Gå til innhold
  • Bli medlem

Mark og dupp

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mark og dupp

  1. Den norske feltbuksa er perfekt for oss som er litt lange i beina Dette er den eneste buksa hvor man får en benlengde som er tilpasset livvidden. Mens andre bukser enten blir som en sekk rundt livet, eller alt for korte i beina, sitter den gamle feltbuksa i bomull perfekt på kroppen. Dessuten koster de bare 300 kroner der jeg kjøpte en slik sist. Har impregnert fronten og baken Fjällrevens voks og det funker rimelig greit. Tåler gnister fra bålet og brukes som serviett når man er ute på tur. Nei, jeg sverger altså til feltbuksa. Har prøvd andre bukser fra Fjällreven og Haglövs, men alltid vendt tilbake til den gode gamle.. Skjønner ikke hvorfor produsenter som Norrøna, Bergans eller Fjällreven IKKE kan produsere lange og korte versoner av buksene sine. Hvorfor MÅ livvidden øke proposjonalt med benlengden? Er jeg vannskapt som er 190 høy uten å være 100 kilo? Nå har for øvrig også forvaret gått over til standard størrelser på de nye buksene sine. Lange og korte modeller er på vei ut...
  2. I all rettferdighet må jeg skrive at Tubbs gir meg nye truger Feilen skal visnok være temmelig unik og skyldes rust i metallet som knakk. Har kun skjedd en gang tidligere da Forsvaret testet ut Tubbs truger til millitært bruk. Har derfor ingen betenkeligheter med å bruke Tubbs på jakt framover, men kommer til å smøre bevegelige deler med et frostfritt smøremiddel for sikkerhets skyld.
  3. I all rettferdighet må jeg skrive at Tubbs gir meg nye truger. Feilen skal visnok være temmelig unik og skyldes rust i metallet som knakk. Har kun skjedd en gang tidligere da Forsvaret testet ut Tubbs truger til millitært bruk. Har derfor ingen betenkeligheter med å bruke Tubbs på jakt framover, men kommer til å smøre bevegelige deler med et frostfritt smøremiddel for sikkerhets skyld.
  4. Har gått med trugene i kaldt vær tidligere, men aldri så kaldt som da de ble ødelagt. Det var meldt 18 minus den dagen og i tillegg var det litt vind. Som nevnt ovenfor frøs metallbolten som ligger på tvers under foten, fast i selve bindingen. Her skal det være en bevegelse mellom delene som sluttet å fungere i kulden. Alle som har Tubbs skjønner hva jeg mener. Hadde kun den ene trugen gått sund, kunne det sies å ha vært en tilfeldighet. Men når begge trugene knekker på samme sted er det en svakhet i konstruksjonen.
  5. Var ute på rypejakt i streng kulde da begge Tubbs trugene knakk på nøyaktig samme sted. Under bindingen ligger en metallbolt på tvers inni en hylse av plast. Denne metallbolten fester bindingen til resten av trugen. Den trenge kulden gjorde at bolten ikke lenger roterte inni hylsen av plast. Dermed ble metallet utsatt for en kraftig vridning for hvert steg - noe som resulterte i brekkasje. Dermed hang trugene og slang rundt beina. Fikk festet bindingen med en snor slik at jaktdagen ikke gikk helt i vasken, men er skuffet over at truger til 1700 kroner har slike svakheter.
  6. Var ute på rypejakt i streng kulde da begge trugene knakk på nøyaktig samme sted. Under bindingen ligger en metallbolt på tvers inni en hylse av plast. Denne metallbolten fester bindingen til resten av trugen. Den trenge kulden gjorde at bolten ikke lenger roterte inni hylsen av plast. Dermed ble metallet utsatt for en kraftig vridning for hvert steg - noe som resulterte i brekkasje. Dermed hang trugene og slang rundt beina. Fikk festet bindingen med en snor slik at jaktdagen ikke gikk helt i vasken, men er skuffet over at truger til 1700 kroner har slike svakheter. Noen som har opplevd det samme? Fikk dere nye truger?
  7. Arcteryx Bora 95 er en svært god sekk på alle måter. God å bære, gode praktiske løsninger og egenvekten er ikke all verden. Problemet er at spilene som skal stabilisere sekken på sidene skyter ut gjennom stoffet etter en tid. Vet ikke om dette er utbedret på nyere modeller, men på min sekk fra 2003 skjefdde dette etter kun to sesonger. Bak hodet er det en plast-plate som sørger for god plass til hodet. Denne skal kunne brettes bakover når man fyller sekken, men plata sprakk etter kort tid. Har sendi inn sekken til reprasjon og går ut fra at jeg får det reparert eller en ny sekk. Såpass må man forvente når sekken koster opp mot 5000,- Ellers blir det Norrøna Pararanger neste gang. Har aldri hatt trøbbel med Norrøna.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.