Gå til innhold
  • Bli medlem

Hois

Passivt medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hois

  1. Mener en sekk på 12 kg koster 650,-, men hver 6 sekk er gratis. Ikke det billigste foret, men jeg tror det er bra. Finnes også med hvitfisk (torsk, tror jeg). Brukte Fish4Dogs tidligere også, men så sluttet FK å selge det. Sist jeg var der etter hundefor ville jeg kjøpe Apetitt, som jeg begynte med da det andre ikke fantes mer. Men så hadde de heldigvis begynt å selge det igjen. 

    OK.

    Da må jeg spørre på min lokale FK-butikk. Finner det nemlig ikke på nettbutikken.

  2. @Lars J

    Antakelig ille for bikkja også i lengden. ;)

    Mine hunder (en am. akita og en buhund) har lenge gått på Labb og Appetitt fra Felleskjøpet, men de gikk lei. Nå bruker jeg tørrfor fra "Fish4Dogs" basert på laks, og Vom/Hundemat, der jeg gir annenhver dag tørt og V&H. Det ser ut til at de liker dette mye bedre. Både "Fish4Dogs" og VH selges hos Felleskjøpet.

    Hvordan er prisene på fish4dogs hos FK??

    Mine hunder er også glade i fisk, og de blir også veldig fin i pelsen av det, så dette kan jo være noe.

  3.  

    Forargelsen blir enda større når Felleskjøpets Labb og Appetitt blir pent plasert! Og det blir fremsatt ulike konspirasjonsteorier om at det danske og svenske veterinær laboratorium som i et tilfelle testet var "kjøpt" av landbruks organisasjonen "Felleskjøpet", for landbrukere hang sammen som ertehalm - også i utlandet. Vel, Norsk landbruk står neppe i høg kurs i Sverige og Danmark, med import restriksjoner,subsidier mv. 

     

    Men jeg har likesom du  2 stk. alaska husky, som jeg forer med blanding av Vom og tørrfor. Jeg brukte en god stund Appetitt energy, men de gikk lei og nå forer jeg med Vom blandet med Labb Pluss. Alle er fornøyd. Rimelig og hver 5 sekk gratis.

     

     

    Hilsen

    Elgen 

    Ja jeg har også testet Labb sitt hundefor, og det forundrer meg noe at dette har kommet "godt" ut i mange tester. Hundene mine ble veldig gule i pelsen av dette hundeforet. Det har jeg ikke hatt noe problem med på andre merker. Hva årsaken til dette er, vet jeg ikke, men har også hørt flere som har hatt samme problem. De ble der også fort matlei, som jeg også opplever med Troll sitt hundefor.

     

    Jeg har i motsetning til deg ikke noe problem med dårlig mage ved foreing av feitere for. Men derimot ser det ut til at hundene liker dette bedre en det mer "vanlige" foret fra de fleste leverandører.

  4. Hei!

    Vurderer sterkt å selge motorsykkel for å begynne med elsykling. Har en drøy mil til jobb med mye oppover hjem. Jeg sykler innimellom nå, men det blir for slitsomt/tregt å gjøre det hver dag. Nå har tanken om elsykkel vokst på meg lenge, og jeg ser for meg å sykle hver dag, hele året, også til øvrige aktiviteter.

    Når jeg selger motorsykkelen, så kan jeg i grunnen ha fritt budsjett, siden jeg sparer masse uansett :-). Markedet ser ut til å være ganske bredt, mye å velge i, mange etablerte deleprodusenter. Ser også at innovasjonen har begynt å ta seg opp med f.eks lukket krankgir og beltedrift.

    Noen som har erfaringer og/eller anbefalinger?

     

    Hei.

     

    Jeg vil på det aller sterkeste anbefale el-sykkel. Spesielt til pendling.

     

    Som mange andre også sier, velg en sykkel med en viss kvalitet. Skal sykkelen brukes en del, bør du vurdere en sykkel som koster veil. over 20.000,- Og som en del andre sier, velg en med sentermotor eller evt bakhjulsmotor. De er av erfaring mye bedre både med tanke på kvalitet og trekkraft. Plassering av batteri er også noe du bør tenke over. Et sentermontert batteri gir mye bedre balanse på sykkelen.

    I tillegg er jo kvalitet og størrelse på batteri av stor betydning. Dette kommer jo an på hvor lang rekkevidde du trenger og hvor mye sykkelen skal brukes. Husk at rekkevidden vil gå betraktelig ned på din vei hjem om det er mye bratte bakker. Velg heller et batteri med litt ekstra rekkevidde. Da slipper du å lade hver dag. Det er ladingen som etter mye tid sliter på batteriet.

     

    Når det kommer til el-sykkel kontra vanlig sykkel med tanke på trening/trim, så er det jo valgfritt hvor mye hjelp du vil ha. Det er jo uproblematisk å sykle over 25km/t med en el-sykkel, selv om motoren ikke gir deg hjelp til høyere hastighet enn det. Så det argumentet føler jeg faller litt i gjennom. Vekten på en el-sykkel er jo selvfølgelig mye høyere en en vanlig sykkel, men da får man jo se på det som enda bedre trening. ;-)

     

    Ellers undersøkes det nå å å få godkjent sykler som går opp til 45km/t. Disse blir antageligvis å regne som moped og må registreres og forsikres. Men på den annen side blir de registrert som el-kjøretøy og vil bli momsfritt. Det er noe uklarhet rundt dette lovverket enda, så ta dette med en klype salt.

     

    Ett godt tips før du går til annskaffelse av en el-sykkel; snakke med flere som har brukt det en stund og snakk med flere som selger det.

     

     =>  Lytt til erfarne el-sykkel-folk! :-D

  5. Jeg har vel også kommet frem til at det beste jeg har prøvd så langt er Royal Canin 4800. Tispene mine veier 22kg og 26kg, så de spiser en god del de også. Men som suplement til vom blir det vel uansett overkommelig.

    Dette driver de å selger til gode priser på Plantasjen innimellom, halv pris og hver femte sekk gratis(?). Tror det er på sommeren før jakta...

     Hvem ellers er det som leverer dette??

     

    Eller ble jeg litt nysjerrig på foret fra hundekjørebutikken. Spørs om jeg skal prøve en sekk.

  6. Troll sitt har jeg forøvrig prøvd, men det er ikke hundene mine noe særlig interessert i. Da kan det gå 3 dager uten at de spiser. Og en periode jeg fora bare med det var de mye magrere enn de er i dag når de for det meste spiser vom.

  7. Ja det er et tørrfôr jeg er ute etter. For å ha noe å variere med. De har en tendens til å bli litt matlei når de spiser det samme hele tiden. Og i tillegg er det greit å ha noe når "noen" glemmer å tine frossen vom. ;-)

    • Liker 1
  8. Hepp.

    Er det noen som kan komme med anbefalinger på godt hundefór som ikke koster 7-800 kr pr sekk. Jeg har 2 Ah tisper som fores hovedsaklig med vom (frosset). Men jeg er ute etter et suplement til dette.

    Andre foringstips tas også imot med takk.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.