ras.ravn Skrevet 2. juli 2012 Skrevet 2. juli 2012 Hej Jeg skal på en 3-4 dages cykeltur fra Kristiansand til Geilo, og har et spørgsmål angående mad på turen. Er det muligt at tilberede spaghetti med kødsovs eller lignende, vakuumpakke det og medbringe på turen? Hvor længe holder det i rygsækken? Jeg håber nogen af jer kan hjælpe. På forhånd tak. Rasmus..
Elisabeth-81 Skrevet 6. juli 2012 Skrevet 6. juli 2012 De påstår at vakuumpakket mat holder 5 ganger lenger enn ikke vakuumpakket, men jeg vet ikke. Jeg er ganske sikker på at 3-4 dager går greit. Jeg har med vakuumpakket mat på fjellet, men der er det jo endel kaldere også lar jeg det ligge i fryseren til jeg drar. Har det også i kløven som stadig er litt fuktig og nok noe kaldere enn i sekken. Har hørt andre som har hatt med vakuumpakket mat i mange dager uten problemer selvom det har vært varmt. God tur
denblåantilopen Skrevet 3. juli 2014 Skrevet 3. juli 2014 I stedet for å opprette en ny tråd, stiller jeg spørsmålet her. Jeg har tenkt til å ha med litt bacon, som skal vakuumpakkes, med på tur. Bør jeg steke kjøttet før jeg pakker det, eller kan jeg vakuumpakke rå baconskiver?
+rune1974 Skrevet 3. juli 2014 Skrevet 3. juli 2014 Jeg har vacum pakket bacon på ture i Danmark, det er fra min egen slagter og er meget røget og helt tørret. Hvis det er det vandige færdige bacon fra supermarkedet, ville jeg ikke tage det uden at stege/tørre det først. 1
Elisabeth-81 Skrevet 4. juli 2014 Skrevet 4. juli 2014 Hvor lenge skal det holde? Jeg har ofte med bacon på tur og det har holdt fint i 5 dager, har latt det ligge i orginalembalasjen og det har ikke blitt utsatt for ekstrem varme. Det er så salt og røkt at det holder lenge. 1
+rune1974 Skrevet 4. juli 2014 Skrevet 4. juli 2014 Hei Nu ved jeg ikke med supermarkeds bacon i Norge, men det danske er ikke røget, men har fået tilsat flydende røg
tomgri Skrevet 4. juli 2014 Skrevet 4. juli 2014 Det forekommer begge deler. Her ser du oversikt fra 2012: http://www.nrk.no/livsstil/slik-blir-dine-kjottfavoritter-rokt-1.8327841 1
Elisabeth-81 Skrevet 4. juli 2014 Skrevet 4. juli 2014 Nyttig info Aner ikke hvordan baconen jeg har hatt med på tur har blitt behandlet. Tror den er dansk, den jeg oftest har hatt i fryseren, men husker ikke merket. Men det jeg vet er at den aldri har blitt dårlig når jeg har vært på tur
denblåantilopen Skrevet 4. juli 2014 Skrevet 4. juli 2014 Takk for svar, folkens. Litt delte meninger, ser jeg. Turen er på 4-5 dager. Tror jeg vakuumpakker kjøttet rått.
tomgri Skrevet 4. juli 2014 Skrevet 4. juli 2014 Takk for svar, folkens. Litt delte meninger, ser jeg. Turen er på 4-5 dager. Tror jeg vakuumpakker kjøttet rått. Om du bruker bacon som er røkt på flis, ville jeg ikke vært så bekymret.
sandress Skrevet 4. juli 2014 Skrevet 4. juli 2014 Var nettopp i butikken. På bacon fra Nordfjord sto det: "røkt med bøkeflis". Her er det tydeligvis ikke brukt "flytende røyk".
Elisabeth-81 Skrevet 5. juli 2014 Skrevet 5. juli 2014 Godt råd jeg fikk av en kokk om man skal vakuumpakke mat. IKKE ta på maten. Selv om du vasker hendene er de noen enorme bakteriebomber og kjøttet blir mye lettere dårlig.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå