Gå til innhold
  • Bli medlem

Trell

Aktiv medlem
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Trell

  1. Jeg er forøvrig klar over at buksa ikke er vanntett, men den er bedre enn det jeg har nå (tror jeg) Jeg prøvde ikke en gang det gamle opplegget mitt i dusjen. Jeg var i utgangspunktet ganske skeptisk til det gamle opplegget mitt, og tilbakemeldingen i denne tråden bekreftet det jeg var bekymret for. Selv om det gamle opplegget mitt sikkert ville fungert, ville det i beste fall blitt ubehagelig. Det avgjørende var da brukeren Lofoten-Møring spurt om jeg var ertfaren med å sette opp telt sterk vind - og nei, det er jeg ikke. Dette blir min første høst tur (selv om det er tidlig i høstsesongen).
  2. Jeg endte med å kjøpe Norheim Rondane jakke og bukse. Jakken er 2-lags, er vindtett og har 10K i vannsøyle. Den har også lufteglidelåser under armene og et godt stykke ned. Buksa kjøpte jeg fordi jeg så den hadde fått mye skryt her på forumet. Jeg tar uansett med regnsettet. Jeg skal bruke ull under. Jakke https://www.gsport.no/produkt/184741/norheim-rondane-2-lags-jakke-dame#002 Bukse https://www.gsport.no/produkt/184738/norheim-rondane-turbukse-dame#002 Regnsett (det er ikke akkurat dette regnsettet jeg har, men jeg har noe tilsvarende som jeg vil tro er ganske likt) https://www.gsport.no/produkt/142255/norheim-regnsett-i-pose-voksen#001
  3. Tusen takk for svar, alle sammen! Jeg kjøper ny jakke, ettersom det er mer eller mindre enstemmig vedtatt at det i beste fall blir veldig ubehagelig med det opplegget jeg har nå. Det blir i og for seg ny bukse også, for da jeg så på jakker fant jeg noe bukseopplegg som fristet veldig. Tusen takk for alle råd og tips!
  4. Jeg sjekket jakken min nå, og det står inni at den er vindtett og vannavstøtende. Regntrekk til sekken har jeg. Ull skal jeg selvfølgelig bruke Når jeg mener regnsett, så mener jeg sånn bukse/jakke-sett som veier lite og pakkes sammen i en liten pose (jeg linket til et lignende sett lenger opp i tråden).. Med "regntett jakke" mener jeg en skalljakke med goretex og det hele. Men blir ikke en vanntett jakke (type goretex) veldig klamt? Jeg forstår jo at det er gull å ha på dårlige dager, men på dager hvor det ikke er nedbør, blir det ikke klamt? Jeg skal faktisk prøve opplegget mitt i dusjen i morgen, det var en lur idé!
  5. Så det er sagt - det er en rekke DNT-hytter langs ruten jeg skal gå, og relativt kort vei til sivilisasjonen. Om været skulle bli helt grusomt med bare regn så har jeg all mulighet (og planer om) å trekke meg underveis. Dette er først og fremst en kosetur. Jeg har i utgangspunktet ikke lyst til å kjøpe ny jakke (av økonomiske grunner - fattig student som allerede har brukt alt for mye på nytt telt). Men om det blir enstemmig vedtatt her inne at prosjektet mitt med jakke+regnsett er dødsdømt så må jeg jo bare kjøpe ny jakke. Regnsettet mitt er forresten av denne typen (ikke akkurat dette settet, men samme konseptet, kjøpt på xxl i sin tid) https://www.gsport.no/produkt/131397/norheim-regnsett-i-pose-voksen#001
  6. Tusen takk for svar! Da ser det ut som jeg må ut og kjøpe jakke
  7. Jeg skal ca. én uke på vidda (sørnorge) i september, og skal bruke i telt. Har jeg behov for vanntett jakke? Jeg bruker per nå en Helsport-jakke (husker dessverre ikke hva den heter) som kun er "vannavstøtende", men jeg er veldig fornøyd med absolutt alt ved den (bortsett fra det med regn). Jeg kommer til å ha med meg et slikt regnsett som nesten er som plastikk å regne, veie lite og er dønn tett til å bruke over jakke/bukse på dager med regn. Jeg har tidligere brukt jakken min (i kombinasjon med regnsettet) på flere mellomlange turer i telt uten problem, men da i juni/juli. Spørsmålet er, trenger jeg egentlig en regntett jakke, eller holder det med regnsett til å ha over? Jeg har gode erfaringer med de klærne jeg har, men samtidig har jeg aldri brukt det om høsten, så lenge, i telt. Regnsettet må jeg ha med uansett, da jeg bruker softshell-bukse.
  8. Hos meg er den helt borte... Bruker IE, får prøve med en annen nettleser i morgen.
  9. Nederst i venstremenyen Hos meg står det -Del - Om symbolene - Om flyfoto (beta) Jeg har brukt oppmålingenfør, men nå finner jeg den rett og slett ikke
  10. Tidligere kunne man måle avstandene på ut.no ved å trykke opp punkter på kartene. Slik var det enkelt å måle opp sånn ca. hvor langt en tur ville bli. Nå er den funksjonen borte. Er det noen som vet om noen andre kartsider med samme funksjon?
  11. Trell

    Langtur med fiskestang

    Jeg kan ikke se for meg at vi kommer til å fiske så veldig mye. Vi skal hovedsakelig gå, så blir det kanskje litt fisking på kvelden etter vi har satt opp teltet, og sikkert litt på "pausedagene" (vi plalegger en pausedag hvor vi holder oss helt rolige, hver femte dag). Fisking er i utgangspunktet ikke en del av planen, men ettersom vi skal tilbringe rundt en måned i skogen og på fjellet syntes jeg vi burde ha med en fiskestang eller to. Det må man jo nesten bare. Beastmaster, 3-4 delt, 8-9 fots, slukgram 3-20 gram blir hvertfall med (i tube)!
  12. Trell

    Langtur med fiskestang

    Snelle skal selfølgelig på lista Det virker som at Shimano Beastmaster er en gjennganger her, så da blir det en av dem.
  13. Trell

    Langtur med fiskestang

    Det vi hovedsakelig er ute etter, er noe "allround"-utstyr (om noe slikt finnes), ettersom vi kommer til å fiske i både elv og vann. Fiskingen vil bli en veldig liten del av turen, og vi må pakke for for skal reise langt og lenge. Derfor tenker vi ikke å ta med oss så alt for mye fiskeustyr. Én eller to stenger, noe ekstra snøre og hva enn dere anbefaler oss av agn. Fluefiske høres alt for komplisert ut for oss uerfarne, så jeg tør ikke la denne turen blir turen hvor jeg lærer meg fluefiske. Foreløpig utstyrsliste Firedelt fiskestang (skal prøve å få tak i en Shimano Beastmaster firedelt stang, som anbefalt over). Etter info fra REs har jeg slått fra meg teleskopstang, takk for info:) Dupp Ekstra sene Markkroker (må vi ha med egen mark eller kan vi satse på å finne det selv?) Ørretspinnere Høres dette greit ut? Jeg liker virkelig tanken på å fiske med dupp og mark
  14. Trell

    Langtur med fiskestang

    Tusen takk for mange og gode svar! Jeg tenkte litt på teleskopstang, for den må vel være vanskelig å brekke og tar liten plass?
  15. Trell

    Langtur med fiskestang

    Jeg og to kamerater har tenkt til å gå en rolig langtur i sommer, i området Oslomarka, Oppland og Sør-Trøndaglag (vi går nordover). På denne turen ønsker vi å ha med et par fiskestenger. Det kommer ikke til å bli noen fisketur, men vi håper å få fisket litt. Vi har hovedsakelig erfaring med sjøfiske fra brygge og båt, og det blir jo ikke det samme i det hele tatt. Vi lurer derfor på hva slags fiskeutstyr vi burde ta med?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.