Gå til innhold
 • Bli medlem

yopa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. En innstilt båtrute er nok ikke det som fenger en 11-åring mest, nei:)
 2. Hei Har hørt at det skal være fint å gå fra Bjørnhollia til Rondvassbu (eller motsatt vei). Men finnes det flere alternative ruter her, som er overkommelig for en turvant 11-åring? Vi må jo naturligvis ha bilen det ene stedet (Spranget eller Straumbu), så må derfor gå frem og tilbake, og kan være litt kjedelig å gå frem og tilbake nøyaktig samme vei. Eventuelt fine dagsturer dere anbefaler med turvant barn med utgangspunkt i enten Bjørnhollia eller Rondvassbu?
 3. Vi er en familie på tre som har lyst til å dra mer på tur og bli litt mer "friluftsfolk". Vi voksne er begge vokst opp med å være mye på tur, men i mange år har det blitt minimalt utover korte, enkle turer. Nå har vi flyttet til boligområde rett ved Østmarka, naturlig å gå inn i marka fra Rustadsaga eller Haraløkka. Hvor er det fint å gå herfra med ganske sprek 4-åring? Evt dra på sykkeltur med sykkelvogn kombinert med balansesykkel til mini? Hvor kan det være fint å telte? Noen hensyn å ta på tanke med ulv? Har hørt at det er ulv i marka her. Andre gode tips for å bruke Østm
 4. Er på utkikk etter en god turbukse og jakke til turer i skogen og på fjellet. Går ikke på de mest ekstreme turene eller i det mest ekstreme været. Blir gjerne noen skiturer i løpet av vinteren, kanskje et par av de på fjellet. På sommeren blir det gjerne en - to fjellturer på noen få dager. Ellers blir det mange dagsturer i marka her vi bor. Vil gjerne ha noe som fungerer både sommer og vinter, og som er vann- og vindtett. Vil gjerne ha en jakke som ser litt ok ut, sånn at jeg også kan bruke den f.eks. til og fra jobb når været er litt ruskete. Har sett litt på Bergans sine. Noen som kjen
 5. Noen som har tips om et sted for telttur nær Oslo. Vi bor sentralt i Oslo, og vil komme oss ut i marka for en natt. Vi har ikke bil, så det bør være enkelt å komme dit. Noen folk er ok, men det bør ikke være stappfult:-) Takker for alle tips!
 6. Uff, hadde tenkt å gi meg, men må komme med en siste kommentar. Hvis du, Tom, mener hudfarge er irrelevant, så bør det også være irrelevant om de du møter på turene dine i fjellet er lyse eller mørke i huden (det er jo umulig å se om noen er muslimer eller ikke, med mindre de har en bekledning som viser det - noe de antagelig ikke har på fjelltur). Så da lurer jeg på hva som er problemet dit? Hva er det egentlig du driver å diskuterer?
 7. Har forsøkt å finne noe fornuftig å skrive, men har kommet til en konklusjon; Det er umulig å forsøke å skrive noe fornuftig på en diskusjon som er så totalt bak mål. Men én ting er sikkert; vil du ikke møte innvandrere på fjellet, får du holde deg hjemme. Fjellet er for alle, og jeg kommer til å fortsette med å ta med broren min, som er adoptert, og mine ikke-norske venner med på fjelltur. Ha en fantastisk lørdag alle sammen (evt tragisk, for de som kommer til å bli her hele lørdagskvelden)
 8. Å nekte noen adgang kan skje både fysisk og psykisk. Dersom mange nok mener at muslimer ikke bør være på fjelltur, får man et psykologisk press om å holde seg unna, som føles som å bli nektet adgang.
 9. Løgner? Du er litt upresis i argumentasjonen din....
 10. Det er to muligheter; enten har du vært på fjelltur i utlandet, og dermed vært utlending i fjellet, og dermed ikke ha noen god grunn til å nekte utlendinger adgang i den norske fjellheimen Eller så har du aldri vært på fjelltur i utlandet, og i så fall anbefaler jeg deg å gjøre det for å se hvor godt man blir tatt i mot i andre land, og kanskje få et annet syn på utlendinger på fjelltur i Norge
 11. Tom; OK jeg beklager. Det var naturligvis de med fornuftige meninger på denne diskusjonen som hadde vært utenlands. Er jo gjerne slik at man blir litt mindre fordomsfull av noen turer til andre land, så kanskje du burde prøve det? By the way, så vil jeg heller treffe innvandrere på fjellet enn enkelte her inne. Og til opplysning; å være muslim er en trosoverbevisning, ikke en væremåte!
 12. Tom; jeg sikter til et annet innlegg om noen har forslag til fjelltur i Asia/Afrika. Og til det faktum at veldig mange nordmenn drar på fjelltur i andre land, høyst sannsynlig noen her inne også!
 13. Er det ikke litt morsomt at noen her inne ikke vil ha innvandrere i den norsk fjellheimen, mens de samtidig planlegger å reise på trekking i Kenya, Uganda, Nepal osv? Må bare få sagt at jeg synes dette er en skikkelig stygg debatt som avdekker hvor trangsynte enkelte normenn desverre er. Jeg har vært på fjelltur i både Nepal og Kenya og ble tatt i mot med åpne armer. Da akter jeg å gjøre det samme overfor ikke-norske som ønsker å se norske fjell. Vi får være konsekvente her. Liker du ikke utlendinger på fjellet, så får du sørge for å ikke bli utlending på fjellet selv!!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.