Gå til innhold
  • Bli medlem

Bragvin

Passivt medlem
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Innlegg skrevet av Bragvin

  1. Som nevnt ovenfor flere ganger er dette et begrep som brukes svært forskjellig, noen tenker det i avstand og andre i tid, også er det jo svært individuelt hva som føles som en lang tur :)  Personlig definerer jeg vel turer etter lengden jeg er borte og ikke lengde i avstand. Dagstur, helgetur, ukestur osv....grensa til langtur er nok for min del når det passerer en uke med telting ute i marka. 

    • Liker 2
  2. Kan føye til flere steder i Sulitjelma som er vel verdt et besøk på denne årstiden, Villumsvann, Fuglvann, Tjorvi (rett ved veien når du kommer inn til Balvatn).  Fin tur fra Avelon (før du kommer inn til bebyggelsen i Sulis er en bru over vannet), gå opp til Furuhaugen- Villusmvann- Skuorta- Fiskelaus- Sølvbekk for så å ta Rosna og Fuglvann som avslutning. 

    Troms som nevnt ovenfor er det flere svært lett tilgjengelige plasser, Ringvassøya er en av disse. Der er flere hundre vann som holder ørret av fantastisk kvalitet!

  3. On ‎6‎/‎17‎/‎2018 at 8:07 AM, REs said:

    Nå er det vel ikke alle som kan påta seg å tråkle sammen større kutt verken på seg selv eller  andre, men du kommer langt med en rull sportstape. De fleste kutt og rifter kan ganske enkelt tapes sammen med godt resultat. 

    Et annet problem med å sy sammen en skade ute i felt er faren for infeksjon under suturen. Det har både jeg og min sønn opplevd etter en operasjon. Dette kontrolleres vanligvis helt greit med antibiotika siden det normalt ikke er forårsaket av spesielt "sinte" bakterier, men ute i felt kan man aldri vite hva som kan skjule seg i et sår.

    Joda, det er vel alltid en fare for infeksjon, derav Jod og flere spritservietter (i tillegg til lommelerka :P). 

    Sier jo ikke at dette er for alle å bruke, men det er ikke dumt å lære seg å sy noen enkle sting, om ikke for sin egen del så er det veldig greit om bikkja river en pote og det er langt til folk.

  4. 3 minutes ago, Terka said:

    Duct tape og kraftig smertestillende.

    Litt mer spesifikt, det du trenger for stoppe blødninger, stabilisere brudd, og få dempet smerte nok til å være mobil. Og tilhørerne kunnskap om førstehjelp.

    Det meste annet blir liggende hjemme i "plasterpakka" på badet for min del. (Men har med ting  for å hindre eller lindre gnagsår på de turene jeg forventer det). 

    @Thoreau,  min farfar fikk hjerteinfarkt på tur alene i fjellet lenge før mobiltelefon osv fantes. Han kom seg etterhvert ned til bebyggelse og lege, og fikk som svar at hadde han kommet seg dit så var det svar godt nok og han kunne dra hjem.

    Her erfart at sutursett er ganske kjekt å ha tilgjengelig, veier ingenting heller. Ha sydd både hund og menneske på tur ;) 

    • Liker 2
  5. imodium hadde jeg faktisk glemt og hadde det heller ikke med i fjor, noe jeg kjedelig nok fikk erfare konsekvensen av 😂 det blir pakket ned på mandag etter innkjøp 😉

    Den første langturen er på 16 dager, ettersom man har to unger og den tredje er på vei begrenser lengden seg til omtrent to uker og to perioder i året. 

    Kompetansen for bruken av det som er i pakken er selvsagt der, det er en forutsetning i min mening. 

    27 minutes ago, Memento mori said:

    Er flere lange tråder på dette, den sist i 2016. 

    Hva har du i førstehjelpssettet ditt?

    Hvor lang er en langtur?  Langhelg eller 6 mnd? Her inne er det stort sprik. Ikke minst hvor langt unna folk er du, og har du kompetanse til det du har med deg? 

    Det er vel noe av essensen i disse trådene. 

    Dwight Eisenhower sa, "planning is everything, the plan is nothing."

    Er mye lærdom/erfaring  i disse trådene. 

     

  6. Da er årets første langtur bare et par uker unna, og den obligatoriske gjennomgangen av førstehjelppakka tas og evt påfyll gjøres. 

    I den forbindelse lurer jeg litt på hva folk bruker ha med i sin pakke? 

    Legger ved bilder av min, innholder;

    Sutursett, div smertestillende, bandasje, plaster, desinfeksjon, jod, pinsett, tennstein, vannrense tabletter, sårteip,  strips, nål og bjørnetråd pluss noe lappesaker for telt o.l 

    20180616_165832.jpg

    20180616_170654.jpg

    20180616_170749.jpg

    • Liker 3
  7. 13 minutter siden, fjelldilla skrev:

    Hva heter teltet? (Lenken viser til hele teltsiden...) Holdt det mål på den lengre turen også?

    Hei.

    Heter Cloud 2 Ultra light. Teltet har holdt mål hele forrige sesong, og skal tas i bruk igjen straks ;)  Det holder bedre plass en jeg hadde trodd også, ligger 2 pers og hund inni på samme tid, sekken ligger ute med regntrekk da. 

  8. 1 time siden, Tessatroll skrev:

    Kanskje me sku skifta bupel ei stund :P Eg for min del kan ikkje forstå at ein lengtar etter at vinteren skal sleppe tak i byrjinga av april. SJølv sitt eg i full vårbløming og tviheld på stilongsen, og forbannar den korte vinteren :P

     

    Vinteren er fin det også, skiturer og isfiske i varmende solskinn, fantastisk naturopplevelser i fjellet hvor deler av naturen som har vært i dvale lenge kommer til liv igjen 😊  men savnet etter sommer dukker tidvis opp innimellom den nesten 7mnd lange vinteren 😉

  9. 43 minutter siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

    Hmmmm, ser absolutt ikke så dum ut den greia der. Kan sikkert brukes i innertelt også for oss som liker å kosefyre? ;) 

    Den funker som sagt helt gull til kosefyring, det beste med den er at den er helt stille! Så i den stille kvelden ligger man å hører på viltet og andre dyr som er i området, det er rett å slett bare vakkert ;) 

  10. 43 minutter siden, rbhelle skrev:

    Oi, denne så bra ut. men krever den et høyt fortelt? Denne kan jo være fin å ha inni innertelt eller?

     

    Hei. 

    Jeg fyrer med den bare i innerteltet mitt, hvor stor høyde den krever tør jeg ikke påstå for mye om da jeg ikke har måtte tenkt på dette siden mitt telt ha en ståhøyde på 180cm. Men tror det skal gå greit om en har rundt meteren.

  11. Da jeg med årene har slitt mere og mere med en kranglet rygg (flere prolaps) har dette preget teltlivet de siste årene, siste langturene i telt har jeg slitt skikkelig med å komme meg på bena om morgene og kunne brukt timer på å rette meg skikkelig opp. Etter flere runder med dette på tur fant jeg ut at nok var nok, det var på tide med en forandring! Enten måtte det bli omtrent slutt på teltlivet, eller så måtte jeg invistere i nytt liggeunderlag. Har tidligere brukt et lett og tynt skumgummi-underlag med folie på ene siden, dette har isolert godt og vært meget praktisk på tur sommer som vinter, men holdt ikke lengre må pga ryggen.  Det endte med at jeg invisterte i et underlag fra Mammut, og dette vil jeg påstå er noe med den beste invisteringen jeg har gjort.  

    https://www.fjellsport.no/mammut-king-size-pump-mat-cft-10-0-cm.html

    Med en R-verdi på 8.2 er du garantert å ikke fryse pga underlaget, det er god plass og du ligger som en konge på det. Etter å ha lagt ute i mellom minus 15 til 20 grader på vinteren kan jeg garantere at den holder mål i fht til R-verdien. Et annet aspekt jeg setter stor pris på er tykkelsen på det, med sine ti centimeter merker man ikke små ujevnheter som er under underlaget. Det er også såpass bredt (70cm) at en kan bevege seg i soveposen, legge seg fra side til side uten at en faller utenfor. Lengden er bra nok for de fleste med sine 198cm, holdt i massevis for meg som bare er 178cm. Underlaget er også robust produsert med 100% Polyester squareTX ™ 40D ripstop, Det tålte at bikkja mi med sine kvasse klør vandre oppå det og at en liten glo kom på det uten at det ble hull i det, Om det er noe en kanskje kan se på som et minus så må det være vekten som er på 1.59kg, og med en pakke størrelse på 57cm langt og 14cm i diameter vil det for de råeste lettvektsfolke bli i det meste laget. Men for min del som ikke teller gram når jeg pakker og heller ikke går av veien for en litt tyngre ryggsekk på ryggen til fordel for litt ekstra komfort, ja da er dette verdt hvert et gram og centimeter. Kan ikke huske at jeg noen sinne gang har lagt så komfortabelt på telttur som jeg gjorde med dette liggeunderlaget, ANBEFALES! 

    Pluss:  Vanvittig liggekomfort, robust og seriøs isolasjonsevne med en R-verdi på 8,2. 

    Minus: Pakket størrelse og vekt 1.59kg

    Da jeg hadde en gammel sovepose som kan kalles velbrukt og litt til, så jeg mitt stikk for å kjøpe en ny siden jeg først var i gang med å fornøye utstyrsgarderoben min. Jeg har tidligere brukt både dun og syntet poser og gikk denne gangen for en syntetpose. Dette på bakgrunn av egenskapene til syntetstoffet ift til fukt, hvor komfort på en måte går foran både vekt og pakkestørrelse.

    https://www.xxl.no/helsport-svartisen-x-trem-v-black/p/1129746_1_style

    Jeg vurderte mange forskjellige poser, men fant ut jeg ikke skulle gå helt bananas økonomisk og kjøpte meg en Svartisen X-trem fra Helsport. Den ble også prøvd ut i den kalde vinter natta som lå mellom 15 og 20 minus, den ble også satt på sikkelig prøve da den ble fuktig i forkant av nattesøvnen. Dette er ikke blant di dyreste vinterposene, men heller ikke blant de absolutt billigste da den koster 2k på XXL. Den fungerte bra på turen, hadde som vanlig på meg longs og ulltøye inni den på natten men ikke sokker. Jeg sov som et barn gjennom hele natten og frøs ingen plasser, heller merket jeg ikke tendenser til at det ble kjølig noe plasser. Var god og varm på beina selv uten sokker (da disse lå til tørk i posen). Posen holder mål under de fleste forhold i vinterfjellet med en T-Ext på -38 grader og vil påstå å si at dette er mye pose for pengene! 

    Pluss: Pris og tåler kulde godt selv om det er oppstått fukt. 

    Minus: Vekt 2.8kg. 

    • Liker 3
  12. 2 timer siden, Nordhauk skrev:

    Velkjente trakter!    Jævlig bra historie. Kontrastfylt tur, det der. Ikke bare-bare med unge og jøgre jakthunder som ikke skyr noe når de får rette lukta i snuten. Skal han brukes til jakt, den karen der? 

    Takk for det 😊 Ja bikkja er jakthund i ordets rette betydning, felte de første tolv fuglene for han i sept i fjor. Han har et gromt søk, vanvittig jaktiver og er en viltfinner av rang! Men har gjennom høsten og mot vinter blitt heitere og heitere i fugl, hvor jeg har gått tilbake til knallhard grunndressur og mindre fugl kontakt da instinktet er så bra som det er. Nå er han også en erfaring rikere og holder seg forhåpentligvis unna vann på vintertid 😉

  13. Den 11.12.2009 at 8.13, torbl skrev:

    Jeg har kun fyrt mitt i min Holmeslet Explorer hittil, hvor det er en "luke" i bunnduken, slik at brenneren står rett på bakken. Etter en tids brenning syns jeg likevel at den blir såpass varm at jeg tror ikke jeg ville hatt den direkte på nylonen i et annet telt. -Men med en sponplate e.l. under hadde det nok gått fint. Jeg er også interessert i å høre om folks erfaringer her....

     

     

    Kan ellers nevne at Heat Pal'n koster rett under tusenlappen på Clas Ohlson. Der kjøpte jeg min!

    Hei. 

    Har selv et Holmeslet Riverside som har vært brukt i over 10år nå (Tent man kan bo i ;) og mye bedre en lavo) hvor jeg nå har gått til innkjøp av en Heatpal, er spent på hvordan den fungerer på tur. Når du har brukt den på natta og generelt har du da åpen alle lufte luker i teltet eller bare i toppen (er jo åpning i døra)?  Er veldig spent på hvordan det blir og hvor mye varme den gir i teltet mitt da det har litt mindre innvendige mål enn det du har ( 250&288 vs 270&312). Noen enfaringer og tips du har gjort deg med bruk av den i teltet mottas med stor takk? 

    Mvh  Michael 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.