Gå til innhold
  • Bli medlem

vertikal

Aktiv medlem
  • Innlegg

    214
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vertikal

  1. Tror du har rett i at det er Mannen (1950 moh)  vi ser der, sammen med Kjerringa (1938 moh). Disse to toppene er adskilt av det trange Maradalsskaret som nok ikke er synlig fra denne vinkelen.

     

    Mannen og Kjerringa er starten av Maradalsryggen og de er så 'heldige' at de er under 2000 moh og dermed unngår visse typer toppsamlere. Samme gjelder neste topp på ryggen, Jernskartind (1958 moh).

    På bildet kan man skimte at ryggen holder høyden i retning Centraltind, og at den først får markert stigning til Nordre Maradalstinder som er på 2160 moh før de når Centraltind på 2348 moh.

    • Liker 1
  2. Klatrefeltet på Grefsenkollen er dekket i Klatrefører for Oslo og omegn.

    Et par andre mindre klatrefelt finnes. Det er et lite felt på nordsiden av den turveien som starter litt nord for Tonsenhagen skole, ca 300 meter fra bommen. Du kan se boltene inne i en smal kløft.

    Det skal også være et lite felt ved isdammen innenfor Årvoll. Jeg har ikke sett det selv, men mener det er mix sikret så det skal være mulig å se noen gamle bolter.

     

    Det skal også være enkelte boltede ruter innenfor Dausjøen i Maridalen. Litt lengre inn i skogen der var det også etablert noe buldring tidligere. Dette lå på headwall.com, men denne nettsiden er ikke operativ nå. 

    • Liker 1
  3. Osloføreren fås kjøpt på Vulkan klatresenter for 100 kroner.

     

    Både Kolsås og Hauktjern er lette å finne, men det er store felt så orientering på feltene er kanskje en liten utfordring.

    På Hauktjern finner du garantert andre folk som sikkert kan hjelpe deg med info. Hauktjern er greit tilrettelagt med bolter og ankere. Det er også lett å komme til både topp og bunn av veggene.

    På Kolsås er det bare på toppen Øvre Sydstup hvor det er håp om å treffe folk. Vær klar over at på Kolsås er det stort sett naturlige sikringer som gjelder. 

  4. For en oppkonstruert problemstilling. Du fortjener egentlig ikke noen oppmerksomhet på dette, men jeg skal gi mitt eneste svar.

     

    I bunn handler det om respekt klatrere i mellom. Stålbørsten er tegn til andre klatrere at her jobbes det med ruta, enten er ikke ruta ferdig renset eller så er den ikke gått ennå.

    Grunneiere og kommuner er veeeeldig langt ut i forhold til det aspektet. 

    Sjelden å se stålbørster hengende nederst i rutene nå til dags. Prosjektene er såpass harde at det er et fåtall som kan gå dem, og de som er i stand til det kjenner til hverandre og har nok respekt for andre til å la dette ligge til det er klart. At noen prosjekter blir stående i flere år er vel en uting, men det er en side av saken.

     

    Dette kan da ikke være det store problemet for deg, Adler? Du klarer jo ikke å gå disse rutene/prosjektene uansett? Er dette bare en variant av ditt problem med kortslynger hengende fast i veggen?

    • Liker 1
  5. Etter å ha lest denn tråden - http://www.fjellforu...luftsmennesker/ - så ønsker jeg å melde meg som trengende til litt utstyr!

    Jeg jobber i barnehage der jeg jobber med et økt fokus på motorisk utfordringer i utemiljø! Til dette trenger jeg en del tau til å sette opp diverse balanseløyper og lignende. (Vi har lite god "klatreskog" i umiddelbar nærhet til barnehagen)

    Lurer dermed på om det er noen som sitter på gamle klatretau som ikke lenger egner seg til klatrebruk - altså kasserte klatretau eller lignede som de kunne ønske å donere bort/selge til symbolsk sum. Tauene kan være både dynamiske og statiske! Synes det er for gæli å kjøpe nye tau, når det ikke skal brukes til "skikkelig klatreaktivitet".

    Dette gjelder i hovedsak folk som oppholder seg på strekningen kongsberg - Drammen - Lier - Oslo, for at jeg skal få hentet tauene.

    Håper noen har noe liggende!

    -Joar

    Det er bare å si fra hvor mye du trenger, så skal du bli velsignet. Har en del tau som kan leveres i Oslo!

    • Liker 1
  6. Godt å se folk med bra bra turlyst, og godt pågangsmot. Og bra det endte bra.

    Ang slyngeknuten som gikk opp. Var det en vanlig slynge, så skal vel ikke fiskeknute brukes? Mener båndknuten skal være bedre på flate slyngebånd. http://www.animatedknots.com/waterknot/index.php?Categ=climbing&LogoImage=LogoGrog.jpg&Website=www.animatedknots.com

    En annen ting er at alt tauverk og slynger blir kaldere og stivere i kulda, og da sitter knutene dårligere. Derfor er det da viktig å sikre endene med ekstra knuter. :wink:

  7. Ja, vi fikk se en annen side av Martin når han ble "dolket i ryggen" av Håvard. Selv om Martin nå, 6 måneder etterpå, sier at han er venn med Håvard så bruker han fortsatt begrepet "dolket i ryggen" om hendelsen. Litt kleint.

    For hva skal man da si om hvordan de sendte ut Camilla? Eller lokket Stian ut av alliansen hans? Det må jo være å oppfordre til "dolking".

    Men det er ikke så farlig, det er bare et spill. Og jeg hadde gjerne dratt på tur med Martin. Og de andre i årets gjeng. Beste årgang på lenge!

  8. Har opplevd det samme, men tror da jeg at jeg forfrøs stortærne også, og at det var det som forårsaket tapet av følelse. I stedet fikk jeg til å begynne med ganske vonde føtter. Smertene gikk over, men stortærne var fortsatt følelsesløse.

    Dette skjedde på slutten av en laaang fjelltur med vassing i snø etterhvert. Turkameraten min fikk akkurat det samme som meg, om ikke like ille.

    Det var lite behandling å få, eneste tipset var å ha føttene i vekselvis varmt og kaldt vann for å stimulere blodtilførselen. Uansett kom ikke følelesen i stortærne tilbake før etter ca 2 måneder.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.