Gå til innhold
  • Bli medlem

trondlk

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om trondlk

  1. Noen som har erfaring med det amerikanske Big agnes string ridge 2 ? Virker som et fint telt også, men vet ikke om noe sånt selges i eller til Norge? Legg merke til vekten på 2,5 kg.
  2. En uke på Hardangervidda, alene og i tildels skiftendevær, regn, vind, sol og mygg... Konklusjon: Hilleberg Allak eller Helsport 2 Reinsfjell?? Noen ville kanskje sagt Soulo nå, men det er for lite til alt annet enn å sove. Og ikke mer enn 95 cm høyt innvendig (minst 100 cm trengs). Med tunelltelt mister man en del av utsikten. Samt mer plasseringsvennlig med et kuppeltelt. Såååå...valgets kvaler dette (men kommer nok opp i 3 kg uansett om man vil ha en viss kontroll på ventilasjon)
  3. Nevn noen 2-3 kg's telt dere er fornøyd med ventilasjon da? Eneste forutsetning er at teltet er prøvd i både regn og vind over en viss tid.
  4. Si meg...hvor mange lag består dørene i Superlight teltet av? Det normale i telt er vel 2 lag: 1 myggnetting og 1 (gul) heldekkende med glidelås. Hvis det er fastmontert myggnetting i Superlight som del av døren, klarer man vel bare i begrenset grad styre kulde og varme? Klart du bør tørre sammenligne...
  5. Hvilket telt har du? Har du forsøkt som LightDan skriver, og fått bedre luftstrøm på teltet ditt ved å skape flere ventilasjonsåpninger nede (løfte opp duken på teltet med en stein e.l i praksis)?
  6. Håper dere med Reinsfjell 2 Superlight kommer på banen, og som gjerne har erfaring med andre telt fra før også.
  7. Det finnes to utgaver av Reinsfjell 2: Vanlig utgave (3kg) og Superlight (2 kg). Disse har sannsynligvis ganske ulik ventilasjon, bl.a. har Superlight mye mindre myggnetting enn vanlig utgave, på dager det er behov for mer luft inn i teltet og med mye småkryp i luften. Om natten kan man heller ikke justere nettingen på Superlight helt opp, for enda bedre kontroll av luftstrømmene. Kommentar til dette?
  8. Er i prosess med å se på flere ulike telt, både enmann og tomanns. Skal primært brukes til turer alene på Hardangervidda o.l Informasjon om vekt og andre egenskaper er lett tilgjengelig på nett. Har sett på flere telt fra bl.a. Hilleberg og Helsport. Det jeg likevel savner er mer objektiv informasjon om hvordan en riktig luftgjennomstrømming helst skal foregå. Mens Helsport på noen av sine telt får inn luft i luker nede i teltet, for så å slippe disse ut mer oppe i teltet, har Hilleberg i sine Soulo, Jannu og Allak luftstrømmene kun i toppen av teltet. På Allak er det ikke mindre enn to luker i toppen av teltet (selv på soverommet hjemme sover man ikke i gjennomtrekk). Kan egentlig to så ulike prinsipper fungere like bra mht luftens vandring teltet? Og hva er best for brukeren? Er dette telt som har vidt ulikt bruksområde, f.eks at Hilleberg er mer egnet i høyereliggende kalde vindområder, for å unngå at luften kommer rett inn mot kroppen til dem som sover? Få deres erfaring på dette?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.