Gå til innhold
  • Bli medlem

Oddbjørn

Passivt medlem
  • Innlegg

    1 384
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    17

Artikkel-kommentarer skrevet av Oddbjørn

  1. Den 26. februar 2016 at 0.49, paddelunde skrev:

    Reiser over i august. Fått permit fra Cottonwood Lakes (sør for Mount Whitney) til Happy Isles i Yosemite. Noen umiddelbare tips?

    Gav litt tips i tråden jeg lagte om generelt for High Sierra. Ellers anbefaler jeg bare å lese opp litt om klima og høyde, bør ikke være noen store utfordringer om du er vant til å gå i norsk natur. Bare å nyte turen! Hvor mange dager planlegger du?

     

  2. 12 timer siden, Vrimmel skrev:

    Vanvittig god bildekomposisjon. Dette er noen av de finesten bildene jeg har sett fra Amerikanske stier. Kunne hengt flere av disse på veggen hjemme.

    Så noen spm. Fikk du noen villmarksfølelsen når du gikk? Føltes det noen gang merkelig at du gikk på en ferdig løype sammenlignet med den frie turstilen vi har i Norge? Hvilket kamera brukte du?

    Villmarksfølelsen var i høyeste grad tilstede også når jeg gikk langs John Muir Trail. Stien er ikke noe mer fremtredende enn en vanlig sti i Norge, kun over fjellpassene er det tydelig at stien er bygd (hvis ikke ville flere av passene ikke vært mulig å krysse uten klatreutstyr). Det er heller ikke merket slik som i Norge og kun ved stideler stod det skilt. En passerer noen få ranger hytter, men ellers er det ingen hytter eller annen bebyggelse så dette er mye mer urørt enn de fleste fjellområdene her hjemme. Var kun siste uken jeg fulgte John Muir Trail slavisk, de to første valgte jeg min egen vei etter å ha studert kartet grundig. Hadde planlagt å gå en etappe utenfor sti den siste uken også, men trøtt og sliten ble det heller til at jeg fulgte stien.

    Brukte et Fujifilm X-E1 kamera med Fujinon XF 18-55 F2.8-4 og Samyang 12 mm F2.

  3. 2 timer siden, Björn skrev:

    När jag tittar på dina bilder så noterar jag en skillnad från hur det ser ut här i naturen.

    1. Stigen består av endast ett spår. Inte flera som går parallellt med varandra.

    2. Träden är "hela", det verkar inte finnas några avsugade grenar eller stubbar från vedinsamlande personer.

    Stämmer det jag tycker mig ha sett? I så fall så gillar jag det förhållningssättet till naturen och andra människor. Här har vi något att lära/ta efter!

    Ja, det stemmer i veldig stor grad. Kun noen få plasser var det gått opp to spor ved siden av hverandre. En liten forskjell her er at stiene i USA ofte blir "laget" og også vedlikeholdt mens i Norge bare går man de til. Stiene er derfor ofte av bedre kvalitet og også bedre rustet mot errosjon. Det hjelper nok også litt at det generelt er tørrere og ikke like mye gjørme som i fjellene hjemme. Var også mye mindre søppel å finne, selv om det var litt mer de stedene med mest folk. Amerikanerne er generelt veldig flinke til å ta vare på nasjonalparkene sine, de skulle bare vært litt flinkere til å ta vare på naturen generelt også.

    I nasjonalparker i USA er det ikke lov å brekke kvister fra trær. Kun døde grener som ligger på bakken er lov til å fyre med og bålbrenning er kun lov under 10000 fot  i Sierra Nevada (9600 fot i Yosemite). Nasjonalparkene er også vernet for all skogbruk så derfor er det mye flott urskog. De gamle trærne fra Big Horn Plateau er mange tusen år gamle (nær beslektet med Bristlecone Pine som er verdens eldste trær), ville vært litt synd å brekke av en 3000 år gammel grein for å fyre samebål :)

  4. 3 timer siden, tronn skrev:

    Nydelige bilder!

    Finfin artikkel.

    JMT er den turen jeg har følt gir mest magi pr km av de videoene jeg har sett. Artikkelen din støtter opp under den teorien. 

    Takk!

    Var de forventningene jeg også hadde før turen etter å ha sett diverse videoer og bilder. Og forventningene ble definitivt innfridd. Men for nordmenn som er vant til å gå i ulendt terreng og navigere utenfor løyper kan jeg på det varmeste anbefale å ta noen avstikkere og alternative løyper for å oppleve villmarka uten alle folka som går JMT. Fantastisk mye hyggelige folk å treffe og det virker som de fleste der borte er veldig ydmyke for å få lov til å gå på slike turer, men uansett er det godt å slippe unna massene iblant.

    Av filmer anbefaler jeg "Mile, Mile and a Half" som ligger på netflix og "A Journey through the Range of Light" på youtube

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.