Gå til innhold
  • Bli medlem

frode71

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frode71

  1. Nå er det rett over en måned til vi skal gå Finse - Haukeli og det ser ikke ut som snøsmeltingen er så veldig godt i gang. Har noen en ide på hvordan "føret" blir på Hardangervidda dersom alt blir forsinket? Har hørt at det kan bli mye myr dersom alt blir forsinket. Er det noen som har erfaringer? Vurdere nå å ta turen fra Haukeli og ned over til Sirdalen. Det vil vel være mindre snø den veien i slutten av Juli eller?

  2. Hadde egentlig tenkt å kjøpe Wiglo 4LT som familietelt (2 voksne+2 barn) , men så dukket Helsport Blefjell 4 opp i et søk. Har noen her +/- på Wiglo vs Blefjell 4?

  3. Hei

     

    Skal gå finse - Haukeli i slutten av Juli. Turen skal gå hovedsakelig via betjente hytter (Krækkja-Rauhelleren-Sandhaug-Litlos-Hellevassbu-Haukeliseter). Tenker i utgangspunktet å ta med primus og tørrmat for a ha et varmt måltid midtveis hver dag når vi går (går 6-8timer pr dag). Men ser jo at du kan få laget niste på hyttene. Hva tenker dere som har vært litt på tur niste pakke eller varm mat (og noen ekstra kg i sekken). Et annet spørmål...tenker å fly fra stavanger, men da kan vi ikke ha med gassbeholder. Får en kjøpt dette på finse(kommer på en søndag)? Er det mulig å kjøpe proviat på disse selvbetjente hytten? Tenker tørrmat, sjokolader,nøtter osv. Selges det gassbeholder på disse hyttene? Bør en bestille plass på hyttene? 

     

    På forhånd takk for alle svar.. :D

  4. Min erfaring vedrørende sko med og uten ankelstøtte er....

     

    Har alltid brukt fjellsko med relativt bra ankelstøtte på mine turer i fjellet. De siste årene har eg brukt Crispi Skogshorn Pluss som har vist seg veldig stødig, rimelig vanntette, relativt lette og med godt feste på de fleste underlag. 

     

    Sist sommer stakk eg til fjells i godværet med nye og lavere/lettere sko, type Viking Anaconda Boa III GTX som eg til da bare hadde prøvd i lett terreng. Erfarte at disse også fint kunne brukes i høyfjellsterreng og var strålende fornøyd, enn så lenge.

    Etter to døgn i fjellet var det tid for retur, med passe tung ryggsekk (sikkert 15kg+) I første nedoverbakke smalt det og et kraftig overtrokk var et faktum. Var rask med å tape ankelen, avlastet venstre fot med å flytte vekt fra sekk til høyre arm og fortsatte nedoverturen. Brukte vell tre ganger så lang tid tilbake til bilen enn normal gangtid og den turen var smertefull. 

     

    Oppsøkte siden lege, fysioterapeut og kiropraktor og gjennomgikk ultralyd- og MR- undersøkelse og fikk konstatert avrevet korsbånd og splittet sene. Hinket rundt i fire måneder og etter lang tid forsvant gradvis hevelsene. 

     

    Den dag i dag, åtte måneder senere, kjenner eg fremdeles noe smerter i venstre ankel og frykter at årets fjellturer vil bli veldig begrenset. På tross at eg er rimelig fornøyde med Anaconda-skoene vil disse heretter ikke bli brukt til fremtidige fjellturer.

    Eg behøver gode sko med ankelstøtte og Skogshorn-skoene mine vil heretter alltid bli foretrukket på turer i fjellet. 

    Hmm, tenker jeg går med høye fjellsko og lar joggeskoen bli oppi sekken på min tur i sommer. Veldig ugreit med overtrokk++

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.