Gå til innhold
  • Bli medlem

Jervfonni - Storbreatind


morten

Anbefalte innlegg

Etter to litt mer slitsomme dager på Veobrehesten (tir. 27.07) og Maradalstindane med Kim & Co. (Ons. 28.07.) var jeg klar for litt roligere ting.
Svein Helge som var med på tirsdag, hadde vært på Leirvassbu i mellomtiden og skulle hentes på torsdag. Han manglet Jervfonni. Jeg hadde vært der noen uker tidligere, men måtte snu på den snødekte eggen i guffent vær.

Utstyrt med tau og sikringsmidler la vi i vei. Storbreelvi er ganske stri, og steinene glatte, så med lite spenst i veien fant vi ut at raskeste og tryggeste vei var langs stien inn mot bretunga. Her krysset vi elva og fulgte et greit drag opp i siden mot Jervfonni og opp til topps i nydelig vær.

Fra det laveste punktet mot Storbreatinden smalner eggen av, og om den ikke er spesielt vanskelig er den så uryddet og laus at forsiktighet er påkrevet. Vi kløv oss meget forsiktig opp til en markert hammer - ryddet stadig vekk litt løsgods.

Hammeren var bratt, kunne evt. omgås i guffent løsgods på høyre side, men det fristet overhodet ikke.
Svein Helge sikret, mens jeg forsøkte meg på led for første gang i mitt liv. Først noen meter ut på siden til venstre og så rett opp. Det lå en del skremmende løst her på hammeren som jeg måtte rydde, og om det ikke var loddrett så var det laaangt ned den bratte fjellsiden mot Storbreen.
Nå var jeg her alene, øverst, med tau og sikringer på nedsiden. Alltid hadde jeg gått som annenmann tidligere. Det var godt det var enkel klatring. Veldig gode tak, en del løst som gjorde det litt mindre gøy å stole helt på taka, og et godt stykke mellom hver avsats, noe som gjorde det litt tungt for en kort, stiv gammel mann som meg....

Jeg kom meg opp, kan vel gradere den til 3 i utsatte og luftige omgivelser. Landet helt ytterst på hammeren til slutt og sikret Svein Helge.

Mens jeg sikrer Svein Helge kommer det to karer nedover, den ene tar bilder og sier han skal legge ut på fjellforum.. Finner raskt ut at jeg vet hvem det er - Ole Petter Andersen fra Reinli, tidligere bidragsyter til etojm.com. Et hyggelig sammentreff! De var ikke helt forberedt på dette, men er glade de hadde med tau i sekken og rapellerer ned på slynga vår.

Undersøkelser viser mulig omgåelse i siden ut mot Veslbreen, men det er fryktelig løst der og en utglidning blir fort fatal!!!! Den reneste og tryggeste varianten er nok hammeren rett på, helst med sikring.

En morsom ryggtravers, som tydeligvis ikke er gått av så veldig mange. (Med tanke på all steinen vi ryddet fra eggen ;-) )

Uka fortsatte med en rolig tur til Midtmaradalstindane i helga og nå sitter jeg på jobben og plundrer med nye turplaner for i morgen, uten å ha kommet i mål ennå...

post-3-133474386983_thumb.jpg

post-3-133474386987_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Anonymous

Så gøy å lese innlegget ditt!

Nå har jeg lagt ut mitt for aller første gang, men bildene kommer i motsatt rekkefølge...

Jeg har noen spørsmål jeg tar på mail med deg - eller telefon??

Hilsen Ole-Petter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.