Gå til innhold
  • Bli medlem

Arntrooney

Aktiv medlem
  • Innlegg

    118
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arntrooney

  1. Friluftsnoob skrev (7 timer siden):

     

    Hei,

     

    Har du fått testet MSR Remote på fjellet? Kjøpte MSR Remote 2 når det var på 50%. Det er lett nok til at det kan bæres i sekken på høstturer på snaufjellet og fungerer som vintertelt. Men har ikke fått testet det om vinteren enda. 

    Positivt: 

    Veldig lett, kan derfor brukes både om vintern og på værutsatte steder med sekk.

    Elsker takhøyden og størrelsen innendørs. Stort fortelt.

    Elsker at jeg kan ligge i soveposen og koke kaffe, til forskjell fra tunneltelt. Håper jeg kan gjøre det samme om vinteren.

     

    Det jeg er urolig for er hvor god den er til å takle kondens om vinteren. Skal teste nå i jula men fint om noen har erfaring med dette.

     

    Jeg ville ikke vært urolig. Du vil oppleve noe kondens, men for min del var det ikke på et  plagsomt nivå. Det var på omtrent samme nivå som i et tunneltelt. Sånn cirka. Om mulig lar du en liten glipe i døra være åpen, og kondensen er nesten fraværende. 

    • Liker 1
  2. Jeg har hatt Windburner siden den ble lansert og hette Windboiler. Den har helt klart litt den brenneren jeg bruker mest. Årsaken er enkel i bruk, stabil, upåvirket av vind og alt i et kompakt system. Har også gått til innkjøp av stekepanna. Enig i at den nok ikke er helt tilpasset finsteking og kokkelering, men til en og annen ørret, egg, bacon og evt karbis, er den super. Den sitter som et skudd på brenneren, og er også nesten ikke påvirket av vind. Det finnes lettere brennere med bedre justering, men ingen med samme totalpakka etter mitt skjønn 🙂

    • Liker 1
    • Takk 1
  3. 1 time siden, KaSyX skrev:

    Anbefaler du å kjøpe en reservekrone nå eller er det unødvendig? ;)

    Jeg har ennå ikke truffet stein med borret, trolig derfor jeg ikke har hatt behov for reservekrona. Mener at det er mulig å få slipt opp krona, men har aldri forsket videre på dette. 

    Alltid godt å ha en backup når du er på tur, kjipt å få turen ødelagt grunnet skadet isbor :-)

    • Liker 1
  4. 3 timer siden, KaSyX skrev:

    Ja, det stemmer. Jeg bor i Skien (Telemark).

    Jeg har allerede bestillt den tredelte isboren Heinola. Jeg håper at jeg blir fornøyd :P

    Ja, det stemmer, men jeg kan gjøre det med 115mm også, ikke sant?

    Uansett jeg kommer til å kjøpe en isbor i størrelse 150 mm i tillegg, fordi jeg skal fiske hovedsaklig abbor i nærheten med 115mm og større størrelse 150mm når jeg er på jakt etter større fisk. Jeg syns 2 isbor 115mm og 150mm er et godt valg her i Telemark.

    Jeg er enig med deg. Det ser ut at man ikke behøver å bruke verktøy til å gjøre det med Heinola isbor (bildet nedover).

    btw. Jeg har bestilt Heinola med hel krone så vær så snill og ikke skriv at du liker best kniver :D

    70194_UR_BOR_115MM_3_DELT_1.jpeg

    Kjempevalg av borr, samme som jeg bruker (før de skiftet navn). Jeg har hatt en reservekrone liggende ubrukt siden jeg kjøpte borret, men helt klart plunder om det skal skiftes. 

    Har også et 3 år gammelt rappala ur evo 155 (?) med komposittkrone. Der er det allerede slark i overgangen. Det borret har jeg montert forlenger på, mye styr med det så det har vært på borret siden det ble montert. Men det er 155en som er med på isen i Indre Troms. 115en brukes på lokale småfiskvann hvor jeg ikke regner med fisk over 1,5 kg (nå er det egentlig sjelden den grensen passeres, men det hender seg :-)) 

    • Liker 2
  5. 2 timer siden, Memento mori skrev:

    Det handler litt om leirrutine. Når jeg er ferdig med å bruke underlaget på morran, tar jeg ut proppen og legger sekken og andre ting oppå underlaget etter at det er brettet dobbelt på tvers. Da siver lufta sakte ut, og det er ikke så mye luft igjen i det etter 5-10 minutter, mens jeg har pakket ned andre ting. For jo mere luft du flytter raskt jo mere dun flytter du.

    Det er ikke teknisk mulig med mindre du har kraftig overfill av dun, og lage et dununderlag uten at dette skjer. Mye overfill vil gjøre det dyrt og tungt. 

    I manualen står det:

     Distribution of the down in DownMats: Should the down shift to the end of a chamber, redistribute it simply by tapping and shaking Downmat. This is best done when the mat is half inflated.

    Veldig bra, takk! Og samtidig litt irriterende at jeg ikke har tenkt på dette tidligere (eller hadde lest brukermanualen) ;-)

  6. Vi padlet Valjohka juli 2016. Sommeren i Finnmark var sen, og vannstanden var svært høy. Vi hadde med andre ord god fart med packraftene. Det ble bæring forbi et stryk på ca 150 meter og en foss, ellers padlet vi hele elva. Temperaturen og vannstanden gjorde sitt til at fisket ikke ble det beste. En liten laks og noen harrer ble resultatet. Det skal ikke være noen problem å finne overnattingsplasser langs elva, og 4 dager er passe med mindre du ønsker å bruke mye tid på fisket.

  7. 2 timer siden, Snytitingen skrev:

    Et tips er å sjekke hva som inngår i vekten som oppgis. En del produsenter er litt mer kreativ enn andre når det gjelder vekt, blant annet MSR. Når du ser vekten av inner- og ytterduk, stenger og barduner er forskjellen i vekt mellom feks MSR Remote 3 og Fjellheimen X-Trem 3 på et par hundre gram. Legg til at MSR teltet ikke kommer komplett utstyrt med samtlige barduner, disse må kjøpes i tillegg, og når vekten av disse tas med i regnestykket så er vektforskjellen forsvinnende liten, i hvertfall ikke nok til å veie opp for ulempen med amerikansk teltoppsett...

    Stemmer at ikke alle bardunene er tatt med i regnestykket. Jeg har satt på 4 doble hillebergbarduner, og satt opp tørkesnor i innerteltet. Vekta stoppet på 3953 gram, med andre ord under 4 kg, jeg er fornøyd :-) Jeg har ikke lagt til plugger, men tar alltid med "en neve" snøplugger uavhengig av telt når jeg pakker for vintertur. 

    Kuppel, tunnel, eller ytter først var tidligere viktig for meg når jeg skulle velge telt. Men etter å ha brukt diverse amerikanske kuppeltelt med inner først i noen år, så veier de andre egenskapene (som vekt, 2 innganger osv) opp for min del. Pris på Hillebergs varianter (Saivo og Saitaris) har gjort at de aldri har blitt handlet inn. Helsport har jeg egentlig aldri vurdert, uvisst av hvilken grunn. 

    Har hatt Nammatj 2 GT tidligere, flott telt. Men jeg touchet soveposen i fotenden, på tross av mine beskjedne 180 cm. Så det ble det solgt. Dette problemet har jeg ikke hatt i kuppelteltene jeg har brukt.

    Lykke til med teltvalget :-)

     

  8. 58 minutter siden, Bjørn J skrev:

    Dette er ukjent telt for meg, men er det slik som så mange amerikanske telt at man først må sette opp innerteltet, og deretter dra ytterteltet over? Til vinterbruk vil det være upraktisk og irriterende for meg, i alle fall.
    Jeg ser også en omtale av det at det klages på at det faktisk ikke er ventilasjon i ytterteltet!
    Fra msr sin nettside: " I loved the room of this tent and huge vestibule. However, I am so bummed that there is no ventilation in the fly at all, and very little ability to cross draft. We tried everything, and as professionals in the industry, we know tents and how to use them. The water cycle was fully present inside this tent, leaving us and our gear inside damp and dripped on. Just returned from guiding a 12 day expedition and was disappointed to deal with major condensation problems. Great job on the lightweight, roomy design, but please, add vents! "

    Stemmer, inner først opp. Ser at det kan være litt mer plunder med oppsettet enn et tunneltelt, men for min del vekter vekt (...) og plass opp for dette. Mangel på høy ventil er der, men det kan løses med en liten glipe i hver dør åpen. 

    Jeg har ikke fått testet 3manns versjonen ennå, men har hatt 2manns versjonen tidligere , og om jeg ikke spadde snø langt opp langs veggene og hadde en liten glipe i dørene åpen, så var ventilasjonen god nok. Her vil nok kuppelteltene til Hilleberg og TNF VE25 ha bedre ventilasjon med toppventil. 

    Ser forresten at 2 og 3 manns versjonen kom godt ut i test i Jakt & Fiske. 

    De nye stengene til MSR virker å være bombesikker, og med svært lav vekt. 

    Prisen er høy her hjemme, men jeg fikk kjøpt 3manns versjonen for ca kr 7000 fra England, inkl mva og fortolling. 

  9. 2 timer siden, Erlend Gudvangen Bjørkeng skrev:

    Til meg, fra meg!

    Har bestilt meg en Work Sharp Ken Onion knivsliper på tilbud fra Skitt Fiske

    Har også vært en liten tur på Amazon og bestilt et slipeanlegg til den. 

    Nå skal det ikke lenger finnes en sløv kniv, saks eller øks i dette hus!

    Bra valg! Har akkurat fått min, og hatt første runde med den. Syns det er enklere å bruke den på fri hånd istedet for å bruke knivstøtten. Har en gammel Fällkniven A1 som etter år med hard bruk, har fått en rekke stygge hakk i eggen. Etter vel 30 min, så ble eggen ut som ny! Meget bra sliper. 

    • Liker 1
  10. Jeg har en eldre engelsk setter, og han er kanskje ikke like utsatt for frysing. Men kombinasjon varmedekken og jervenhiet bruker jeg på vintertur, sammen med et celleplastunderlag. Dette bør kunne være tilstrekkelig til din hund sommer/høst? På sommer bruker min kun dekken, og høst kun jervehiet. 

    • Liker 1
  11. Jeg har hatt både Freelite 1 og enan. Freelite smaler ganske mye inn i høyden, men ellers et fint telt. Enan opplevde jeg som mindre og lavere, men fint med stort fortelt. I dag bruker jeg Hubba Hubba nx, kanontelt. 

     

    Men om valget står mellom Freelite og Enan, så tror jeg Enan hadde blitt foretrukket. 

     

    Sjekket ut Hubba nx? Den har større bredde i høyden og ventil øverst. Og billigere enn Enan... 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.