TormodK Skrevet 28. juli 2009 Skrevet 28. juli 2009 Noen som har hatt med kjølebag på > 3 dagers (kano)tur som fungerer bra? Et av poengene med kanotur er vel å drasse med seg alt man vanligvis må legge igjen hjemme Har en av de vanligste "plast-kasse" variantene men den er jo både klønete å bære mer enn 50 meter, og er absolutt ikke tett
Peacemaker Skrevet 28. juli 2009 Skrevet 28. juli 2009 Her er det noen tips du kanskje kan bruke: https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=17172&highlight=mat++tur
TormodK Skrevet 29. juli 2009 Forfatter Skrevet 29. juli 2009 Takk, har lest igjennom den. Mye bra tips der - kommer helt sikkert til å bruke en del av dem. Alikevel hadde det vært bra å hatt en bra kjølebag som funker i tillegg, når man ikke trenger å tenke på gram i sekk
Villmarkprinsesse Skrevet 29. juli 2009 Skrevet 29. juli 2009 problemet med kjølebager er at ingen holder kulda i 3 dager hvis du ikke har en strømdrevet en. Men hva skal du egentlig med kjølebag? det meste av mat (og du KAN unne deg "luksus"mat når du ikke trenger tenke vekt) tåler noen dager i sekken i norske temperaturer. kjøp smør i porsjonspakninger så blir det ikke så mye gris. Skal du ha kaldt øl kan du bare ta en avis, dyppe den i vann, rulle den rundt ølboksen og la den ligge i sola en time , så trekkes noe av energien/varmen ut av boksen når vannet i avisen fordamper. Gammelt speidertriks. Den blir ikke iskald, men litt kjølig. Ellers kan øllet med fordel ligge i en kald bekk. ser forresten at vanntrikset er grundig beskrevet andre steder på forumet. Desto større grunn til å følge det:)
Gjest Skrevet 29. juli 2009 Skrevet 29. juli 2009 Kjøp med et par frosne kubber kjøttdeig. De virker som kjøleelement en stund, særlig sammen med en halvliter frosset vann på flaske. De bidrar til å holde andre matvarer kalde i tillegg, og når de er tint kan man spise dem. Ellers pleier jeg å ha med meg ei plastkasse med tett lokk på kanotur. Denne putter man maten i, og kan dermed sette den i bekken, myra, snøfonna osv..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå