Gå til innhold
  • Bli medlem

t-nielsen

Passivt medlem
  • Innlegg

    141
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av t-nielsen

  1. De er ikke veldig store, normale vil jeg si.

    Er endel utstillingshunder som er avlet gedigene pluss at jeg vet at det er noen kennler på vestlandet en plass som har noen linjer med veldig store hunder, de blir brukt i 6 og 4 spann..

    Men en normal mutt på rundt 40 kg (hannhund) er ikke spesielt krevende hvis den har fått normal dressur.. dessuten er de skikkelige sofagriser stor sett og er pipp rolige inne, ikke bjeffer de heller i forhold til stressa huskyer som stort sett lager liv så fort de har sjangsen..

  2. det kan gjerne være en hund som kan sove ute på vinteren. ha noen netter ute i telt da. at den bærer kløv er viktig. trenger ikke å være en typisk trekkhund. jeg har forelsket meg litt i alaskan malamute men er redd for at det kan bli en for krevende hund. bor litt i utkanten av byen, med fine turterreng så en times gå/løpe tur hver dag er fullt mulig.

    Hvor i landet holder du til?

    Er du interessert i Malamute, prøv å kom i kontakt med noen av de få seriøse oppdretterne i landet på de og ta en prat om ønskene dine med de, at de er bøse mot andre hunder, eller trekker for sakte får synserne gjerne mene, jeg er uenig..

    Kjører både 12 spann husky og 6 spann malamute, samt snørekjøring med malamute, og syntes disse betraktningene virker merkelige.. Er mye dårlig avl på de, men fra de seriøse så er disse trekkene plukket bort forlengst.

  3. - Still blenderåpningen ned til minst f/11 for å få mest mulig av flua i fokus. Gjerne f/22 for å unngå uskarpeter i fokus området

    - Godt lys er tingen - og nok lys.

    - Mål hvitbalansen, så får du korrekt temperert lys.

    - Bruk stativ, så unngår du bevegelsesuskarphet.

    - Skru ISO'en opp opp til f.eks. 400-800 uten problemer hvis det er dårlig med lys.

    - Bruk fjernutløser eller innebygget timer i huset slik at du selv slipper å trykke på knappen - og skape bevegelse.

    Legger med et jeg er brukbart fornøyd med

    Ellers kan det være verdt å ta en titt på disse linkene

    http://flyartstudio.com/wordpress/?paged=2

    http://www.dagbladet.no/dinside/2007/04/04/496963.html

    Lykke til, Macro er morro

    :)

    post-1324-133474640627_thumb.jpg

  4. Regner ikke med at du fisker med flue, men har du haspel så er tipset en fluedupp og en rigg med et par små tørrfluer.. klekker bra med fjærmygg i vest om dagen, og noe døgnfluer Marginata duns..

    Hiv den ut, og la den ligge en stund, fisken er ute å beiter nå om dagen.

  5. Men det aller skumleste er om du treffer på Lars Monsen som har fyrt opp et av sine monster-bål og startet en skogbrann :D

    Monsen drar til Finnmark han, så det slipper du :D

    Ang temp, var på Femund i helga, og selv om yr meldte -10 så var realiteten -18 utpå kvelden..

  6. Har brukt silva L1 i flere år, og den holder lenge i kulda. Du kan bruke den med små batterier direkte i hodebeltet, eller med litt større i en egen ekse, som du kan ha i lomma, eller feset på belte. Synes dette er den beset løsningen for kulde og vintertda du kan ta med ekstra batterier hvis detskulle gå tomt.

    Ellers så har jeg nettopp fått noe av det råest som finnes av hodelyktbetty x-pro fra Lupine. Lyser opp stort sett alt du har omkring deg, og kan være på i 1 uke i strekk på den svakeste innstillinga...og den innstillinga lyser like bra som L1 på full guffe.

    For teltturer og litt lengere turer med overnatting, vil jeg absolutt anbefale L1. den tåler en trøkk, og er lett å ha med seg. Har brukt den utrolig mye og funker som bare det. Tror den ligger på ca 7-800,- nå.

    Link til hvor man kan få kjøpt den?

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.