tjbaggerød Skrevet 3. juli 2009 Skrevet 3. juli 2009 Hei.. Liker å kokkelere å lage god mat når jeg er på tur.. er en ivrig fisker og rømme til er snadder.. Hvis jeg F.eks. legger termosen i fryseren til den blir onkli kald for så å fylle den med rømme.. Tror dere denne rømmen vil vare noen dager da?? eller er det noen som har prøvd dette med melk feks?? Jeg har en light & compact thermos og denne holder utrolig lenge på varmen det jeg er nyskjerrig på er om rømmen kan klare seg... Noen som vil hjelpe meg med å tro eller vite et eller annet om dette:::
Gjest Skrevet 3. juli 2009 Skrevet 3. juli 2009 Jeg vil tro at den varer lenger ved å ligge i den forseilede boksen. Jeg pleier ofte å ha med meg rømme. Har alltid seterrømme, som jeg opplever det er bedre holdbarhet på (og bedre smak i). Når jeg kommer til leirplass har jeg en vanntett plastboks til den maten som har holdbarhetsproblemer. Jeg kan dermed sette den ned i vannet, grave den ned i myra sette den i en snøfonn osv. Har hatt rømme i ei uke på denne måten. Hvis jeg går forbi en snøflekk tar jeg litt snø i en pose og legger nedi matboksen. Stekt ørret med rømme....
krølltopp Skrevet 4. juli 2009 Skrevet 4. juli 2009 Du kan også vurdere å ta med creme fraiche i stedet for rømme. Like god smak sammen med fisken, og jeg opplever at holdbarheten er bedre.
Pava Skrevet 5. juli 2009 Skrevet 5. juli 2009 I originalboksen holder rømme egentlig lengre. Den er steril før produsenten fyller den opp og det er lite som kan skje med den. I en uåpnet boks er de fleste bakterier utkonkurert av Lactobactus bakterier som er ansvarlig for syrning av melk. Hvis du tenker bruke rømme til koking kommer du drepe alle bakterir uansett. Hvis du bruker den fersk er det ikke noe i veien så lenge den smaker bra
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå