vi begge foreldrene med på tur med hver sin sekk. Jeg tenker derfor at 85 eller 95 liter kan holde?
  5. Jeg har kikket litt på sekker til gubben, men det er jo så mange sekker der ute, og sikkert like mange meninger som det er sekker Vi er ikke fjellvante, og har ikke kapasitet til at vi har lyst, men prøver oss mer og mer frem. Sekken skal brukes til type fjelltur med barna hvor vi skal dra med vårt store telt (Bergans Wiglo LT4), og det som trengs av utstyr. Han drømmer også om å gå en langhelg i fjellheimen alene, med et mindre telt. Sekken må være stor nok til dette, men jeg ser for meg at 80-85 liter må holde? Det må også være muligheter for å henge div utenpå sekken (sovepose, telt, drikkesystem hadde også vært kjekt, evt lommer hvor drikkeflaske er lett tilgjengelig). Jeg har sett på Arc'teryx Altra 85, som jeg heller imot, men ser at det ikke er muligheter for å feste noe utenpå denne(f eks teltet)? Jeg har også sett på Osprey Xenith 88, som er forholdsvis rimelig, men jeg ser når jeg leser litt om denne at stroppeklemmene er ganske skjøre og flere sliter med at disse knekker lett ved stor belastning (som f eks å henge telt utenpå). Bergans Trollhetta 95. har ikke lest meg nok opp på denne, men mener den har mange gode festeordninger osv. Norrøna Svalbard synkron pack 80 kommer godt ut i tester, men har ikke studert nok til å se om den oppfyller kriteriene over. Noen innspill eller anbefalinger?
  6. Vi er et par som skal gå fra Tafjord til Bjorli. Vi skal starte fra Zakariasdammen i 12 - tiden, og må være fremme ved Tunga senest ved 15/15.30 tiden dsgen etter (skal videre til Snøheim og må rekke bussen der). Jeg gikk der for et par år siden, og gikk da ruten Reindalsseter - Pyttbua. Overnattet da på Reindalen og gikk over til Pyttbua på ca. 6 timer med relativ tung oppakkning. Vi vurderer å ta med telt og tenkte at vi kanskje kunne slå læir et sted mellomReindalen og Pyttbua, men husker ikke hvor gunstig det var å slå opp telt når en kom et godt stykke forbi Reindalssetra? Siden jeg har gått denne ruten før, tenker vi litt på å gå via Veltdalen i stedet. Vi rekker nok opp dit på dag 1, men usikker på hvor tøff og lang ruten er fra Veltalen til Tunga?(via Pyttbua). Mulig dette blir litt for langt mtp å rekke Tunga igjen innen kl 15 dagen etter?
  7. Vi skal ønske oss en dagstursekk i julegave. Den skal brukes når vi er på både kortere og litt lengre dagsturer. Den skal primert romme mat, drikkeflaske, termos, evt primusen og litt småtteri(votter,luer, lette plagg osv). Den må ikke være for liten, men heller ikke større enn at jeg kan bruke den om jeg skal på en fjelltur alene og ikke trenger å dra med så mye. Gjerne tilpasse drikkesystem, men ikke et must.
  8. Jeg ser det er mange innlegg om liggeunderlag her, og Expeed og Thermarest er de to merkene som går igjen. Jeg dro til butikken i dag for å se på disse, og kom da over liggeunderlaget nevnt i overskriften. Det var på tilbud til 879,-( de hadde hatt samme tilbud på friluftsmessen og ikke priset de opp igjen). Det var foret med dun, oppblåsbar pute, samt at det veier 900 gr, R-verdi på 3,1 Jeg vil gjerne kjøpe noe som er bra da både jeg og min mann sliter litt med vonde skuldre, og sliter med å sove på harde underlag. Samtidig har vi 3 barn så det begrenser seg hvor ofte vi får tid til å dra på tur, og det sitter derfor litt langt inne å bruke til sammen 4000 på 2 liggeunderlag:-) Prøver å finne litt om dettenunderlaget på nett, men har ikke funnet noe om allurat denne modellen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.